YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

29 Haziran 2013 Cumartesi

SERGİMİZDEN FOTOĞRAFLAR

                                                          Rölyefler optimum avm deki başka bir sergiden iki hafta önce çektim ,unutmuşum  şimdi yayınlıyorum.








Bunlarda bizim sergimizden, Yasemin Hocamın öğrencilerinin(içlerinde bende varım:))  )yağlıboya çalışmaları,fotolar çok net çıkmadı ışıktan idare edin artık :)

 









 





 











 






Çini sınıfınıngüzel işleri,






Kurdele nakışıları,





Meral Hocanın sınıfının iğne oyaları,bunlara bayıldım seneye kısmet olursa bende iğne oyası kursuna gidicem,













 

 
 hepsi çok güzelleritüm hocalarımızın ve arkadaşlarımızın ellerine sağlık,yarın yine gidicem sergiye bu kez makinayı götürüp çekicem diğer elişlerini inşallah.
 

24 Haziran 2013 Pazartesi

BİR TABLO DAHA :))

  

  İyi akşamlar hepinize,
buda benim yaptığım tablo,renkleri çok canlı oldu ama burda belli olmadı,
yarın sergimizin açılışı var diğerlerinin fotolarını çekip ekliycem inşallah,
kursta çok güzel çalışmalar var,onlardanda foto çekip eklerim.

BU ARALAR BEN


23 Haziran 2013 Pazar

İŞKEMBE ÇORBASI




MALZEMELER

-1kg. işkembe
-10 bardak su
-tuz

TERBİYESİ İÇİN

-1/2 su bardağı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-2 kaşık un

-sirke
-5-6 diş sarımsak


ÜZERİ İÇİN
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
kırmızı toz veya pul biber



HAZIRLANIŞI
Marketten aldığımız temizlenmiş işkembeyi iyice yıkıyoruz.
Su ve tuz ile haşlıyoruz,
işkembe pişince tencereden alıp,soğuyunca küçük küçük parçalar halinde kesin,
ve tekrar tencereye atın ,terbiye malzemelerini çırpıp yavaş yavaş kaynayan işkembenin içine ekleyin,
1-2 taşım kaynasın ocağı kapatın,sarımsakları ezip çorbaya ekleyin.
Küçük bir tavada sıvıyağ ve kırmızı biberi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin,servis ederken sirke ekleyin.

       AFİYET OLSUN...

BERAT KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN.


22 Haziran 2013 Cumartesi

DAMAT PAÇASI





Bugün sizlerle trakyadan bir tarif paylaşıcam,nette gezerken gördüm ve denedim ,hoşuma gitti
sizlerlede paylaşmak istedim.

MALZEMELER
  • 3 adet yufka,
  • yarım  tavuk
  • 5-6 bardak su,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 3 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 adet yumurta sarısı,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 yemek kaşığı sirke,
  • Tuz,
  • Üzeri için 1 parça tereyağ, kırmızı toz biber ve pul biber.


  • HAZIRLANIŞI
    Tavuğu  5-6 bardak su ile haşlayın,
    Yufkaları ortadan ikiye bölün rulo yapın son kısmını su ile ıslatınki yapışsın,iki parmak eninde parçalar kesin,fırın tepsisine dizin.
    Fırına verip 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin,
    Fırından çıkarıp üzerlerine tavuğu haşladığınız sudan 1 su bardağı gezdirin,
    Diğer yanda bir küçük bir tencerede un, yoğurt, yumurta sarısı, tuz ve 2 su bardağı tavuk suyunu iyice çırpın.
    Karışımı ocağa alıp sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin,
    Ateşten alıp içine sirkeyi ekleyin ve karıştırın,yufkaların üzerini bu sosla kaplayın.
    Tavuk etlerini diderek  soslu yufkaların üzerine serpin,
    200 derecede 15-20 dk daha pişirin,
    Fırından çıkardıktan sonra üzerine tereyağda yaktığınız toz ve pul biberi gezdirin.


                    AFİYET OLSUN...