9 Nisan 2013 Salı
2 Nisan 2013 Salı
TARHANA ÇORBASI
MALZEMELER
-3 yemek kaşığı toz tarhana
-1 yemek kaşığı salça
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-5 su bardağı su(et veya tavuk suyu daha güzel olur,ben tavuk suyu kullanıyorum)
-1 çay kaşığı kuru nane
-1 çay kaşığı kekik
-tuz,pul biber
-2 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi bir tencerede karıştırın,orta ateşte sürekli karıştararak kaynatın,yoksa topaklanır.
Kaynamaya başlayınca karıştırmanıza gerek yok,altını kısıp 5 dk. daha kaynatın,çorbanız hazır.İsterseniz içine biraz kıymada ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
1 Nisan 2013 Pazartesi
AYVALI ETLİ KEREVİZ YEMEĞİ
MALZEMELER
-1 büyük kereviz
-1 havuç
-1 küçük ayva
-1 kuru soğan
-150gr. et(ben dana kuşbaşı kullandım,kuzuda çok güzel olur)
-1 yemek kaşığı un
-zeytinyağı
-1 limonun suyu(yarısını kervizlerin kararmaması için üzerine sürün)
-tuz
HAZIRLANIŞI
Zeytinyağını tencereye koyup,etleri ekleyin,suyunu çekince soğanları ekleyin,
pembeleşen soğanlara 1 kaşık unu ekleyip,biraz kariştırın,
ayvayı soyup ortasını temizleyin ve havuçlarla dilediğiniz gibi doğrayıp,tencereye ekleyin,
kerevizleride aynı şekilde doğrayıp tenceerye ekleyin,
tuzunu ve yarım limon suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın,kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
27 Mart 2013 Çarşamba
MARMELATLI KURABİYE
MALZEMELER
-250gr. sana hamurişi
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı pudra şeker( çok tatlı sevmiyorsanız daha azda olabilir,)
-1 adet yumurta
-1,5 çay bardağı buğday nişastası
-1'er paket kabartma tozu ve vanilya
-aldığı kadar un,yumuşak bir hamur olacak
-istediğiniz marmelat
HAZIRLANIŞI
Margarin ve sıvı malzemeleri karıştırın,
diğer malzemeleri ekleyip yoğurun,unu azar azar ekleyin yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayın,fırın tepsisine aralıklı dizin,ortalarına parmağınızı bastırarak çukur oluşturun.
200 derece fırında pişirin.
Fırından alıp ortalarına marmelat koyun.
AFİYET OLSUN...
26 Mart 2013 Salı
ZEYTİNYAĞLI BAKLA KAVURMASI
MALZEMELER
-Yarım kg. bakla
-1 orta boy soğan
-1 büyük portakalın suyu
-Yarım demet dereotu
-1silme tatlı kaşığı toz şeker
-salça
-tuz
-zeytin yağı
-2 yemek kaşığı un
HAZIRLANIŞI
Baklaları fasulye gibi temizleyip,doğrayın,
derin bir kaseye 2 kaşık unu koyup,doğranmış baklaları içine atın,soğuk su doldurup yarım saat kadar bekletin.
Bir tencereye biraz su koyup kaynatın,tuz atın,baklaları içine atıp biraz yumuşayana kadar pişirin.
suyunu süzün.
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun,salçayı ekleyin ,baklalarıda içine atıp karıştırın,
portakal suyu,şeker,tuzu ekleyip ağzını kapatın,suyunu çekince altını kapatın,dereotunu doğrayıp
biraz dinlendirdikten sonra servis edin.İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
yemek,örgü,elişi,
bakla,
zeytinyağlı bakla,
zeytinyağlı bakla kavurması
25 Mart 2013 Pazartesi
23 Mart 2013 Cumartesi
GÜNEŞ ÇÖREK
MALZEMELER
-2 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 paket instant maya
-2 yumurta(birinin sarısını üzeri için ayırın)
-2 yemek kaşığı silme toz şeker
-1 tatlı kaşığı dolusu tuz
-8 su bardağı un
İÇİ İÇİN
-3 orta boy patates
-2 havuç
-1 kuru soğan
-tuz
-kaşar rendesi
ÜZERİNE .susam
HAMURUN ARASINA SÜRMEK İÇİN
150 gr. margarin
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun(unu azar azar ekleyin)Üzerini bir bezle kapatıp ılık bir yerde en az 1 saat mayalandırın.
iç harcı için:patatesleri haşlayıp küçük küçük doğrayın,soğanı biraz sıvıyağda soteleyin,
ocaktan alın,patatesleri ekleyin,havuçları içine rendeleyin,tuz ve isterseniz baharat ekleyin,kaşar rendesinide ekleyip karıştırın.
AFİYET OLSUN...
yemek,örgü,elişi,
çelenk çörek,
çörek,
güneş çörek,
mayalı çörek,
mayalı pişi,
mayalı tarifler,
patatesli tarifler
17 Mart 2013 Pazar
KİVİLİ PASTA
MALZEMELER
PANDİSPANYA
4 yumurta
3 türk kahvesi fincanı toz şeker
4 türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ARA KREMASI
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
2 yemek kaşığı dolusu un
1 çay bardağı toz şeker
ÜZERİNE(jöle yerine)
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
SÜSLEMEK İÇİN
3 adet kivi
damla çikolata
AYRICA 1 paket krem şanti,1/2 su bardağı süt
Yapılışı;
Önce kekini
hazırlayın..Yumurta ve şeker,köpürünceye kadar güzelce çırpılır,diğer
malzemeleri eklenir.tekrar çırpılır,yağlanmış kek kalıbına dökülür,160 derecelik
fırında pişirilir,fırını ısıtmaya gerek yok..Kek çıkınca iyice soğuması
beklenir,kalıptan çıkardıktan sonra biraz buzdolabında bekletilir rahat bölünsün diye.
soğumaya bırakın,1 paket krem şantiyide sütle çırpın ,soğuyan kremayla kariştırıp iyice çırpın.
İkiye böldüğünüz kekin yarısını kalıba alıp üzerini biraz sütle ıslatın,
hazırladığınız kremanın yarısını üzerine sürüp diğer kek parçasınında üzerini biraz sütle ıslatıp üzerine kapatın,kalan kremayıda üzerine sürün.
kivileri soyup doğrayın,pastanın üzerini süsleyin,damla çikolataları serpiştirin.
Kivilerin üzerine hazır jöle kullanmak istemedim onun yerine nişasta,şeker ve suyu karıştırıp,kaynattım.
Biraz ılınınca kivilerin üzerine gezdirdim.Ben fazla döktüm rengi biraz matlaşatı,siz üzerini hafif kapatacak kadar dökerseniz parlak olur,hazır jöleden iyidir sanırım.Eşim pasta ve tatlı sevmez ama bunu beğendi,yani tescillenmiş oldu:))
AFİYET OLSUN...
yemek,örgü,elişi,
kivili pasta,
kivili tarifler,
kivili yaş pasta,
pandispanya,
yaş pasta
16 Mart 2013 Cumartesi
HAŞHAŞLI KEK
MALZEMELER
-4 yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı yoğurt
-1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
-1 su bardağı kadar mavi haşhaş(tatlı için olandan)
-un
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın,yağ ve yoğurdu ekleyin,
un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın,haşhaşı ilave edin çırpıp
yağlanmış kalıba dökün,
180 derece fırında pişirin.
Piştiğini anlamak için kürdan batırın ama kekin üzeri kızarana kadar sakın fırınınızı açmayın kekiniz söner,haşhaşlar çıtır çıtır ağzınıza gelecek,çok güzel oluyor,deneyin derim.
AFİYET OLSUN...
yemek,örgü,elişi,
ha,
hamur işi,
haşhaşlı kek,
haşhaşlı tarifler,
kek
11 Mart 2013 Pazartesi
MAYALI HAMUR KIZARTMA
MALZEMELER
-1 paket instant maya
-1 yemek kaşığı şeker
-2 tatlı kaşığı tuz
-4 su bardağı un
-ılık su
-Kızartmak için sıvı yağ
-istenirse pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
-Un,maya,şeker ve tuzu bir kapta karıştırın,aldığı kadar ılık su ekleyin,
yumuşak bir hamur yoğurun,hamuru bir bezle sarıp 1-2 saat mayalanmaya bırakın,
sonra hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yassıltın ortasını parmağınızla delip kızgın yağın içerisine atıp kızartın.
Kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın.
İsterseniz bazılarını sıcakken pudra şekerine bulayın.
AFİYET OLSUN...
yemek,örgü,elişi,
mayalı hamur kızartması,
mayalı pişi,
pişi
6 Mart 2013 Çarşamba
FIRINDA PATATESLİ TAVUK
MALZEMELER
-1 bütün tavuk(parçada olabilir)
-4 orta boy patates
-1 büyük kuru soğan
-3-4 diş sarımsak
-domataes,yeşil biber
-tuz,pul biber
-1 yemek kaşığı salça
HAZIRLANIŞI
-Tavukları yıkayıp,istediğiniz büyüklükte doğrayın,pataesleri soyup,yuvarlak dilimleyin,
fırın tepsisinin en altına kuru soğanı piyazlık doğrayın,
üzerine patatesleri dizin,
tavuklarıda en üste dizin,
üzerine domates ve yeşil biberleri doğrayın,serpiştirin(ben yazdan kavanozlara hazırladığım domates biber karışımından kullandım)
üzerine sarımsakları doğrayın,tuz ve pul biber serpin,
1 yemek kaşığı salçayı yarım su bardağı suyla açıp tavukların üzerine gezdirin,
200 derece fırında tavuklar kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
yemek,örgü,elişi,
fırında patatesli tavuk,
patatesli tavuk
5 Mart 2013 Salı
EVDE PİZZA
- 3 Su bardağı un
-1 paket instant maya
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-tuz
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 su bardağı ılık süt ve su karışımı
-aldığı kadar un(3 su bardağı kadar)
-Üzerine kaşar rendesi
ÜZERİNE
Domates sosu,kekik
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerini önce sıvı malzemelerden başlayarak derin bir kasede karıştırın,yumuşak bir hamur yoğurun,
Üzerine bir bez örterek hamur iki katına çıkana kadar mayalanmasını sağlayın.
Hamuru iki eşit parçaya ayırıp açın,yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin,üzerine domates sosunu her tarafına gelecek şekilde yayın,üzerine kekik serpin(kekik çok güzel lezzet veriyor)
Üzerine dilediğiniz malzemeyi karıştırıp ,yayın(ben sucuk,salam,zeytin,mısır,domates ve biber kullandım)
200 derece fırında hamur kızarana kadar pişirin,üzerine kaşar serpip eriyinceye kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
4 Mart 2013 Pazartesi
SAÇ ÖRGÜLÜ SÜVETER
yemek,örgü,elişi,
erkek süveteri,
nako,
saç örgülü süveter,
süveter,
v yakalı süveter,
yelek
1 Mart 2013 Cuma
KABAK TATLISI
MALZEMELER
1 Kg. Soyulmuş Balkabağı
2 Su Bardağı Toz Şeker
HAZIRLANIŞI
Balkabağı istenilen büyüklükte dilimlenir, yıkananıp süzülür . Ardından kabak dilimleri bir tencereye konulur. Üzerine 2 su bardağı toz şeker dökülür ve tencerenin kapağı kapatılır. Tencerede kabak dilimlerinin suyunu salması için “bir gece boyu” bekletilir.
Suyunu salmış kabak tenceresi ocak üzerine alınır ve kaynatılır. Ardından tencerenin kapağı kapatılır.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir ve kabak tatlısı tencere içerisinde soğumaya bırakılır.Üzerine ceviz eklenir.
AFİYET OLSUN...
yemek,örgü,elişi,
kabak,
Kabak tatlısı,
şerbetli tatlı,
tatlı
28 Şubat 2013 Perşembe
PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİ
Malzemeler
- 6 adet portakal kabuğu
- 3.5 bardak şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1.5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
- Kabukların üzerine şeker portakal suyu ve suyu ekleyin.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın. Ara sıra hafifçe karıştırarak suyunu tamamen çekene kadar pişirin. indirmeden 5 dakika önce limon suyunu ekleyin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin içine şekerlemeleri döküp yayın.
- Şekerlemeler soğuyunca toz şekere bulayıp öyle muhafaza edin.
- Şekerlemeleri kapaklı bir kavanoza koyup buzdolabında saklayın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)