YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

22 Aralık 2012 Cumartesi

GÜZEL FİKİR



Bu fikri çok sevdim,bahçem olsa ilkbaharda kesin yapardım,keşke balkonum büyük olsaydı:(
 
 
kaynak

19 Aralık 2012 Çarşamba

NURHANIMDA DA ÇEKİLİŞ VAR...



Sevgili arkadaşım Nurhan(NURECE) bloğunda hediye çekilişi düzenlemiş,
hediyeler süper benim gibi örgü örmeyi sevenler ve çikolataya dayanamayanlar muhakkak katılmalı.

18 Aralık 2012 Salı

12 Aralık 2012 Çarşamba

LAVANTA KESELERİ






Elimde parça etaminler vardı,artık ipler,bende hazır yeni yıla girerken küçük hediyeler olsun diye bunları işledim,gülü sevgili alonenes in bloğunda görmüştüm,keselerin içine elyaf doldurdum,
tülleride kare kestim içlerine biraz lavanta doldurdum kurdeleyle süsledim mis gibi kokuyorlar:))

4 Aralık 2012 Salı

AŞURE ZAMANI


Hepinize iyi akşamlar,
aslında aşureyi geçen hafta yaptım ama ancak yayılayabildim,tarif burada.
Deneyenlere kolay gelsin,tadanlara afiyet olsun.Deneyin pişman olmayacaksınız.
 

30 Kasım 2012 Cuma

YİNE ÇEKİLİİİİŞŞŞŞŞ...

                                                                                                                                                                            
 
          Bu blog çekilişleri çok güzel ,yine bir çekiliş var katılmak isterseniz  tık tık     
 
 
 
 
Bundan önce  atölye nar daki dekupaj resimleri çekişine katılmıştım,çekilişi ben kazandım arkadaşlar ama duyurmakta çok geciktim,Pınar hanıma çok teşekkür ediyorum birbirinden güzel dekupaj resimleri göndermiş bana,ilk fırsatta resimleri yayınlıycam.                                                                                                                                                               

6 Kasım 2012 Salı

ÖNEMLİİİİİİİ....

Tohumlarımızın Nesli Tehlike Altında!

Binlerce yıllık tarım geleneğini barındıran Anadolu topraklarında yetişen yerli tohumlar yaşamın sürekliliğini temsil ediyor.

Atadan kalma tohumlarımız;

* Lezzetli ve sağlıklı gıdaların temini için birer genetik hazinedir
* Binlerce yıldır değişen koşullara uyum sağlayarak günümüze ulaşmayı başarmış numunelerdir
* Tarımsal biyoçeşitliliğin önemli bir parçası ve yaşamın sürdürülebilirliğinin olmazsa olmazıdır
* Dışarıya bağımlı kalmaksızın ülkemizin gıda güvenliğinin teminatıdır

Ancak bugün Anadolu’ya özgü yerel tohum çeşitliliğimiz yok oluyor. Tek seferlik, ticari tohumların egemenliği nedeniyle gıdamızın ve geleceğimizin güvencesi yerli tohumların nesli tehlike altında! Yeryüzünde zengin çeşitlilikteki yaşamı sürdürebilmek, atalık tohumlarımızı gelecek kuşaklara aktarmamıza bağlı.

TOHUM TAKAS AĞI, yüzyılların bilgisini taşıyan yerli tohumlarımızın korunup yaygınlaşmasını amaçlıyor.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin, Adım Adım Oluşumu desteğiyle yürüttüğü TOHUM TAKAS AĞI KAMPANYASI’na destek olarak,

* Anadolu’nun dört bir yanındaki ekolojik çiftliklerde yerli tohumların çoğaltılarak paylaşılmasını sağlayacak;
* Bu toprakların yüzlerce yıllık bereketinin, lezzetinin, besin zenginliğinin ve kültürünün gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için sağlam patikalar oluşturacaksınız.


Verdiğiniz desteğin her kuruşu binlerce yeni tohuma dönüşecek...

Kredi kartı ile bağış yapmak istiyorsanız: https://www.bugday.org/portal/BagisAdimAdim.php

EFT/havale yoluyla bağış yapmak istiyorsanız:
Alıcı Adı: Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği
Garanti Bankası Karaköy Şubesi - Şube No: 400
Hesap No: 6295240
IBAN No: TR67 0006 2000 4000 0006 2952 40

www.bugday.org - www.yasasintohumlar.org
facebook.com/BugdayDernegi
twitter.com/BugdayDernegi
Twitter paylaşımlarınız için hashtag: #YasasinTohumlar

Bir bumads sosyal sorumluluk içeriğidir.

16 Ekim 2012 Salı

KURSA BAŞLADIIMMM VE BATTANİYEM







 Eveeeett daha önce resim kursuna kayıt yaptırdığımı söylemiştim ya,
işte ilk karamalar,çok acemice ama olsun azimliyim yavaş yavaş öğrenicem:))
Bitirdiklerimi burada sizlerle paylaşıcam.










BATTANİYEDE SON DURUM



Sevgili ALONENES in düzenlediği motif etkinliğinde ilk ay motif alacaklar arasında bende vardım,
işte motiflerim geldi ve de birbirine eklendi.
Kenarına nasıl bir örnek yapsam karar veremedim,şimdilik beklemede bakalım ne zaman ilham amca gelirse o zaman yaparım:))))


5 Ekim 2012 Cuma

MOTİF ETKİNLİĞİNDE SON DURUM

 Bugün kurstan eve geldim gelir gelmez kargom geldi:))vede motiflerim artık tamamdır,
ama ne zaman eklemeye başlarım hiç bilmiyorum bu ara çok doluyum,iplerimi yarın alır boş bi zamanımda birleştirmeye başlarım artık.

şalıma ve ipliğin rengine bayıldım.


 Peketi alınca çok şaşırdım vede çok sevindim çünkü sevgili KEVSER ve   AYSEL  motifleri birlikte göndermişler,paketlerine birbirinden güzel hediyeler eklemişler.
İkisinede çok çoooook  teşekkür ediyorum ve çoook öpüyorum onları...



Motifleri çok beğendim ellerine sağlık iki arkadaşımında,yumuşacık havlum mis gibi kokuyor,
Üstteki kutu ve içinden çıkan şipşirin tuzluk ve biberliğim önceki hafta geldi ama tembel ben ancak ekleyebiliyorum,
arkadaşımdan çok özür diliyorum gecikme için,
motiflerimi.tosuncuklarımı ve elleriyle kapladığı kutuyu çok beğendim,ellerine sağlık sevgili NURTEN 
tekrar çok çoook teşekkür ederim,bütün motiflerim şimdi bana kapladığın kutunun içinde birbirine eklenmeyi bekliyorlar.

2 Ekim 2012 Salı

SON KIŞ HAZIRLIKLARI



Artık sonbahar iyice kendini hissettirmeye başladı,
kış hazırlıklarınında sonu geldi benim için,
daha hazırlık yapanlar vardır elbette.
Pazardan bamya alıp temizledim,yıkadım,çok az sıvıyağ ve çok az sirkeyle kavurdum,biber ve domatesini ekledim,soğuyunca poşetlere birer yemeklik doldurup hooop dondurucuya kışın hazır yemek işte soğanını kavur,sarımsağını ,limonunu ekle tamamdır.
Ayrıca sirkeyle kavurduğum için kesinlikle salyanlanma olmuyor,ben büyükleri doğruyorum.
kg. bamya için 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ,4-5 yemek kaşığı üzüm sirkesi yeterli oluyor,öz kararı yaptığım için ölçü vermiyorum ama kesinlikle denemenizi öneririm.





Fasülyeleri istediğiniz gibi doğrayıp ,yıkayıp domates ve biberle birlikte kavurun,soğuyunca poşetleyip onlarıda dondurucuya atın.Zaten çoğunuzun yaptığını biliyorumda işte blogda bulunsun belki faydalanan olur:)))))



Turşumuda yaptım,2,5 kg. kornişon salatalık
10 yemek kaşığı kaya tuzu,
1 su bardağı üzüm sirkesi,
ben biraz acı biber ve kapya biberde ekledim,
2 baş sarımsak,
2 adet defne yaprağı,
zaten 2- 2,5 lt kadar su alıyor.

Sebzeleri yıkayıp çatalla bir kaç delik açın,turşu kabınıza koyup,diğer malzemeleri karıştırıp üzerine dökün.
Altına bir kap koyup bir kaç gün serin biryerde bekletin,suyu akacaktır,eğer eksilirse üzerine su ekleyin,
damak tadınıza göre tuzunu tekrar kontrol edip tuz ilave edebilirsiniz.


Buda kahvaltılık biber sosu,
10 kg kapya biber,
1 kg. domates,
2 adet kuru soğan,
2 baş sarımsak(azaltıp,çoğaltabilirsiniz,size kalmış)
1 su bardağı sıvıyağ,tuz.
 Ben birazda kırmızı acı biber ekledim.
Önce biberleri közleyip,kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyin,
soğan ,sarımsak ve közlenmiş biberleri rondodan geçirin,
geniş bir tencereye sıvıyağ ekleyip,karışımı dökün,nane,kekik ve karabiber ekleyip karıştırın.
Yalnız geniş bir tencereye koyun yoksa sıçrayıp mutfağınızı batırır.
tuzunu ekleyip kaynatın,
15 dk. kaynayınca altını kısıp sıcakken kavanozlara doldurun,ağzını sıkı kapatıp,ters çevirin.
Üzerine bir örtü örtün ,soğuyunca kontrol edin sızma yoksa serin biryerde saklayın.Kavanozları açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.