YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

27 Aralık 2015 Pazar

LOR KURABİYESİ



Bu akşam lor kurabiyesi ile sizlere merhaba diyorum.
Biz küçükken annem çok yapardı.
Çok severdik kardeşimle.
Kurabiyeleri yaparken çocukluğum geldi gözümün önüne, annem komşularımızla birlikte çok güzel hamurişleri yapardı, bizde komşu çocukları hep birlikte yerdik, galiba iyice yaşlandım ben çocukluğumu özledim :((t Neyse tarifi vereyim ben iyisi.
MALZEMELER
*500 gr.lor
*125 gr. Tereyağı
*3 yumurta
*2 su bardağı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*4 su bardağı un

Üzeri için: 1 çay bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI

Un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeyi karıştırarak krema haline getirin, kabartma tozunu una karıştırın, unu azar azar ekleyin, ele yapışmayan bir hamur yoğurun, küçük parçalar koparıp yuvarlanıp,avcunuzda hafif bastırın,üst kısımlarını şekere batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Bu ölçüden 50_55 adet kurabiye çıkıyor.

    AFİYET OLSUN... 

22 Aralık 2015 Salı

KABAK SALATASI


İyi akşamlar herkese,biliyorum blogu sık güncelleyemiyorum ama tel.den zorlanıyorum,bu yıl Laptop almayı düşünmüyorum en azından sınavlar bitene  kadar.
Bugün çok basit ama benim çok sevdiğim bir tarifim var.

MALZEMELER
*500 gr. kabak
*dereotu
SOS İÇİN
*limon
*2_3 diş sarımsak
*zeytinyağı
*tuz

HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkayıp istediğiniz şekilde doğrayın,tencerede suyu kaynatın içine biraz tuz atıp kabakları çok az haşlayın,buhardada yapabilirsiniz.
Kabakları süzüp servis tabağına alın, sos malzemelerini üzerine gezdirin, dereotunu ince doğrayın salatanın üzerine serpin.Taze nanede çok yakışıyor.

         AFİYET OLSUN...

9 Aralık 2015 Çarşamba

TEPSİDE KUMPİR


Canınız istediğinde evde hemen yapabileceğiniz bir kumpir tarifi var bu akşam,biz çok seviyoruz,yapmayanın varsa hemen denesin, çayın yanına,gün sofralarınada çok yakışır.

MALZEMELER
*4orta boy patates
*1bardak kaşar rendesi
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1çay kaşığı karabiber
*tuz
ÜZERİ İÇİN
1küçük kavanoz garnitürün yarısı
*küçük bir kase haşlanmış mısır
*1küçük kase doğranmış kornişon
*ketçap,mayonez


HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayın, sıcakken tereyağı ve kaşarı içine karıştırın, tuz ve karabiberi ekleyin.ısıya dayanıklı fırın kabına alıp kaşıkla bastırarak düzeltin.
Üzerine garnitürü,mısır ve kornişonu serpiştirin, 180 derecede ısıtılmış fırında 10_15 dk. Pişirin,fırından alıp üzerine ketçap ve mayonez ekleyin,afiyetle yiyin 😊

25 Kasım 2015 Çarşamba

TALAFER (ARAP PİDESİ)





Bugün küçük oğlumun doğumgünü, bende okuldan gelince ona sürpriz yaptım,
Uzun zamandır istediği bu pideler yaptım.

MALZEMELER
*3,5 su bardağı un
*1su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 paket instant maya

İÇ MALZEMESİ
*350 gr. Kıyma
*1 orta boy kuru soğan
*1 tatlı kaşığı sumak
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1tatlı kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
* tuz
*bir avuç kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun.
Üzerini örtüp yarım saat mayalandırın,
Soğanı rendeleyin kıyma ve tüm iç malzemesini karıştırın.

mayalanan hamuru iki parçaya ayırın,merdaneyle ince açın,su bardağının
ağzıyla yuvarlaklar kesin,
İç malzemeden 1 tatlı kaşığı alıp hamurların ortasına yayın,uç kısımlarından bastırıp pide şekli verin,
Fırın tepsisini yağlayın,pideleri biraz aralıklı dizin kararınca birbirine yapışıyorlar yoksa.
Kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

21 Kasım 2015 Cumartesi

FIRINDA YOĞURT SOSLU KARNABAHAR GRATEN


Evimize 6_7 ay önce hırsız girdi ve laptopu çaldı,o yüzden blogu sık güncelleyemiyorum, telefondan çok zor oluyor maalesef.
Bugün dolapta uzun zamandır bekleyen karnabaharı fırında pişirdim,herzaman sütle yaptığım sosu yoğurtla yaptım çokda güzel oldu,artık hep böyle pişiricem ☺

TARİF
*300 gr. Karnabahar
SOS MALZEMESİ
*2 yumurta
*3  yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI
Karnabaharı çok küçük parçalara ayırın,
fırın kabına dizin.
Sos malzemelerini çırpın,karnabaharın üzerine gezdirin,önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin,
Üzeri pembeleşince fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesi serpin,tekrar fırına verip kaşar eriyip kızarınca fırından alıp sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN...

23 Ekim 2015 Cuma

LORLU BIBER TURŞUSU

MALZEMELER
*1kg. Kırmızı domates biberi(ben boşluklara sivri biber kullandım)
*1,5 kg.  Yağlı Lor peynir (ben kaşar loru kullandım)
*250 gr. Süt

HAZIRLANIŞI
Lor peyniri biraz sütle karıştırıp krema kıvamına getiriyoruz,
peynirin tuzunu kontrol edin ,tuzsuzsa biraz tuz ekleyin.
Biberleri yıkayıp temizliyoruz,çekirdeklerini temizleyip
Kağıt havlu üzerinde suyunu sürdürüyoruz,
Hazırladığımız loru biberlerin içine doldurup kavanoza dik olarak yerleştiriyoruz,aralarınada lor  koyup kavanozların ağzında 1 parmak boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz,
buzdolabına kaldırıp 15 gün bekletiyoruz,ağzını açtıktan sonra
Üzerine biraz zeytinyağı dönüyoruz,
kahvaltıda,çayın yanında,meze olarak ikram edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...