18 Mayıs 2015 Pazartesi
BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
12 Mayıs 2015 Salı
Doğuş Otomotiv Trafik Hayattır!
Direksiyon başında mesajlaşmayın, güvenliğinizi riske atmayın.
Trafik Hayattır!
Gelişen teknoloji sayesinde günlük işlerimizin birçoğunu cep telefonları üzerinden yapmak hem hayatımızı kolaylaştırıyor hem de cep telefonuna olan bağımlılığımızı giderek arttırıyor. Bu bağımlılık trafikte ise önemli bir tehlike unsuru yaratıyor.
Araç kullanırken cep telefonuyla mesajlaşmak veya konuşmak sadece sürücü güvenliğini değil, yaya güvenliğini de tehlikeye atan en büyük hatalardan biri olarak gösteriliyor. Yapılan bir araştırmaya göre cep telefonuyla mesajlaşan veya konuşan bir sürücünün sarhoş bir sürücü ile aynı tepkileri verdiği öne sürülüyor. Tüm bu sebeplerden ötürü Doğuş Otomotiv’in kurumsal sorumluluk platformu Trafik Hayattır cep telefonu kullanımı konusuna dikkat çekerek, toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor.
Trafik güvenliği bilincini toplumun tüm kesimlerine yaymak için faaliyetlerini sürdüren Trafik Hayattır, 4 ana mesaj üzerinden farkındalık yaratmayı hedefliyor. Bu kapsamda, platform aşırı hız, bebek koltuğu kullanımı, emniyet kemeri gibi trafik güvenliği stratejik mesajlarına son yıllarda ‘cep telefonu’ kullanımını da ekledi. Trafik Hayattır cep telefonu kullanımına dikkat çeken dergi ve gazete ilanlarına ek olarak, yeni animasyon serisindeki animasyonlarla da cep telefonu kullanımının risklerini esprili şekilde aktarıyor.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
8 Mayıs 2015 Cuma
PATATESLİ GÖZLEME
Eşim ve küçük oğlum gözleme ve börekleri sadece patatesli seviyorlar,ben peynir ve ıspanaklıya bayılıyorum :)
Ama tabi çoğunluğa uyup onlara göre yapıyorum,kendime bir iki tane peynirli yapıyorum.Aslında basit çoğunuzun yaptığı bir tarif ama blogda bulunsun işte .
MALZEMELER
*3 Su bardağı un
*1,5 su bardağı su
*yarım paket instant maya
*2 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*yağlamak için tereyağı
İÇ MALZEMESİ
*4-5 adet haşlanmış patates
*1/2 çay bardağı sıvıyağ
*2 adet kuru soğan
*bir avuç kıyılmış maydanoz
*tuz,karabiber,pulbiber
HAZIRLANIŞI
Unu derin bir keseye alın,
maya,şeker ve tuzu ekleyip karıştırın,
suyu azar azar ekleyin(bardağa göre ölçü değişebilir) elinize yapışmayacak bir hamur yoğurun,
mayalanmaya bırakın,30-40 dk. sonra hamur mayalanmış olacaktır,
sıvıyağı bir tavaya alın soğanları yemeklik doğrayıp yağın içine atın,hafif pembeleşince haşlayıp ezdiğiniz patatesleri ekleyin,
tuz ve baharatlarını ekleyip ocaktan alın,
kıyılmış maydanozuda karıştırın.
Mayalanan hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alıp beze yapın,
bezeleri merdaneyle açın yarısına iç harçtan koyup kapatın.Yağsız tavada iki tarafınıda pişirin,
tabağa alıp üzerine tereyağı sürün.
AFİYET OLSUN...
7 Mayıs 2015 Perşembe
4 Mayıs 2015 Pazartesi
PORTAKAL REÇELİ
MALZEMELER
*1 kg. portakal
*3 su bardağı toz şeker
*2 parça limon tuzu
*1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Portakalların kabuklarını rendenin ince tarafıyla alın,yoksa acı olur,
portakalları bir tencereye alın üzerini geçecek kadar kaynar su doldurup 5 dk. kaynatın,
suyunu süzüp sğuk su doldurun ,1-2 saat bekletip suyu süzüp tekrar soğuk su doldurun , bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.
En son portakalların suyunu iyice süzüp tencereye alın,üzerine toz şekeri serpin ,bu işlemi akşam yaparsanız iyi olur,ertesi gün üzerine bir bardak su ekleyip kaynatmaya başlayın,
çok karıştırmayın,suyu kıvam alıncaya alıncaya kadar kaynatın.Limon tuzunu ekleyip 5 dk. daha kaynatıp altını kapatın.İsterseniz kokusunu seviyorsanız içine bir adet yıldız anason atabilirsiniz kaynarken.Koyu kıvama gelince altını kapatıp kavanoza doldurun.Kavanozların kuru olmasına dikkat edin.
AFİYET OLSUN...
27 Nisan 2015 Pazartesi
KURU MEYVELİ KEK
MALZEMELER
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardğından 3 parmak eksik zeytinyağı
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 büyük su bardağı kuru üzüm,incir ve kayısı(küçük doğranmış)
*3,5- 4 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın,
yoğurt ve zeytinyağınıda ilave edip çırpmaya devam edin,
unu vanilya ve kabartma tozuyla karıştırıp azar azar ekleyin,
kuru meyveleri biraz unla karıştırıp fazla unu eleyin,karışıma ekleyin,
fırın tepsisini yağlayıp kek karışımını tepsiye dökün,
180 derecede pişirin.
AFİYET OLSUN...
13 Nisan 2015 Pazartesi
PIRASALI TUZLU KEK
MALZEMELER
*2 yumurta
*1/2 su bardağı zeytinyağı
*300 gr. pırasa
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı peynir rendesi (kaşar,tulum ,beyaz peynir karıştırdım)
*biraz maydanoz
*tuz
*aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
Pırasa ve maydanozu ince kıyın,
un hariç diğer malzemeleri karıştır,pırasa ve maydanozu ekle karıştır,
unu azar azar ekle , çırp,normal kekten biraz daha kıvamlı olacak,
küçük cam tepsiyi yağla karışımı tepsiye dök,
önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişir.
AFİYET OLSUN...