Ben bu poğaça hamurunu çok seviyorum,hem pratik hemde az malzemeli,
iç harcı size kalmış,bizim çocuklar zeytinliyi çok sevdi.Siz peynirli,patatesli,kıymalı yapabilirsiniz.
Mayalı poğaça gibi yumuşacık olmuyor biraz kıyır kıyır oluyor,ben hamurişlerinin hep kenar kısımlarını çok severim biraz kıtır kıtır olduğu için,bu poğaçayıda bu yüzden seviyorum.
MALZEMELER
*1/2 su bardağı zeytinyağı
*1/2 su bardağı yoğurt
*2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
*yarım paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ
*Bir küçük kase çekirdekleri çıkarılmış zeytin
Üzerine susam,çörekotu
HAZIRLANIŞI
Zeytinyağı,yoğurt,yumurtayı derin bir kasede karıştırın,
şeker ve tuzu ekleyin, un ve kabartma tozunu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında
bir hamur yoğurun,5 dk. dinlendirin.
Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle yassıltın,
arasına zeytin koyup kapatın,
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin,
önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.