YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

22 Ağustos 2013 Perşembe

BEĞENDİ YATAĞINDA TAVUK SOTE



BEĞENDİ MALZEMELERİ

-1kg. patlıcan
-2 su bar. süt
-2 yemek kaşığı tereyağı
-2,5 yemek kaşığı un
-yarım su bar. kaşar rendesi
-tuz


SOTE MALZEMELERİ

-500 gr. tavuk eti (ben kalça kullandım)
-2 büyük domates
-1 kuru soğan
-3-4 tane yeşil biber
-tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları ocakta közleyip bir poşete koyun ağzını bağlayın,soğuyunca kabuklarını soyup,çeşmenin altına tutun,suyunu sıkıp ister rondada çekin ,ister bıçakla püre haline getirin.
Soğanı yemeklik doğrayın,biraz sıvıyağla soteleyin,yeşil biberleri küçük dağrayıp soğanlara ekleyin,
biraz kavurduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin,suyunu çekince küçük dağranmış tavuk etlerini ekleyin,tuz ve karabiberinide ekleyip tavuklar suyunu çekene kadar pişirin.


Başka bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin ,unun kokusu çıkana kadar kavurun,sütü yavaş yavaş ekleyin topaklanmaması için hızlı karıştırın.
Katılaşmaya başlayınca patlıcanları ekleyin,biraz karıştırıp kaşar rendesini  ve tuzu ekleyip iyice karıştırıp ocağı kapatın.
Beğendiyi servis tabağına alıp üzerine tavuk soteyi döküp servis edin.

AFİYET OLSUN...
 

21 Ağustos 2013 Çarşamba

ŞEFTALİ REÇELİ




Dün kurutmalık domates almak için pazara gittim,şimdi balkonda kuruyorlar,fasulyeyi görünce hadi onuda alıp kurutayım dedim onlarda balkonda kuruyor,şeftaliyi görüncede hadi alıp reçel yapayım dedim,yani bir taşla 3 kuş :))
Sabah kalkıncada hemen reçelimi pişirdim,kahvaltıdada yedim afiyetle,işte şeftali reçelimin tarifi.

MALZEMELER

-1 kg. şeftali(biraz sert olanları seçin)
-2,5 su bar. şeker
-1 su bar. su
- 2-3 adet karanfil
-1 çay kaşığı tereyağı
-2 tatlı kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI

Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun,dilimleyin,
derin bir tencereye yerleştirin,üzerine şekerini döküp sabaha kadar bekletin,
sabah su ve tereyağını  (tereyağı köpüklenmesini engelleyecek) ekleyip harlı ateşte kaynatın,
kaynamaya başlayınca kısık ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatın,
karanfil ve limon suyunu ekleyip 5.dk. daha kaynatın ve altını kapatın,soğuyunca kavanozlara doldurun.

AFİYET OLSUN...

EV YAPIMI KAKAOLU PUDİNG



MALZEMELER
- 1,5 lt. süt

-4 yemek kaşığı un

-2 yemek kaşığı nişasta

-2 su bar. şeker (eksiltip çoğaltabilirsiniz)

-4 yemek kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI

Un, nişasta,şeker ve kakaoyu toz halde karıştırın
 sütü ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın,
5 dk. daha ağır ateşte pişirin,ocaktan alıp mikserle 5-6 dk.çırpın,
kaselere boşaltıp buzdolabında 1-2 saat bekletip servis edin.
 
 
AFİYET OLSUN...
 
 
 


 


 

19 Ağustos 2013 Pazartesi

BEYAZ SIRDA ÇEKİLİŞ VAR.

Çok cici hediyeler var ,katılmak için tık tık.

ANKARALI BLOGERLAR VE DUBLE DÖNER AÇILIŞI








Geçtiğimiz cuma yani 16 ağustos akşamı Ankaralı yemek blogerları olarak Duble Döner açılışındaydık,oburcanın organizasyonuydu.
Çok güzel lezzetlerdi,özellikle çedar soslu döneri çok beğendik, yolunuz düşerse  mutlaka uğrayıp bu güzel lezeeti tatmalısınız.

Tunalı Hilmi Cad. No :72
 

15 Ağustos 2013 Perşembe

VİŞNE KOMPOSTOSU



MALZEMELER

-1 kg. vişne
-su

HAZIRLANIŞI
Vişneleri yıkayıp süzün,kavanozu ağzına kadar vişne doldurup üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve ağzını sıkıca kapatın.Derin bir tencerede su kaynatıp kavanozu içine bırakın,kaynamaya başlayınca 15-20 dk. daha kaynatıp kavanozu tencereden alın,kalın bir bezle tutun (bu işlem ellerinizi yakmamanız için)kapağını sıkılaştırıp bir bezin üzerine ters çevirin ve üzerini örtün,soğuyunca kaldırıp serin bir yerde saklayın.
Kışın açıp şekerle kaynatarak ister komposto,ister ezerk süzüp vişne suyu yapın.

AFİYET OLSUN...