BEĞENDİ MALZEMELERİ
-1kg. patlıcan
-2 su bar. süt
-2 yemek kaşığı tereyağı
-2,5 yemek kaşığı un
-yarım su bar. kaşar rendesi
-tuz
SOTE MALZEMELERİ
-500 gr. tavuk eti (ben kalça kullandım)
-2 büyük domates
-1 kuru soğan
-3-4 tane yeşil biber
-tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları ocakta közleyip bir poşete koyun ağzını bağlayın,soğuyunca kabuklarını soyup,çeşmenin altına tutun,suyunu sıkıp ister rondada çekin ,ister bıçakla püre haline getirin.
Soğanı yemeklik doğrayın,biraz sıvıyağla soteleyin,yeşil biberleri küçük dağrayıp soğanlara ekleyin,
biraz kavurduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin,suyunu çekince küçük dağranmış tavuk etlerini ekleyin,tuz ve karabiberinide ekleyip tavuklar suyunu çekene kadar pişirin.
Başka bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin ,unun kokusu çıkana kadar kavurun,sütü yavaş yavaş ekleyin topaklanmaması için hızlı karıştırın.
Katılaşmaya başlayınca patlıcanları ekleyin,biraz karıştırıp kaşar rendesini ve tuzu ekleyip iyice karıştırıp ocağı kapatın.
Beğendiyi servis tabağına alıp üzerine tavuk soteyi döküp servis edin.
AFİYET OLSUN...