23 Şubat 2015 Pazartesi
MISIR TANESİ MODELİ BEBEK HIRKASI
yemek,örgü,elişi,
bebek örgüleri,
erkek bebek hırkası,
kız bebek hırkası,
kız bebek örgüleri,
mısır tanesi modeli,
mısır tanesi örneği,
örgü,
örgü modelleri,
yakadan başlamalı bebek hırkası
19 Şubat 2015 Perşembe
KÖFTELİ ERİŞTE ÇORBASI
Özgecan için çok üzüldüm,sadece Özgecan değil şiddete,tacize uğrayan tüm kadınlar ve insanlar içinde üzüldüm.
Adalete güvenimiz kalmadı ama Allah'ın adaletinden kaçamazlar,Rabbim onlarında aynı acıları çekmesini sağlasın ,insan olrak,bir anne olarak tek dileğim bu.
Ailesine başsağlığı diliyorum,Rabbim sabır versin ,ben düşündükçe kahroluyorum anne babası ne halde şu anda tahmin bile edemiyorum.
Bugünkü tarifim köfteli erişte çorbası,günümde yapmıştım çok beğenildi,mutlaka deneyin derim çok lezzetli bir çorba.
MALZEMELER
*200gr. kıyma
*1çay kaşığı karabiber,
*biraz kuru nane ve kekik
*tuz
*1 su bardağı erişte
TERBİYESİ İÇİN
*1 yumurtanın sarısı (akını köftenin içine ekleyebilirsiniz)
*1 yemek kaşığı (silme) un
*yarım su bardağı yoğurt
*1 parça limon tuzu
ÜZERİNE
2-3 yemek kaşığı zeytin yağı,1 tatlı kaşığı kuru nane
HAZIRLANIŞI
Köfte malzemelerini karıştırıp yoğurun,çok küçük parçalar koparıp yuvarlayın,
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 180 derecede pişirin.
Tencereye 1lt. kaynamış koyup tuz atın,erişteyi ekleyin,biraz yumuşayınca köfteleri ekleyin,
bu arada terbiye malzemelerini çırpın ,kaynayan çorbanın suyundan sosa biraz ekleyip karştırarak
tencereye sosu ekleyin.Suyu az gelirse biraz daha kaynar su ekleyin,kısık ateşte 5 dk. daha kaynatıp altını kapatın.
Zeytin yağını tavaya alın naneyi ekleyip rengini verince altını kapatın, çorbanın üzerine gezdirin.
Ben servis esnasında foto çekemediğim için üzerindeki nane ve yağ dağılmış oldu biraz :)
AFİYET OLSUN...
12 Şubat 2015 Perşembe
PORTAKALLI İRMİK TATLISI
Bu tatlı aslında arasına kakao konularak yapılıyor ama ben üzerine puding yapıyordum ,bu kez portakal sosu yaptım üzerine çok güzel oldu,
iyiki tepside telefona çekmişim,misafirlerim için yapmıştım hemen bitti servis esnasında foto çekemedim :)
MALZEMELER
*1 lt.süt
*8 yemek kaşığı irmik
*8 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya
PORTAKAL SOSU
*3 su bardağı portakal suyu
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağı (ajda) toz şeker
HAZIRLANIŞI
İrmik ,şeker ve sütü bir tencerede karıştırıp sütü üzerine ekleyin,
orta ısıda ocakta sürekli karıştırarak pişirin,kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyin,
5dk. daha kısık ateşte kaynatın.Islattığınız tepsiye karışımı dökün.
Portakal sosunun malzemelerinide bir tencerede karıştırın,orta ısıda sürekli karıştırarak pişirin,
kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dk. daha pişirin,irmik tatlısının üzerine dökün,üzerini streçle kapatıp buzdolabında 1-2 saat bekletip servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
6 Şubat 2015 Cuma
YAKADAN BAŞLAMALI BEBEK HIRKASI
yemek,örgü,elişi,
erkek bebek hırkası,
erkek bebek örgüleri,
hırka,
hırka modelleri,
kız bebek hırkası,
kız bebek örgüleri,
örgü,
örgü modelleri,
örgü örnekleri,
yakadan başlamalı bebek hırkası,
yün
3 Şubat 2015 Salı
ŞAMBALİ TATLISI
Şambali çocukluğumun tatlısı, İzmirde çok satılırdı,okuldan çıkınca mutlaka alırdım
yaş ilerledikçe insan çocukluğunun geçtiği yerleri çok özlüyor.
Ben zaten İzmir'i her zaman özlüyorum ama artık iyice koymaya başladı :(((
Şambali normalde dikdörtgen şekilde kesilir ama ben baklava dilimi kestim,görüntüsü biraz az pişmiş gibi ama tadı gerçekten çok güzeldi.
MALZEMELER
*500 gr. irmik
*1,5 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı (klasik) toz şeker
*1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN
*3 su bardağı şeker
* 3 su bardağı su
*1 çay kaşığı limon suyu
ÜZERİ İÇİN
*Tuzsuz fıstık
HAZIRLANIŞI
Sıvı malzemeleri bir kapta iyice karıştırın,irmiği ve kabartma tozunu birlikte ekleyip iyice karıştırın,
kıvamı koyu olacak,
Fırın tepsinizi tereyağıyla yağlayın,karışımı elinizle bastırarak tepsiye yayın ,
üzerlerine ikiye ayrılmış fıstıkları dizin,
önceden ısıtılmş 180 derece fırında iyice kızarana dek pişirin.
Tatlı pişerken şerbeti hazırlayın,
tencereye şeker ve suyu koyun ,kaynamaya başlayınca orta ateşte 15 dk. kaynatın,
limon suyunuda ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatın.
Kızaran tatlının üzerine şerbeti dökün,üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
Birgün bekletilirse çok güzel olur,dilimleyerek servis edin.
AFİYET OLSUN...
yemek,örgü,elişi,
İzmir,
İzmir tatlıları,
İzmir tatlısı,
şam tatlısı,
şambali,
şambali tatlısı,
şerbet,
şerbetli tatlı,
tatlı,
tatlılar
2 Şubat 2015 Pazartesi
30 Ocak 2015 Cuma
27 Ocak 2015 Salı
KIRLANGIÇ KANADI MODELİ BEBEK YELEĞİ
yemek,örgü,elişi,
bebek örgüleri,
bebek yeleği,
erkek bebek yeleği,
kırlangıç kanadı modeli,
kız bebek yelekleri,
örgü,
örgü bebek yeleği,
örgü modelleri,
örgü yelek,
yakadan başlamalı bebek hırkası
23 Ocak 2015 Cuma
KALBURABASTI
MALZEMELER
*3 su bardağı un
*1 türk kahvesi fincanı yoğurt
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı irmik
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 limon kabuğu rendesi
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı sirke
İÇİNE
1 kase ceviz(tam cevizi dörde bölün)
ŞERBETİ
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*2-3 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Önce şerbeti hazırlayın,tencerenin kapağı kapalı 20 dk. kynatın,limon suyunu ekle,5 dk. daha kaynatın.
Hamur malzemelerini bir kapta yoğurun ,cevizden biraz büyük parçalar koparın,
rendenin üzerinde elinizle bastırarak yassıltın,içine ceviz koyup kapatın,
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,
180 drecede kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün,2-3 saat bekletip servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
22 Ocak 2015 Perşembe
RUS SALATASI
Eşimin çok sevdiği bir meze ,salata olarak gün menülerimizdede çok güzel gidiyor,herkes yapıyordur aslında ama ben yinede tarifi paylaşayım.
MALZEMELER
*3 büyük haşlanmış patates
*2 orta boy haşlanmış havuç
*yarım su bardağı haşlanmış bezelye
*yarım su bardağı doğranmış kornişon turşu
*2 yemek kaşığı mayonez
*1,5 su bardağı süzme yoğurt
HAZIRLANIŞI
Haşlanan tüm malzeleri küçük doğrayın,bir kaseye alın,
mayonez ve yoğurdu karıştırın, kasedeki malzemelerin üzerine döküp karıştırın,servis tabağına alın.
İsterseniz hazır garnitürde kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
19 Ocak 2015 Pazartesi
SÜT REÇELİ (DULCE DE LECHE)
Çocukların ve büyüklerin çok seveceği bir reçel tarifim var bugün,deneyenler vardır ama denemeyenler mutlaka denesin derim.
Sadece derin bir tencere ve biraz zaman gerekli,
Sütünüzün 3/1 i kalıyor ama değer gerçekten ,çünkü çok lezzetli.
MALZEMELER
*1 lt. tam yağlı süt
*1 su bardağından biraz eksik 4/3 kadar toz şeker(çok tatlı seviyorsanız bir su bardağı kullanın)
*yarım çay kaşığı karbonat
HAZIRLANIŞI
Sütü derin bir tencereye alıp ocağa alın,
süt ısınınca şekeri ilave edip kaynatın,
kaynamaya başlayınca karbonatı ekleyin (karıştırarak ekleyin taşmasın)
orta ateşte arada karıştırarak boza kıvamına gelene kadar kaynatın (1 saat kadar sürecektir)
altını kapatıp kavanoza alın,nefis bir reçeliniz olacaktır.
İsterseniz karbonatı ekledikten sonra 1 paket vanilyada ekleyebilirsiniz biz sade sevdik ,o yüzden eklemedim.
AFİYET OLSUN...
yemek,örgü,elişi,
değişik reçel tarifleri,
değişik reçeller,
dulce de leche,
milk jam,
reçel çeşitleri,
reçel çeşitleri nelerdir,
reçel tarifleri,
süt,
süt reçeli,
sütlü,
sütlü reçeller,
sütlü tarifler
13 Ocak 2015 Salı
UN HELVASI
MALZEMELER
*250 gr. tereyağı
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 su bardağı un
*1 fiske tuz
ŞERBETİ İÇİN
*1 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Şerbet malzemelerini karıştırıp şekerin erimesini sağlayın.
Tereyağını bir tencereye alıp eritin,zeytin yağını ekleyin,
yağ iyice kızınca elenmiş unu azar azar ekleyin,
rengi koyulaşana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun,
şerbeti üzerine döküp kaşıkla bastırarak iyice karıştırın,ister tepsiye söküp düzeltip dilimleyin,
ister kaşıkla şekil verip servis tabağına alın.
AFİYET OLSUN...
yemek,örgü,elişi,
Erzurum,
hamur işi,
hamurişi tarifleri,
helva tarifleri,
şerbetli tatlı,
tatlı,
un,
UN HELVASI,
yöresel
12 Ocak 2015 Pazartesi
TRUFF
Çok güzel bir atıştırmalık tarifi var bugün sayfamda,
çocuklarınız çok sevecek ,günlerinizde kahve ve çayın yanına verebileceğiniz lezzetli toplar.
MALZEMELER
*2 paket petibör bisküvi
*1 çay bardağı ceviz
*2 yemek kaşığı kakao
*2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
*1 çay bardağı pudra şekeri (tatlı seviyorsanız biraz daha ekleyebilirsiniz)
*süt(yarım su bardağı kadar)
*Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Bisküvi ve cevizi birlikte rondodan geçirin,geniş bir kaba alın,
diğer malzemeleri ekleyip karıştırın sütü azar azar ekleyerek yoğurun ,
elinize yapışmayacak bir karışım hazırlayın,
küçük toplar yapıp (arada elinizi suya batırın yapışmasın) Hindistan cevizine bulayın,
servis tabağına alın üzerlerine kürdan batırın,buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapın.
AFİYET OLSUN…
yemek,örgü,elişi,
bisküvili toplar,
ceviz,
çikolata soslu kurabiye,
çikolatalı toplar,
kakao,
truff,
truff tarifleri,
truffle
9 Ocak 2015 Cuma
PORTAKAL KABUĞU REÇELİ
MALZEMELER
*4-5 adet portakalın kabuğu
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı portakal suyu
*2 su bardağı su
*çeyrek limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Portakalların kabuklarını rendenin ince yeriyle rendeleyin,
her bir portakalı 8 dilim olacak şekilde soyun,
portakal kabuklarını yuvarlayın iğneyle sıkıca bir ipe geçirin,
soğuk suda 1 gün sürekli suyunu değiştirerek bekletin,
ertesi gün 3 kez kaynar suya atıp kaynamaya başlayınca süzün,
bir tencereye şeker,su ve portakal suyunu ekleyip şeker eriyene kadar kaynatın,
portakal kabuklarını tencereye ekleyip kaynatın üzerinde köpük oluşursa kaşıkla alın,
kıvamını kontrol edin,koyulaşmaya başlayınca limon suyunu sıkın 5 dk. daha kaynatıp ocağı kapatın.
İpleri çekip çıkarın,reçeli sıcak sıcak kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın .
AFİYET OLSUN…
yemek,örgü,elişi,
değişik reçel tarifleri,
değişik reçeller,
portakal,
portakal kabuğu,
portakal kabuğu değerlendirme,
portakal kabuğu reçeli,
portakal reçeli,
reçel çeşitleri,
reçel çeşitleri nelerdir
7 Ocak 2015 Çarşamba
TAHİNLİ KABAK TATLISI
Kabak tatlısını çok severim tahinlisini hiç denememiştim ,geçen hafta denedim süper oldu,sizde deneyin bence.
MALZEMELER
*1 kg. temizlenmiş doğranmış bal kabağı
*2 su bardağı toz şeker
*1çay bardağı dövülmüş ceviz
*yarım çay bardağı tahin
HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkayıp süzün,
tencereye dizin şekeri üzerine serpin ,
bir gece bekletin ,ertesi gün orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin,
servis tabağına alın,üzerine tahini gezdirin ve cevizi serpin.
AFİYET OLSUN…
yemek,örgü,elişi,
cevizli kabak tatlısı,
kabak,
kabak tarifi,
Kabak tatlısı,
sarı kabak tatlısı,
tahinli kabak tatlısı,
tatlı,
tatlılar
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)