MALZEMELER
*250 gr. çiğ kadayıf
*3 yemek kaşığı sıvıyağ
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
MUHALLEBİSİ
*1 lt. süt
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 poşet toz şanti
HAZIRLANIŞI
Kadayıfı buzlukta bekletin,donunca çıkarıp elinizle parçalayıp ufatın.
Bir tavaya sıvıyağı ve kadayıfı ekleyin orta ateşte rengi dönene kadar kavurun,şekeri ve cevizi ekle,karıştır,ocağı kapat.
Muhallebi malzemelerini çırpın,orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak kaynatın,altını kısıp 5 dk. kaynatın,ocağı kapatın.
Muhallebi ılınınca toz şantiyi ekleyip çırpın.
Kavurduğunuz kadayıfın yarısını orta boy borcam tepsiye dökün bastırın,
muhallebiyi kadayıfın üzerine yayın,
kalan kadayıfıda üzerine serpin,üzerini streçle kaplayıp buzdolabında bir gece bekletin,dilimleyip servis edin.
AFİYET OLSUN…
Geçen yapmaya niyetlendiğim ve kadayıfı kavururken, tencereyi yaktığım tarif :)
YanıtlaSilGeçmiş olsun,arada başımıza böyle aksilikler maalesef,ama mutlaka yeniden deneyin çok güzel oluyor.
YanıtlaSilElinize saglık güzel görünüyor:)
YanıtlaSil