MALZEMELER
* 125gr. oda sıcaklığında tereyağ
* 1,5 çay bardağı pudra şeker
i *1 çay bardağı nişasta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1/2 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un(hamur biraz sert olacak)
SOS İÇİN
*1 paket bitter çikolata
bir kaseye konur,içi su dolu bir tencerenin üzerine oturtulur,arada karıştırarak eritin (benmari usulü)
HAZIRLANIŞI
Un dışındaki bütün malzemeler bir kapta iyice karıştırılır. Azar azar un eklenerek sert bir hamur yoğrulur. Hamur merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlığında açılır,kalıpla istediğiniz şekil verilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır. Çikolata benmari usulu eritilir ve soğuyan kurabiyelerin yarısı benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılır, soğumaya bırakılır.
enfes görünüyor arkadasim ellerine saglik.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nurhanım.
YanıtlaSilÇikolata oldu mu akan sular duruyor :)
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.
Sevgiler...
elinize sağlık
YanıtlaSil