YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

22 Haziran 2013 Cumartesi

DAMAT PAÇASI





Bugün sizlerle trakyadan bir tarif paylaşıcam,nette gezerken gördüm ve denedim ,hoşuma gitti
sizlerlede paylaşmak istedim.

MALZEMELER
  • 3 adet yufka,
  • yarım  tavuk
  • 5-6 bardak su,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 3 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 adet yumurta sarısı,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 yemek kaşığı sirke,
  • Tuz,
  • Üzeri için 1 parça tereyağ, kırmızı toz biber ve pul biber.


  • HAZIRLANIŞI
    Tavuğu  5-6 bardak su ile haşlayın,
    Yufkaları ortadan ikiye bölün rulo yapın son kısmını su ile ıslatınki yapışsın,iki parmak eninde parçalar kesin,fırın tepsisine dizin.
    Fırına verip 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin,
    Fırından çıkarıp üzerlerine tavuğu haşladığınız sudan 1 su bardağı gezdirin,
    Diğer yanda bir küçük bir tencerede un, yoğurt, yumurta sarısı, tuz ve 2 su bardağı tavuk suyunu iyice çırpın.
    Karışımı ocağa alıp sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin,
    Ateşten alıp içine sirkeyi ekleyin ve karıştırın,yufkaların üzerini bu sosla kaplayın.
    Tavuk etlerini diderek  soslu yufkaların üzerine serpin,
    200 derecede 15-20 dk daha pişirin,
    Fırından çıkardıktan sonra üzerine tereyağda yaktığınız toz ve pul biberi gezdirin.


                    AFİYET OLSUN...

    ETME

             Bu şiiri çok beğeniyorum,helede Yılmaz Erdoğan okumuş bayıldım,sizlerle paylaşayım istedim.           
     
     ETME
     
    Duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun, etme.
    Başka bir yar, başka bir dosta meylediyorsun, etme.

    Sen yadeller dünyasında ne arıyorsun yabancı?
    Hangi hasta gönüllüyü kastediyorsun, etme.

    Çalma bizi, bizden bizi, gitme o ellere doğru.
    Çalınmış başkalarına nazar ediyorsun, etme.

    Ey ay, felek harab olmuş, altüst olmuş senin için...
    Bizi öyle harab, öyle altüst ediyorsun, etme.

    Ey, makamı var ve yokun üzerinde olan kişi,
    Sen varlık sahasını öyle terk ediyorsun, etme.

    Sen yüz çevirecek olsan, ay kapkara olur gamdan.
    Ayın da evini yıkmayı kastediyorsun, etme.

    Bizim dudağımız kurur sen kuruyacak olsan.
    Gözlerimizi öyle yaş dolu ediyorsun, etme.

    Aşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer;
    Aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun, etme.

    Ey, cennetin cehennemin elinde oldugu kişi,
    Bize cenneti öyle cehennem ediyorsun, etme.

    Şekerliğinin içinde zehir zarar vermez bize,
    O zehiri o şekerle sen bir ediyorsun, etme.

    Bizi sevindiriyorsun, huzurumuz kaçar öyle.
    Huzurumu bozuyorsun, sen mahvediyorsun, etme.

    Harama bulaşan gözüm, güzelliğinin hırsızı.
    Ey hırsızlığa da değen hırsızlık ediyorsun, etme.

    İsyan et ey arkadaşım, söz söyleyecek an değil.
    Aşkın baygınlığıyla ne meşk ediyorsun, etme
     
    Mevlana Celaleddin Rumi

    21 Haziran 2013 Cuma

    BAHÇE VE ÇİÇEKLER










    Bu güzellikleri dün nette gezinirken buldum,çok güzeller değilmi,insanın içi açılıyor baktıkça.
    Şöyle müstakil bahçeli bir evim olsa keşke,bu güzellikleri gördükçe iyice kafama koydum sonunda
    evi değiştirip bahçeli bir eve taşınıcam,belki sizlerinde bahçeli evleriniz varsa fikir olur diye paylaşmak istedim sizlerle.


    Netten alıntıdır.

    19 Haziran 2013 Çarşamba

    İLK GÖZ AĞRIM 20 OLDU




    Evet bugün ilk göz ağrımın doğumgünüydü,artık 20 yaşında genç bir adam ,Allahım ne çabuk geçti zaman,ne zaman böyle büyüdü benim oğlum ,artık 20 li yaşlarında .
    Beraber büyüdük aslında ,aramızdaki yaş farkı az olunca ,aslında o hep benimle dalga geçer yaşlısın sen anne diye :)) bende ne yapsaydım on yaşımda mı evlenseydim derim:)
    Neyse bu yıl pastasını ben yaptım kuzumun bu akşam kutladık doğumgününü,
    işte pastanın tarifi:

    MALZEMELER

    Kalp kalıp için pandispanya ölçüleri;
    -3 yumurta
    -1/5 su bardağı şeker
    -1 su bar.un
    -1 paket kab. tozu
    -1 yemek kaşığı yoğurt
    -2 yemek kaşığı su
    -2yemek kaşığı sıvıyağ


    ARA KREMASI

    -500ml. süt
    -yarım su bardağı un ve nişasta karışımı
    -yarım su bar. şeker
    -2 yemek kaşığı tereyağı
    -2 paket vanilya

    HAZIRLANIŞI

    Pandispanyayı burada anlattığım gibi hazırlayın,
    krema malzemlerini tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırıp kaynatarak hazırlayın,altını kapatınca tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
    Pandispanyanın arasına sürün ,ben üzerine bir avuç damla çikolata serpiştirdim.Diğer pandispanya parçasını üzerine kapatıp, üzerini krem şantiyle kaplayın,dilediğiniz gibi süsleyin.

          AFİYET OLSUN...

    18 Haziran 2013 Salı

    SEMADAN LEZZETLERDE ÇEKİLİŞ VAR:)

    Arkadaşlar Semadan lezzetlerde çekiliş var,çok şirin hediyeler hazırlamış arkadaşımız,eğer sizde bu güzellikleri istiyorsanız şansınızı burada deneyin.

    17 Haziran 2013 Pazartesi

    YİNE BİR ÇEKİLİŞ



    Evet arkadaşlar yine bir çekiliş ve bu baharat setine bayıldım,sizde beğendiyseniz katılmak için tık tık

    BALERİNİM :))



    Kurstan bir çalışmam daha,yaparken çok sevmemiştim ama duvara asınca hoşuma gitmeye başladı.