YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

12 Şubat 2015 Perşembe

PORTAKALLI İRMİK TATLISI



Bu tatlı aslında arasına kakao konularak yapılıyor ama ben üzerine puding yapıyordum ,bu kez portakal sosu yaptım üzerine  çok güzel oldu,
iyiki tepside telefona çekmişim,misafirlerim için yapmıştım hemen bitti servis esnasında foto çekemedim :)

MALZEMELER

*1 lt.süt
*8 yemek kaşığı irmik
*8 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya

 PORTAKAL SOSU

*3 su bardağı portakal suyu
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağı (ajda) toz şeker

HAZIRLANIŞI

İrmik ,şeker ve sütü bir tencerede karıştırıp sütü üzerine ekleyin,
orta ısıda ocakta sürekli karıştırarak pişirin,kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyin,
5dk. daha  kısık ateşte kaynatın.Islattığınız tepsiye karışımı dökün.

Portakal sosunun malzemelerinide bir tencerede karıştırın,orta ısıda sürekli karıştırarak pişirin,
kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dk. daha pişirin,irmik tatlısının üzerine dökün,üzerini streçle kapatıp buzdolabında 1-2 saat bekletip servis edebilirsiniz.

                        AFİYET OLSUN...


 

3 Şubat 2015 Salı

ŞAMBALİ TATLISI




Şambali çocukluğumun tatlısı, İzmirde çok satılırdı,okuldan çıkınca mutlaka alırdım
yaş ilerledikçe insan çocukluğunun geçtiği yerleri çok özlüyor.
Ben zaten İzmir'i her zaman özlüyorum ama artık iyice koymaya başladı :(((
Şambali normalde dikdörtgen şekilde kesilir ama ben baklava dilimi kestim,görüntüsü biraz az pişmiş gibi ama tadı gerçekten çok güzeldi.


MALZEMELER

*500 gr. irmik
*1,5 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı (klasik) toz şeker
*1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN

*3 su bardağı şeker
* 3 su bardağı su
*1 çay kaşığı limon suyu

ÜZERİ İÇİN
*Tuzsuz fıstık


 HAZIRLANIŞI

Sıvı malzemeleri bir kapta iyice karıştırın,irmiği ve kabartma tozunu birlikte ekleyip iyice karıştırın,

kıvamı koyu olacak,
Fırın tepsinizi tereyağıyla yağlayın,karışımı elinizle bastırarak  tepsiye yayın ,

üzerlerine ikiye ayrılmış fıstıkları dizin,
önceden ısıtılmş 180 derece fırında iyice kızarana dek pişirin.
Tatlı pişerken şerbeti hazırlayın,
tencereye şeker ve suyu koyun ,kaynamaya başlayınca  orta ateşte 15 dk. kaynatın,
limon suyunuda ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatın.
 Kızaran tatlının üzerine şerbeti dökün,üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
Birgün bekletilirse çok güzel olur,dilimleyerek servis edin.

                   AFİYET OLSUN...

 

2 Şubat 2015 Pazartesi

YAĞLI BOYA AT TABLOSU





Geçen yıl kursta eşimin daire arkadaşına ev hediyesi çalıştım bu tabloyu,önce çok beğenmedim ama sonradan hoşuma gitti.

30 Ocak 2015 Cuma

İĞNE OYASI ŞÖMENTABL

 
 
 

Geçen yıl kursta yaptığım şömen,çok iddialı değil ama güzel oldu,boynumdan dolayı zorlansamda
sabırla bitirdim :)









23 Ocak 2015 Cuma

KALBURABASTI

 
 
 
 
 

MALZEMELER

*3 su bardağı un
*1 türk kahvesi fincanı yoğurt
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı irmik
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 limon kabuğu rendesi
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı sirke

 İÇİNE
1 kase ceviz(tam cevizi dörde bölün)

ŞERBETİ
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*2-3 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI
Önce şerbeti hazırlayın,tencerenin kapağı kapalı 20 dk. kynatın,limon suyunu ekle,5 dk. daha kaynatın.
Hamur malzemelerini bir kapta yoğurun ,cevizden biraz büyük parçalar koparın,
rendenin üzerinde elinizle bastırarak yassıltın,içine ceviz koyup kapatın,
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,
180 drecede kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün,2-3 saat bekletip servis edebilirsiniz.

                 AFİYET OLSUN...