Bu tatlı aslında arasına kakao konularak yapılıyor ama ben üzerine puding yapıyordum ,bu kez portakal sosu yaptım üzerine çok güzel oldu,
iyiki tepside telefona çekmişim,misafirlerim için yapmıştım hemen bitti servis esnasında foto çekemedim :)
MALZEMELER
*1 lt.süt
*8 yemek kaşığı irmik
*8 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya
PORTAKAL SOSU
*3 su bardağı portakal suyu
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağı (ajda) toz şeker
HAZIRLANIŞI
İrmik ,şeker ve sütü bir tencerede karıştırıp sütü üzerine ekleyin,
orta ısıda ocakta sürekli karıştırarak pişirin,kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyin,
5dk. daha kısık ateşte kaynatın.Islattığınız tepsiye karışımı dökün.
Portakal sosunun malzemelerinide bir tencerede karıştırın,orta ısıda sürekli karıştırarak pişirin,
kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dk. daha pişirin,irmik tatlısının üzerine dökün,üzerini streçle kapatıp buzdolabında 1-2 saat bekletip servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...