YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

3 Ocak 2015 Cumartesi

KOLAY KURABİYE

IMG_20141206_194623

MALZEMELER

*250 gr. tereyağı
*1 küçük çay bardağı pudra şekeri
*1 yumurta
*aldığı kadar un (3-3,5 Su bardağı)
ayrıca üzerine serpmek için biraz pura şekeri

HAZIRLANIŞI

Oda ısısında erimiş tereyağını ,pudra şekerini karıştırın,yumurtayı ekleyin,
karıştırıp unu azar azar ekleyin hamur elinizde dağılmayacak kıvama gelince küçük parçalar koparıp,
şekil verin,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 180 derece fırında çok hafif pembeleşinceye dek pişirin,
servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serpin.

                               AFİYET OLSUN…

22 Aralık 2014 Pazartesi

Geleneksel lezzete yenilikçi bir yorum: Pakmaya ile Kadayıflı Damla Sakızlı Muhallebi

Geleneksel lezzete yenilikçi bir yorum: Pakmaya ile Kadayıflı Damla Sakızlı Muhallebi



 

Sevgili hanımlar... Geleneksel tariflere yeni bir yorum getiren, günümüzden tatlar katan yaratıcı tariflere benim özel bir merakım var. Evet, bilinen tarifi en saf şekliyle korumalı. Ama bugünün damak zevkine, bugünün beklentilerine göre geliştirmeyi de ihmal etmemeli. Size tam da böyle bir tarif önermek istiyorum: Pakmaya Damla Sakızlı Muhallebi ile yapacağınız Kadayıflı Damla Sakızlı Muhallebi

Pakmaya Damla Sakızlı Muhallebi üzerine kızarmış tel kadayıfıyla yapılan, 
ceviz içi ve nar taneleriyle süslenen bu şahane tatlıyı mutlaka denemenizi öneriyorum... Pakmaya Damla Sakızlı Muhallebi’nin enfes damla sakızı lezzetiyle yılbaşı buluşmalarınızda sevdiklerinizi hayran bırakacak bir damak zevki arıyorsanız bu tarif tam size göre...

Pakmaya ile Kadayıflı Damla Sakızlı Muhallebi ve daha pek çok özel tarif için mutfaginyildizi.com ve Mutfağın Yıldızı Facebook sayfasını takip etmenizi mutlaka öneririm.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

25 Kasım 2014 Salı

ÖRGÜ KIZ BEBEK YELEĞİ



Buda daha önce ördüğüm bir bebek yeleği,eskisi kadar örgü örmüyorum artık,eskileri paylaşıyorum

22 Kasım 2014 Cumartesi

ŞİRİN BİR ÇEKİLİŞ




Bayıldım bu sete çok şirin,renkleri çok tatlı sizde beğendiyseniz çekilişe katılmak için
buraya uğrayın :))

YAKADAN BAŞLAMALI BEBEK HIRKASI




Çok öncelerden ördüğüm bir bebek hırkası, mısır tanesi örneği.
Bu aralar çok öremiyorum arada eski ördüklerimi paylaşıyorum :))

17 Kasım 2014 Pazartesi

İÇLİ KÖFTE


MALZEMELER
*2 su bardağı köftelik (esmer) bulgur,
*1 çay bardağı irmik,
*1 yemek kaşığı un,
*1 yumurta,
*1 yemek kaşığı biber salçası,
*tuz,su
İÇİ İÇİN
*300 gr. kıyma ,
*2 orta boy kuru soğan,
*maydanoz,
*baharatlar,
*salça.
HAZIRLANIŞI
Önce soğanlar doğranıp biraz tereyağıyla pembeleşene dek kavrulur,
kıyma eklenir biraz kavurduktan sonra salça ve baharatlar eklenir,ocaktan alınca ince doğranmış maydanozlarda eklenir.Soğuyunca buzdolabının derin dondurucusunda yağlar iyice donana kadar bekletilir.
Köftenin dışını hazırlamak için:
Malzemeler geniş birkapta iyice karıştırılıp,yoğrulur(yoğurma çok önemli,bulgurlar yumuşayana kadar iyice yoğrulması gerekir).
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp parmağınızı ortasına batırarak avuç içinizde iyice inceltene kadar çevirin,
elinizi sık sık ıslatın yapışmasın,sonra kıymalı harçtan içine koyup elinizle yavaş yavaş kapatın,
kızgın yağda kızartın.
AFİYET OLSUN…