YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

24 Ekim 2013 Perşembe

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI




MALZEMELER
* 1 paket Kemalpaşa tatlısı

 MUHALLEBİ TARİFİ
*1 lt. süt
*1 su bar. toz şeker
*1 su bar. un
*2-3 parça damla sakızı

HAZIRLANIŞI
Kemalpaşa tatlısı üzerindeki tarife göre pişirilir,şerbetin iyice süzdürülmesi gerek sonra tepsiye dizilir,
muhallebi malzemeleri bir tencerede karıştırılıp orta ateşte kaynayınca kadar pişirilir,
kaynamaya başladıktan 5 dk. sonra altını kapatıp Kemalpaşa tatlısının üzerine yayın,tadı etimek tatlısına benziyor.

       AFİYET OLSUN...
 

23 Ekim 2013 Çarşamba

BAHARATLI TUZLU KURABİYE


Bu tarifi mutlaka denemenizi öneririm,kıyır kıyır çok güzel bir lezzet.


MALZEMELER
*125 gr. tereyağı
*1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
*1 yumurta (sarısı dışına sürülecek)
*2 yemek kaşığı yoğurt
*yarım paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*pul biber,kekik,nane,çörekotu,mahlep (bu malzemeler göz kararı eklenecek zevkinize göre)
*2,5 su bardağı un

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun,merdaneyle yarum cm. kalınlığında açın,
kurabiye kalıplarıyla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin,üzerine yumurta sarısını sürün,
190 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
 

REYHAN ŞERBETİ (REYHANİYE)



Bu şerbeti bloglarda görmüştüm,cesaret edip yapmadım bir süre kokusu ağır olur diye,
ama sağolsun Gülo annem mutlaka denemem konusunda beni ikna etti,bende hemen denedim ve şimdiye kadar denemediğime çok pişman oldum,bundan sonra yaz aylarında sürekli yapacağım bir şerbet öğrendim.
Aslında ağustosta yapmıştım bu şerbeti  oazaman laptobum arızalıydı,sonrada ekleme fırsatım olmadı neyse kısmet bugüneymiş :))
Tarifi ben yazmıyorum Gülo annemin bloğunda tarifi bulabilirsiniz,
tarif için tık tık...

 

21 Ekim 2013 Pazartesi

KURUTULMUŞ DOMATES



Bu yaz pazardan 20 kg. domates aldım(Çağrı yardım etti pazardan getirmeme söylene söylene,artık çocuğa pazar deyince kaçacak yer arıyor :))   )
Domatesleri yıkadım,kuruladıktan sonra yuvarlak dilimler kestim,balkona bu işler kullandığım bir bezi serdim ,üzerlerine tuz serptim ve kurumaya bıraktım,domateslerle sürekli ilgilenmek gerekiyor yalnız,serdiğinizin ertesi günü ters çevirmeniz gerekiyor,sürekli ters yüz etmek gerekiyor.
Artık bu domateslerden meze,salata yapıcam ve yemeklerdede kullanıcam ,çok güzel bir lezzet tavsiye ederim,yaptıklarımı sizlerle paylaşıcam yakında.






11 Ekim 2013 Cuma

İKİ ŞİŞLE PATİK


Artık çok elişi yapamıyorum,blogda yemek paylaşıyorum çoğunlukla ,
bu patikleri annem örmüş yazın İzmir'e gittiğimde verdi,iki şişle örmüş değişik bir model ,belki yapmak isteyen olur diye ekliyorum,annemin ellerine sağlık :))

9 Ekim 2013 Çarşamba

KIŞLIK DOMATES SOSLARI




Herkes kış hazırlıklarını bitirmiştir artık sanırım,bende bugün turşumu yaptımmı tamamdır artık,
dahada kışa bir şey hazırlamam bitti :)
Domates soslarını iki çeşit yaptım bu yıl,menemenlik ve yemeklik,

Menemen için malzemeler

-10 kg. domates
-1 kg. yeşil biber
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 yemek kaşığı şeker
-2-3 yemek kaşığı tuz
-kavanoz


Hazırlanışı,

Domates ve biberleri yıkayıp küçük küçük doğrayın,tencereye sıvıyağ ve biberleri ekleyin,
biberlerin rengi sararınca domates,şeker ve tuzu ekleyin,suyunu çekene kadar pişirip altını kısın,
temiz yıkanıp kurulanmış kavanozlara sıcakken doldurup kavanozların ağzını sıkıca kapatın,bir bezin üzerine ters çevirip üzerlerini örtün,birgün böyle bekletin serin ve karanlık bir yerde saklayın.



Yemeklik domates soslarını bu yıl soda şişelerine yaptım,
İzmir'den gazoz kapağı kapatma aleti almıştım kapaklarınıda aldım ve çok memnun kaldım 60 şişe oldu,önümüzdeki yıl daha çok yapıcam kısmet olursa,
bunun için domatesleri yıkayıp robottan geçirin soda şişelerine doldurun (küçük huni gibi bir aletle işiniz kolay olur)
kapaklarını makinasıyla kapatın,ben kaynar su dolu tencerede 15 dk. daha kaynattım,
bulaşık makinasına dizip en yüksek sıcaklıkta çalıştıranlarda var,tercih sizin.
soğuduktan sonra serin bir yerde saklayın,denemek isteyenlere kolay gelsin.

   AFİYET OLSUN...