Bugün sizlerle trakyadan bir tarif paylaşıcam,nette gezerken gördüm ve denedim ,hoşuma gitti
sizlerlede paylaşmak istedim.
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Tavuğu 5-6 bardak su ile haşlayın,
Yufkaları ortadan ikiye bölün rulo yapın son kısmını su ile ıslatınki yapışsın,iki parmak eninde parçalar kesin,fırın tepsisine dizin.
Fırına verip 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin,
Fırından çıkarıp üzerlerine tavuğu haşladığınız sudan 1 su bardağı gezdirin,
Diğer yanda bir küçük bir tencerede un, yoğurt, yumurta sarısı, tuz ve 2 su bardağı tavuk suyunu iyice çırpın.
Karışımı ocağa alıp sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin,
Ateşten alıp içine sirkeyi ekleyin ve karıştırın,yufkaların üzerini bu sosla kaplayın.
Tavuk etlerini diderek soslu yufkaların üzerine serpin,
200 derecede 15-20 dk daha pişirin,
Fırından çıkardıktan sonra üzerine tereyağda yaktığınız toz ve pul biberi gezdirin.
AFİYET OLSUN...