YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

15 Haziran 2013 Cumartesi

ÇOK ŞANSSIZIM :(((

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar,

daha önce kişisel face hesabıma giremediğimi yazmıştım burada ,bende zaten bloğumun adına tekrar face açmak istiyordum,iki gün önce açtım ne güzel kullanıyordum,arkadaşlarımla güzel şeyler paylaşıyordum ama biraz önce oda kapandı  açmaya çalıştığımda ''hesabınız gerçek olmayabilir ''diye bir yazı çıkıyor yine,yine tel. nosu istiyorlar onay kodu göndermek için numarayı gönderiyorum gelmiyor kod falan .
Belki sizinde başınıza gelmiştir,yada sebebi hakkında bir bilginiz vardır,sizce neden benim hesaplarım kapanıyor acaba?

ÇİKOLATALI PASTA





Bugün eşimin doğumgünü,bende dünden pastasınıyaptım süslemesi çok istediğim gibi olmadı ama idare eder napalım,şimdilik elimden gelen budur :))

MALZEMELER
-4 orta boy yumurta
-1 su bardağından biraz eksik (2 parmak kadar)toz şeker
-2 yemek kaşığı yoğurt
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
-1,5 su bar. un

KREMASI İÇİN

-500ml. süt
-yarım su bardağı un ve nişasta karışımı
-1 su bar. toz şeker
-1 avuç damla çikolata
-2 kaşık tereyağı

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
-2 paket krem şanti
-1 bardak soğuk süt
-damla çikolata
-karamel için; 2 yemek kaşığı toz şekeri teflon tavaya koyup kısık ateşte rengini alana kadar bekletin.


HAZIRLANIŞI
Malzemeler mutlaka oda sıcaklığında olmalı,unutmayın.

Önce yumurtaların beyazını kuru bir kapta mikserle çırparak köpürtün,
başka bir kapta yumurta sarıları ve şekeri  iyice çırpın,yağ ve yoğurdu ekleyip çırpın,
yumurta beyazlarını ekleyip tekrar çırpın,
un ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş karışıma döküp karıştırın,
yağlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 150 derece fırına koyun,üzeri kızarmaya başlayınca  fırını 200 dereceye getirin,piştiğini anlamak için kürdan batırın,kürdan  temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

Fırından alıp soğumasını bekleyin.Ortadan ikiye kesin,
krema malzemelerini( tereyağ ve çikolata hariç)karıştırıp orta ısıda pişirin,
ocaktan alınca çikolata ve yağı ekleyin,sıcağında erisin,mikserle çırpın,
ikiye ayırdınız pandispanyanın birini servis tabağına alın,üzerine kremasını yayın,damla çikolata serpiştirin,
diğer parçayı üzerine kapatın.
Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpın pastanın üzerini kaplayın,çikolatayla süsleyin,buzdolabında 2-3 saat bekletin.
karameli servisten önce yapıp süsleyin,dolaba girince karamel  eriyor.

AFİYET OLSUN...

 

1 Haziran 2013 Cumartesi

KIRILMA NOKTASI

KIRILMA NOKTASI...


Dünkü yazımda “Kimse Taksim’de direnenlere desteğe gelmedi” yazmıştım…

Yazıyı tutturamamanın faydası…

Milyon geldi…

Limonunu alan, suyunu kapan, bir küçük bayrak bulan, yüreği olan Taksim’e koştu… Ve dün Türkiye’nin dört bir yanında çığlık vardı…
Bu bir “nasıl tutturamadım” yazısıdır…

*

“Hukuk” diyor…
Hukuku yok…
“Adalet” diyor adaleti yok…
“Devlet” diyor…
Devlet çiftliği…
“İnanç” diyor…
İnancı yok…
“Sevgi, saygı, kardeşlik” diyor…
Zerresi yok…

*
Kan içinde kaldı dün civan gençlerimiz, bir dal için…
Genç kızlar, delikanlılar ağaçların gövdesine sarıldılar…
Vatan o işte…
Bir dal…
Bir ağaç…

*
Anneler bebeklerini alıp gittiler…
O bebeği sevmek odur…
Onun olan ağacı talancıya vermemek…
*
Ama Türkiye’yi babasının çiftliği gibi gören tınmadı…
Çünkü izandan, sevgiden, saygıdan, hukuktan, adaletten, hoşgörüden, merhametten yoksun mu yoksun…
“Milletim” deyip dursun…
Kimdi Taksim’dekiler?…
Çinli mi?..

*
Dünkü olaylar bir kırılma noktasıdır…
Son günlerde peş peşe yaşanan olayların tümüne tepkinin toplamı…
Giderek basıncı artan tahammülün patlaması…
Bir yandan şeriatın ilanı gibi gövde gösterilerinin, bir yandan Cumhuriyetimizi kuranlara “ayyaş” demenin…
Bir yandan saltanat bayrağı açmanın…
Bir yandan mezhepçilik ateşini yakmanın…
Tümünün toplam yanıtı…

*
Bundan böyle işin zor usta…

Türkiye babanın çiftliği değil…

★★★
01 Haziran 2013 - bcoskun@cumhuriyet.com.tr
KIRILMA NOKTASI...


Dünkü yazımda “Kimse Taksim’de direnenlere desteğe gelmedi” yazmıştım…

Yazıyı tutturamamanın faydası…

Milyon geldi…

Limonunu alan, suyunu kapan, bir küçük bayrak bulan, yüreği olan Taksim’e koştu… Ve dün Türkiye’nin dört bir yanında çığlık vardı…
Bu bir “nasıl tutturamadım” yazısıdır…

*

“Hukuk” diyor…
Hukuku yok…
“Adalet” diyor adaleti yok…
“Devlet” diyor…
Devlet çiftliği…
“İnanç” diyor…
İnancı yok…
“Sevgi, saygı, kardeşlik” diyor…
Zerresi yok…

*
Kan içinde kaldı dün civan gençlerimiz, bir dal için…
Genç kızlar, delikanlılar ağaçların gövdesine sarıldılar…
Vatan o işte…
Bir dal…
Bir ağaç…

*
Anneler bebeklerini alıp gittiler…
O bebeği sevmek odur…
Onun olan ağacı talancıya vermemek…
*
Ama Türkiye’yi babasının çiftliği gibi gören tınmadı…
Çünkü izandan, sevgiden, saygıdan, hukuktan, adaletten, hoşgörüden, merhametten yoksun mu yoksun…
“Milletim” deyip dursun…
Kimdi Taksim’dekiler?…
Çinli mi?..

*
Dünkü olaylar bir kırılma noktasıdır…
Son günlerde peş peşe yaşanan olayların tümüne tepkinin toplamı…
Giderek basıncı artan tahammülün patlaması…
Bir yandan şeriatın ilanı gibi gövde gösterilerinin, bir yandan Cumhuriyetimizi kuranlara “ayyaş” demenin…
Bir yandan saltanat bayrağı açmanın…
Bir yandan mezhepçilik ateşini yakmanın…
Tümünün toplam yanıtı…

*
Bundan böyle işin zor usta…

Türkiye babanın çiftliği değil…

Türkiye ★★★
01 Haziran 2013 - bcoskun@cumhuriyet.com.tr
 
 

30 Mayıs 2013 Perşembe

MERCİMEK KÖFTESİ



MALZEMELER

malzemeler:
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 litre su
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • dilediğiniz miktarda pulbiber
  • 1 demet maydanoz
  • 6-7 sap yeşil soğan
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • marul yaprakları
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

HAZIRLANIŞI

1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. tencerenin kapağını aralık bırakın. (yoksa taşıyor) mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın.
 2 su bardağı ince bulguru mercimeğin üzerine ekleyip karıştırın, tencerenin ağzını kapatıp mercimekler şişene kadar (30-45 dakika) bekletin.
 bu arada 1kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. 1,5 yemek kaşığı biber salçasını ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiberi ve  pulbiberi ,nar ekşisini ekleyip karıştırın,   bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.
 5-6 sap yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. bunları bir kenara koyun.
 derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun,  harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin.
Marul yaprakları ve limonla servis edin.
AFİYET OLSUN...

TAKSİM GEZİ PARKINA SAHİP ÇIKIYORUZ

Bumerang Bloggerları Taksim Gezi parkına Sahip Çıkıyoruz...
 
 
 
 

Ağaçlar  kesilmesin,gezi parkına sahip çıkalım.



29 Mayıs 2013 Çarşamba

KREM ŞANTİLİ DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE



Buda geçen haftaki toplantımız için yaptığım kurabiye, biraz un kurabiyesi gibi,değişik  ve kolay bir tarif.


MALZEMELER
1 paket krem şanti
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
isteğe göre çikolata damlaları
un

 
YAPILIŞI:
 
Sıvı yağ, un krem, şanti, ve şeker yoğurulur istenilen şekil verilerek tepsiye yağlı kağıt üzerine dizilir isteğe göre çikolata damlalarıyla süslenir,ve 150 derecede ısıtılmış fırında üzerleri çok kızarmayacaka şekilde pişirilir.Unu azar azar ekleyin çok un koyarsanız hamur zor şekil alır. 
 
           
AFİYET OLSUN