YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

13 Ağustos 2017 Pazar

ŞEFTALİLİ GALETTE






İyi akşamlar arkadaşlar, hafif meyveli bir lezzetle geldim,şeftali zamanı geçmeden galette yaptım.

MALZEMELER
2 su bardağı un
125 gr. Tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı buzlu su

İÇİNE
5 orta boy şeftali

ÜZERİNE
1 yemek kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI
Un,şeker ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.
Soğuk tereyağını parçalayarak ekleyip iyice karıştırın.
Buzlu suyu ekleyip yoğurun,strece sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
Şeftalilerin kabuklarını soyup ince dilimleyin.
Hamuru yağlı kağıt üzerine alın, üzerinede yağlı kağıt serip merdaneyle ince açın ve kenarlarını düzeltin.
Üzerine biraz un ve toz şeker serpin,
kenarlarında boşluk bırakarak şeftalileri dizin.
Kenarlarını kıvırıp yumurta sarısı sürün,üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpin.
180-200 derece fırında Şeftaliler suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Fırından alınca kenarlarına pudra şekeri serpip, soğuyunca dilimleyerek servis tabağına alın.
       


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder