YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

18 Eylül 2016 Pazar

KIZILCIK (KİREN) TARHANASI





İyi geceler arkadaşlar, yine uzun bir zaman blogu güncelleyemedim.Neyse kızılcık tarhanası tarifimle yeniden merhaba diyorum o zaman😊Sonbahar geldi havalar soğumaya başladı artık,kış aylarında benim gibi sık sık grip oluyorsanız bu tarhanadan çorba pişirip içiyoruz.

MALZEMELER
*1 kg. kızılcık
*1 kg. un
*1 yemek kaşığı silme tuz

HAZIRLANIŞI
Kızılcıkları temizleyip yıkıyoruz,süzüldükten sonra derin bir kaseye alıp tuzu üzerine serpiyoruz.Üzerini bezle örtüp 2-3 gün bekletiyoruz.
Kızılcıklar iyice yumuşamış olacak.
Kızılcıkları tencereye alıp üzerine 1 su bardağı su ekleyip kaynatıyoruz.Elimizi yakmayacak kadar ılınınca süzgeçten geçiriyoruz.Unu azar azar ekleyip yoğuruyoruz.Hamurdan parçalar koparıp elimizde inceltip bezin üzerine seriyoruz.
Ben akşamdan masanın üzerine serdim sabah biraz küçülttüm zaten çabuk kuruyor. Kuruyunca mutfak robotundan geçiriyoruz ve tekrar seriyoruz, 2 günde kuruyor içerde.Kuruduktan sonra cam kavanozda saklıyoruz.




1 yorum: