MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri iyice yıkayıp orta boy tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su koyup şişene kadar pişirin.
Sütten 1 çay bardağı kadar ayırın ve nişastayı ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın bir kenara alın.Bu işlem için kullandığınız sütün soğuk olmasına dikkat edin.
Kalan sütü ve şekeri pirinçlerin bulunduğu tencereye ekleyin şekerler eriyene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
Çırptığınız nişastalı karışıma yumurta sarısını da ekleyin ve tekrar pürüzsüz olana kadar çırpın.Nişasta koyulaşacağı için kaynamakta olan sütlaçtan yarım kepçe kadar alıp,çözülmesini sağlayın ve tencereye ekleyin.
Nişastalı karışım ile 4-5 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatın.
Fırına dayanıklı kaselerinize kepçe ile sütlacı paylaştırın.
Kaselerinizi fırın tepsisine yerleştirin ve yarısından biraz azına kadar su koyup 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder