YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

18 Eylül 2016 Pazar

KIZILCIK (KİREN) TARHANASI





İyi geceler arkadaşlar, yine uzun bir zaman blogu güncelleyemedim.Neyse kızılcık tarhanası tarifimle yeniden merhaba diyorum o zaman😊Sonbahar geldi havalar soğumaya başladı artık,kış aylarında benim gibi sık sık grip oluyorsanız bu tarhanadan çorba pişirip içiyoruz.

MALZEMELER
*1 kg. kızılcık
*1 kg. un
*1 yemek kaşığı silme tuz

HAZIRLANIŞI
Kızılcıkları temizleyip yıkıyoruz,süzüldükten sonra derin bir kaseye alıp tuzu üzerine serpiyoruz.Üzerini bezle örtüp 2-3 gün bekletiyoruz.
Kızılcıklar iyice yumuşamış olacak.
Kızılcıkları tencereye alıp üzerine 1 su bardağı su ekleyip kaynatıyoruz.Elimizi yakmayacak kadar ılınınca süzgeçten geçiriyoruz.Unu azar azar ekleyip yoğuruyoruz.Hamurdan parçalar koparıp elimizde inceltip bezin üzerine seriyoruz.
Ben akşamdan masanın üzerine serdim sabah biraz küçülttüm zaten çabuk kuruyor. Kuruyunca mutfak robotundan geçiriyoruz ve tekrar seriyoruz, 2 günde kuruyor içerde.Kuruduktan sonra cam kavanozda saklıyoruz.




2 Temmuz 2016 Cumartesi

PUDİNGLİ MUHALLEBİ





İyi geceler herkese, yine tembellik yapıp kolay bir tatlı yaptım.

MALZEMELER
Muhallebi
*1 lt. Süt
*yarım su bardağı un (200 ml.lik bardak)
*yarım su bardağı nişasta
*1 su bardağı şeker

Üzerine
* 2 poşet çikolatalı puding
*5 su bardağı süt

HAZIRLANIŞI
Önce muhallebi malzemelerini karıştırıp çırpın, orta ateşte karıştırarak pişirin,suyla ıslattığınız kalıba dökün, bir kenarda soğusun sonra buzdolabına kaldırın.
Puding malzemelerini karıştırıp çırpın, orta ateşte karıştırarak pişirin,muhallebinin üzerine dökün soğusun, buzdolabına kaldırın, 2_3 saat sonra servis tabağına alabilirsiniz.
              AFİYET OLSUN...


9 Haziran 2016 Perşembe

EV YAPIMI MEYVE (KİRAZ) SUYU




Geçenlerde kayınvalidem bahçeden kiraz göndermişti,baktım hepsi bitmeyecek kaynatıp süzdüm,ev yapımı mis gibi meyve suyumuz oldu.

MALZEMELER
*1 kg. Kiraz
*1 su bardağı şeker
*1çay kaşığı limontuzu
*6-7 adet karanfil

HAZIRLANIŞI
Kirazların saplarını koparıp yıkadım,tencereye Kirazların,şeker,limon tuzu ve karanfilleri ekledim,üzerine 2 lt. su ekledim, kaynamaya başlayıp rengini iyice verince ocağı kapattım.Süzüp kavanozlara boşalttım,şekerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz.