YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

1 Haziran 2016 Çarşamba

25 Mayıs 2016 Çarşamba

KURU MEYVELİ PARFE





Herkese iyi akşamlar, bugün çok hafif fakat çok lezzetli bir yaz tatlısı tarifim var.

MALZEMELER
*200 gr.burçak bisküvi
*2 küçük su bardağı doğranmış kuru meyve
*1çay bardağı kıyılmış ceviz
*1 çay bardağı damla çikolata
*2 poşet krem şanti
*1,5 su bardağı süt


HAZIRLANIŞI
Bisküvileri elinizle küçük parçalayın,kuru meyve, damla çikolata ve cevizi ekleyin.
Süt ve krem şantiyi çırpın, bisküvili karışıma ekleyip karıştırın.
Streç filmle kapladığınız kalıba bastırarak düzeltin,üzerini kapatıp buzlukta bekletin.
İstediğiniz zaman çıkarıp 5 dakika bekletin ve dilimleyerek servis edin.

     AFİYET OLSUN... 

15 Nisan 2016 Cuma

FİNCAN TATLISI





Fincan tatlısı dediğime bakmayın, benimkiler bardak tatlısı, fazla yaptığım için fincan yerine uzun bardak kullandım.
Soğuduktan sonra dilimledim.
Hafif ve güzel bir tatlı, denemenizi öneririm.

MALZEMELER
*1 lt. Süt
*yarım su bardağı mısır nişastası
*yarım su bardağı un
*1 su bardağı toz şeker
*1 damla sakızı aromalı falım sakız
Bulamak için hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Hindistan cevizi dışındaki tüm malzemeyi karıştırarak orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
Kullanacağınız kalıpları ıslatın,muhallebi kalıplara dökün,soğuyunca buzdolabına kaldırın.
3_4 saat sonra çıkarıp  hindistan cevizine bulayın,servis tabağına alın.
      AFİYET OLSUN...

2 Nisan 2016 Cumartesi

TAM BUĞDAY UNUNDAN EKŞİ MAYA EKMEĞİ





Herkese mutlu bir hafta sonu diliyorum. 
Ekşi maya denemem başarılı oldu,bir buçuk aylık ekşi mayamla tam buğday unundan ekmek yaptım,ekşi maya tarifini daha sonra eklerim.Aslında bu ikinci ekmek denemem,ilkinin tadıda güzeldi ama fırından dolayı istediğim gibi kızarmadı,kabuğu çok kalın oldu.Bu denemede fırının ayarını biraz yükselttim,fırına göre değişiyor sanırım, neyse ikinci deneme istediğim gibi oldu,sadece bezi fazla unlamışım yapışır korkusuyla oda tecrübe oldu bir dahakine. 

MALZEMELER
*1 su bardağı(200 ml.lik.) ekşi maya
*1 su bardağı su 
*3 su bardağı tam buğday unu 
*1,5 tatlı kaşığı tuz 

HAZIRLANIŞI
Ekşi mayayı sabah dolaptan çıkardım, kapağını açıp üzerine kağıt havlu örttüm,akşam bir su bardağı mayayı bir su bardağı suyla karıştırdım, tahta kaşık kullandım.3 su bardağı tam buğday ununu ekledim,tuzunu ekleyip yoğurdum,yumuşak bir hamur oldu.Üzerini kapattım.Sabah kalkınca tekrar yoğurdum,üzerini kapattım,bezle her tarafını sardım, 5_6 saat sonra süzgecin içine temiz bir bez yerleştirdim,bezi unladım(ben biraz abartmış olabilirim :) ) 
Hamuru tekrar yoğurup yuvarladım,bezin üzerine aldım, tekrar üzerini örtüp 2 saat daha beklettim.fırını 320 dereceye getirdim

( her fırının ayarı farklı, araştırdığımda hep 230 derecede pişirdiklerini yazmışlardı ekmek yapanlar,ilk denemede bende 230 derecede pişirdim istediğim gibi kızarmadı)

Küçük borcam tencereyide fırının içine yerleştirdim . Fırın iyice ısınınca hamurun düz tarafı üste gelecek şekilde borcama aldım kapağını kapatıp hemen fırına verdim,metal bir kabın içinde suyuda fırının alt kısmına yerleştirdim. 
Kapağı kapalı olarak 20 dk. pişirdim, sonra kapağını açıp üstü kızarana kadar pişirdim,1 saati buldu pişmesi.
Fırından çıkarınca beze sardım,hemen kesmedim,sabah kesip ısıtıp tereyağı sürüp afiyetle yedik :)
Ekmek yapmaya devam edicem, yapması çok zevkli,yemesi güzel.





30 Mart 2016 Çarşamba

YAĞLI BOYA VAZODA GÜLLER

Merhabalar, bugünde yağlıboya tablo çalışmamı paylaşayım dedim,yapması epey uzun sürdü benim için,çok ağır ilerledi ama değdi sanırım.