Menevişi ilk defa gördüm,arap saçı aldığım bayan önerdi,hiç bilmiyorum dedim nedir nasıl pişer,
meneviş dedi,çitlembik ağacının taze filizleriymiş,ikide tarif verdi sağolsun.
Aslında yöreye göre farklı isimleri varmış,ben meneviş diye öğrendim.
Bugün ikisinide denedim,ikiside ayrı güzel oldu.
Bilenler çoktur tabiki,benim gibi bilmeyenler için tarifi ekliyorum.
MALZEMELER
*500 gr. meneviş
*1 büyük kuru soğan
*2 yumurta
*yarım çay bardağı zeytinyağı
*tuz
HAZIRLANIŞI
Menevişleri yıkayıp kaynar suda 20 dk. kadar haşladım.
Sert kısımlarını kesip doğraradım,
kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurdum.
Menevişleri ekledim,çok az su ekledim,suyunu çekince yumurtaları kırdım.
Hepsi bu kadar ,çok lezzetli bir ot kavurması oldu.
AFİYET OLSUN...