MALZEMELER
PANDİSPANYA
4 yumurta
3 türk kahvesi fincanı toz şeker
4 türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ARA KREMASI
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
2 yemek kaşığı dolusu un
1 çay bardağı toz şeker
ÜZERİNE(jöle yerine)
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
SÜSLEMEK İÇİN
3 adet kivi
damla çikolata
AYRICA 1 paket krem şanti,1/2 su bardağı süt
Yapılışı;
Önce kekini
hazırlayın..Yumurta ve şeker,köpürünceye kadar güzelce çırpılır,diğer
malzemeleri eklenir.tekrar çırpılır,yağlanmış kek kalıbına dökülür,160 derecelik
fırında pişirilir,fırını ısıtmaya gerek yok..Kek çıkınca iyice soğuması
beklenir,kalıptan çıkardıktan sonra biraz buzdolabında bekletilir rahat bölünsün diye.
soğumaya bırakın,1 paket krem şantiyide sütle çırpın ,soğuyan kremayla kariştırıp iyice çırpın.
İkiye böldüğünüz kekin yarısını kalıba alıp üzerini biraz sütle ıslatın,
hazırladığınız kremanın yarısını üzerine sürüp diğer kek parçasınında üzerini biraz sütle ıslatıp üzerine kapatın,kalan kremayıda üzerine sürün.
kivileri soyup doğrayın,pastanın üzerini süsleyin,damla çikolataları serpiştirin.
Kivilerin üzerine hazır jöle kullanmak istemedim onun yerine nişasta,şeker ve suyu karıştırıp,kaynattım.
Biraz ılınınca kivilerin üzerine gezdirdim.Ben fazla döktüm rengi biraz matlaşatı,siz üzerini hafif kapatacak kadar dökerseniz parlak olur,hazır jöleden iyidir sanırım.Eşim pasta ve tatlı sevmez ama bunu beğendi,yani tescillenmiş oldu:))
AFİYET OLSUN...
(¯`v´¯)
YanıtlaSil`·.¸.·´
¸.·´¸.·¨) ¸.·¨)
(¸.·´ (¸.·´ (¸.·¨¯`♥♥♥ Misssssssss :)
harika görünüyor canim ellerine saglik..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nurhancım.
Sil