YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

23 Mart 2013 Cumartesi

GÜNEŞ ÇÖREK





MALZEMELER
-2 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 paket instant maya
-2 yumurta(birinin sarısını üzeri için ayırın)
-2 yemek kaşığı silme toz şeker
-1 tatlı kaşığı dolusu tuz
-8 su bardağı un

İÇİ İÇİN
-3 orta boy patates
-2 havuç
-1 kuru soğan
-tuz
-kaşar rendesi

ÜZERİNE .susam

HAMURUN ARASINA SÜRMEK İÇİN
150 gr. margarin

HAZIRLANIŞI

Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun(unu azar azar ekleyin)Üzerini bir bezle kapatıp ılık bir yerde en az 1 saat mayalandırın.
iç harcı için:patatesleri haşlayıp küçük küçük doğrayın,soğanı biraz sıvıyağda soteleyin,
ocaktan alın,patatesleri ekleyin,havuçları içine rendeleyin,tuz ve isterseniz baharat ekleyin,kaşar rendesinide ekleyip karıştırın.

  • Mayalanan hamuru ikiye bölün. Önce birini çok ince olmayacak şekilde açın.
  • Üzerine erimiş margarini sürün ve zarf gibi katlayın.
  • Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
  • İkinci hamuru açarken ilk hamuru buzlukta bekletin. İkinci bitince ilk hamuru çıkarıp, diğerini buzluğa koyun.
  • İlk açtığınız hamurun altına ve üzerine hafif un serperek merdaneyle dikdörtgen şekilinde açın.
  • Üzerine margarin sürüp patatesli içten her yerine gelecek şekilde yayın.
  • Uzun kenarından başlayarak rulo yapın ve yağlı kağıt üzerinde rulonun uçlarını birleştirerek halka yapın.
  • Kağıdın üzerindehalka şeklini bozmadan derin kesikler atın. Kağıtla beraber tepsinin içine alın şekli bozulmasın.
  • Üzerine yumurta sarısı  sürüp susam serpin. Kapalı bir yerde, mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
  • Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
  • 200 derecelik fırına sürün. Kızarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürün ki içini çeksin.
  •  Kızaran çöreği fırından alıp biraz dinlendirdikten sonra servis edin.
  • Tadını çok seveceksiniz,iç hacını değiştirebilirsiniz,mutlaka deneyin derim.
    AFİYET OLSUN...


     

    2 yorum: