MALZEMELER
-2 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 paket instant maya
-2 yumurta(birinin sarısını üzeri için ayırın)
-2 yemek kaşığı silme toz şeker
-1 tatlı kaşığı dolusu tuz
-8 su bardağı un
İÇİ İÇİN
-3 orta boy patates
-2 havuç
-1 kuru soğan
-tuz
-kaşar rendesi
ÜZERİNE .susam
HAMURUN ARASINA SÜRMEK İÇİN
150 gr. margarin
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun(unu azar azar ekleyin)Üzerini bir bezle kapatıp ılık bir yerde en az 1 saat mayalandırın.
iç harcı için:patatesleri haşlayıp küçük küçük doğrayın,soğanı biraz sıvıyağda soteleyin,
ocaktan alın,patatesleri ekleyin,havuçları içine rendeleyin,tuz ve isterseniz baharat ekleyin,kaşar rendesinide ekleyip karıştırın.
Mayalanan hamuru ikiye bölün. Önce birini çok ince olmayacak şekilde açın.
Üzerine erimiş margarini sürün ve zarf gibi katlayın.
Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
İkinci hamuru açarken ilk hamuru buzlukta bekletin. İkinci bitince ilk hamuru çıkarıp, diğerini buzluğa koyun.
İlk açtığınız hamurun altına ve üzerine hafif un serperek merdaneyle dikdörtgen şekilinde açın.
Üzerine margarin sürüp patatesli içten her yerine gelecek şekilde yayın.
Uzun kenarından başlayarak rulo yapın ve yağlı kağıt üzerinde rulonun uçlarını birleştirerek halka yapın.
Kağıdın üzerindehalka şeklini bozmadan derin kesikler atın. Kağıtla beraber tepsinin içine alın şekli bozulmasın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Kapalı bir yerde, mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
200 derecelik fırına sürün. Kızarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürün ki içini çeksin.
Kızaran çöreği fırından alıp biraz dinlendirdikten sonra servis edin.
Tadını çok seveceksiniz,iç hacını değiştirebilirsiniz,mutlaka deneyin derim.
AFİYET OLSUN...
Misssssssssssssss :) Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim:)
Sil