YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

28 Şubat 2013 Perşembe

PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİ





Malzemeler
  • 6 adet  portakal kabuğu
  • 3.5 bardak şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

  • Portakalların kabuklarını dilimler halinde soyun

  • İnce şeritler halinde doğrayıp suya koyun.

  • 2 saatte bir suyunu değiştirerek 1gün suda bırakın.

  •   kabukları bir tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyin , tuzunu atın. Kaynamaya başladıktan sonra  5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Soğuk suda 10 dakika bekletin. Bu işlemi üç kez tekrar edin.

  • En son soğuk  suya koyun yarım saat kadar bekletip süzün tekrar tencereye alın.

    • Kabukların üzerine şeker portakal suyu ve suyu ekleyin.

    • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın. Ara sıra hafifçe karıştırarak suyunu tamamen çekene kadar pişirin. indirmeden 5 dakika önce limon suyunu ekleyin.

    Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin içine şekerlemeleri döküp yayın.

    • Şekerlemeler soğuyunca  toz şekere bulayıp öyle muhafaza edin.

    • Şekerlemeleri  kapaklı bir kavanoza  koyup  buzdolabında saklayın.

     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder