Marketten aldığım kerevizlerin sap ve yapraklarını atmaya kıyamadım ne yapsam diye araştırırken
salata yapıldığını öğrendim,yapılışı çok kolay,lezzeti çok güzel,
tek yapmanız gereken kereviz yapraklarını ve saplarını ayıklayın temizce yıkayın ,sapları kaynar suya atın bir kaç dakikada haşlanıyor,sonra soğuk suyun altına tutun,suyunu süzüp servis tabağına alın,üzerine biraz tuz,limon suyu ve zeytinyağı gezdirin,afiyetle yiyin :))
Yapraklarınıda yıkayıp iyice süzdükten sonra temiz bir örtü yada kağıt havlu üzerine serip uygun bir odada ara ara karıştırarak kurutun,çorba ve et yemeklerinizde değişik güzel bir aroma elde edersiniz.
Annem her otu dalı yaprağı bu şekilde salata yapar.
YanıtlaSilBende çok seviyorum bütün ot salatalarını,genelde ege ve Akdenizliler yapar bu tür salataları.
SilNefis görünüyor arkadasim ellerine saglik.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nurhancım.
Silkereviz yemeğine sapını da eklerim, daha besleyici olur,
YanıtlaSilancak yemeden saplarını tencereden çıkartıp atardım
bundan sonra atmayacağım sanırım :)
SilBence atmayın salatası çok lezzetli ,yapraklarınıda kurutun et yemekleri ve çorbalarda çok güzel aroma veriyor.
SilBizim evdede sadece eşim ve ben severiz..Her türlü değerlendiririm..
YanıtlaSilhttp://www.akasyakokusu.com/
biz yapraklarınıda yemekde kullanırız. Fakat salatada çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilAnnem de çorbaya koyar. :) İlla yedirir. :) Hık mık yeriz.:) Sevgilerimle.
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSil