Dün yine tatlı krizim tuttu(ne zaman tutmuyoki),bende çabuk ve kolayca yapabileciğim bir tatlı tarifi aradım ve mutfakta 1 inci blog arkadaşımda buldumAslında baba tatlısı yazıyorduda benim ki gerçekten kriz tatlısı oldu ve yiyincede krizim son buldu tabi bugünlük:)).Çok basit ve o kadar güzeldiki ,evdekiler de beğendi.Artık çayın yanına hemen yapabileceğim bir tarif var.Teşekkürler mutfakta 1 inci.Tarifi aynen kendisinin yazdığı gibi yayınlıyorum.
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
aldığı kadar un( hamurun kıvamı cıvık olacak arkadaşlar yani ne çok katı ne
de çok yumuşak)
ona göre un miktarını ayarlayın.
Şerbeti:
3 bardak şeker
3 bardak su
isteğe göre 1 vanilya veya birkaç kaşık limon suyu
Şerbet hiç kaynatmadan soğuk olarak su ve şeker karıştırılıp eritilecek.
İçine aroma katması için vanilya veya limon suyu eklenecek. Dilerseniz suda
eriyen aromalı toz içeceklerden de karıştırılabilirmiş (portakal gibi)
Yapılışı:
Önce arkadaşlar verilen hamur malzemelerini karıştırıp cıvıkça bir hamur
hazırlayın. Hamur elinize yapışacak. Bu hamurdan elinizi bol sıvıyağlıyarak
ceviz kadar parçalar alın ve yuvarlayın.
Yağlanmış tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice
kızarana kadar pişirin.
Piştiğinde hemen çıkarıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. Unutmayın
şerbeti baştan kaynatmıyorsunuz. Sadece şeker ve suyu soğukken
karıştırıyorsunuz.
Şerbeti döktüğünüzde üstünü kapatın biraz çeksin. Sonra tatlıları ters çevirin
bir miktar da öyle bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder