YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

23 Ekim 2013 Çarşamba

BAHARATLI TUZLU KURABİYE


Bu tarifi mutlaka denemenizi öneririm,kıyır kıyır çok güzel bir lezzet.


MALZEMELER
*125 gr. tereyağı
*1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
*1 yumurta (sarısı dışına sürülecek)
*2 yemek kaşığı yoğurt
*yarım paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*pul biber,kekik,nane,çörekotu,mahlep (bu malzemeler göz kararı eklenecek zevkinize göre)
*2,5 su bardağı un

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun,merdaneyle yarum cm. kalınlığında açın,
kurabiye kalıplarıyla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin,üzerine yumurta sarısını sürün,
190 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
 

REYHAN ŞERBETİ (REYHANİYE)



Bu şerbeti bloglarda görmüştüm,cesaret edip yapmadım bir süre kokusu ağır olur diye,
ama sağolsun Gülo annem mutlaka denemem konusunda beni ikna etti,bende hemen denedim ve şimdiye kadar denemediğime çok pişman oldum,bundan sonra yaz aylarında sürekli yapacağım bir şerbet öğrendim.
Aslında ağustosta yapmıştım bu şerbeti  oazaman laptobum arızalıydı,sonrada ekleme fırsatım olmadı neyse kısmet bugüneymiş :))
Tarifi ben yazmıyorum Gülo annemin bloğunda tarifi bulabilirsiniz,
tarif için tık tık...

 

21 Ekim 2013 Pazartesi

KURUTULMUŞ DOMATES



Bu yaz pazardan 20 kg. domates aldım(Çağrı yardım etti pazardan getirmeme söylene söylene,artık çocuğa pazar deyince kaçacak yer arıyor :))   )
Domatesleri yıkadım,kuruladıktan sonra yuvarlak dilimler kestim,balkona bu işler kullandığım bir bezi serdim ,üzerlerine tuz serptim ve kurumaya bıraktım,domateslerle sürekli ilgilenmek gerekiyor yalnız,serdiğinizin ertesi günü ters çevirmeniz gerekiyor,sürekli ters yüz etmek gerekiyor.
Artık bu domateslerden meze,salata yapıcam ve yemeklerdede kullanıcam ,çok güzel bir lezzet tavsiye ederim,yaptıklarımı sizlerle paylaşıcam yakında.






11 Ekim 2013 Cuma

İKİ ŞİŞLE PATİK


Artık çok elişi yapamıyorum,blogda yemek paylaşıyorum çoğunlukla ,
bu patikleri annem örmüş yazın İzmir'e gittiğimde verdi,iki şişle örmüş değişik bir model ,belki yapmak isteyen olur diye ekliyorum,annemin ellerine sağlık :))

9 Ekim 2013 Çarşamba

KIŞLIK DOMATES SOSLARI




Herkes kış hazırlıklarını bitirmiştir artık sanırım,bende bugün turşumu yaptımmı tamamdır artık,
dahada kışa bir şey hazırlamam bitti :)
Domates soslarını iki çeşit yaptım bu yıl,menemenlik ve yemeklik,

Menemen için malzemeler

-10 kg. domates
-1 kg. yeşil biber
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 yemek kaşığı şeker
-2-3 yemek kaşığı tuz
-kavanoz


Hazırlanışı,

Domates ve biberleri yıkayıp küçük küçük doğrayın,tencereye sıvıyağ ve biberleri ekleyin,
biberlerin rengi sararınca domates,şeker ve tuzu ekleyin,suyunu çekene kadar pişirip altını kısın,
temiz yıkanıp kurulanmış kavanozlara sıcakken doldurup kavanozların ağzını sıkıca kapatın,bir bezin üzerine ters çevirip üzerlerini örtün,birgün böyle bekletin serin ve karanlık bir yerde saklayın.



Yemeklik domates soslarını bu yıl soda şişelerine yaptım,
İzmir'den gazoz kapağı kapatma aleti almıştım kapaklarınıda aldım ve çok memnun kaldım 60 şişe oldu,önümüzdeki yıl daha çok yapıcam kısmet olursa,
bunun için domatesleri yıkayıp robottan geçirin soda şişelerine doldurun (küçük huni gibi bir aletle işiniz kolay olur)
kapaklarını makinasıyla kapatın,ben kaynar su dolu tencerede 15 dk. daha kaynattım,
bulaşık makinasına dizip en yüksek sıcaklıkta çalıştıranlarda var,tercih sizin.
soğuduktan sonra serin bir yerde saklayın,denemek isteyenlere kolay gelsin.

   AFİYET OLSUN...
 

7 Ekim 2013 Pazartesi

TAVADA LAHMACUN






Yine zorunlu bir ara vermek zorunda kaldım,aslında hergün post hazırlamayı çok istiyorum ama olmuyor işte hayat ,sürekli birşeyler çıkıyor.
Geçen hafta kuzenimi halamın oğlunu kaybettik,çok üzgünüm,Allah mekanını cennet eylesin,çocuklarına ve eşine uzun sağlıklı ömür versin, böyle zamanlarda insanın eli hiç birşeye gitmiyor.
Lahmacun tarifini geçen hafta yayınlayacaktım kısmet olmadı,neyse kısmet bugüneymiş.


MALZEMELER
-2 su bar. ılık su
-1 paket instatnt maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-aldığı kadar un


İÇ MALZEMESİ
-500 gr. orta yağlı kıyma
-3 domates
-1 yemek kaşığı salça
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 büyük kuru soğan
-3-4 adet sivri biber
-biraz maydanoz
-tuz,karabiber,pulbiber


HAZIRLANIŞI

Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun,üzerini örtüp mayalanması için 35-40 dk. bekletin.

İçini hazırlamak için domates,biber,soğanı  ve maydanozu küçük küçük doğrayın,kıymaya ekleyin,diğer malzemeleride ekleyip karıştırın.

Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp bezeler yapın,tavanızın büyüklüğünde açın,
tavayı iyice ısıtın açtığınız hamuru tavaya koyup hemen iç malzemesini döşeyin tavanın sıcaklığıyla iç harcıda pişecek merak etmeyin :)Çok güzel yumuşacık lahmacunlarınız olacak.


           AFİYET OLSUN...
 

28 Eylül 2013 Cumartesi

FIRINDA ÇUPRA


Evet artık sonbahardayız,havalar serinlemeye başlayınca balık zamanıda geldi demektir,
bizdede bugün çupra vardı,hazırlaması kolay ve çok lezzetli bir balık denemenizi tavsiye ederim.
 
MALZEMELER
 
-4 adet çupra
-2 adet kuru soğan
-tuz
-karabiber,kekik
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-4 adet defne yaprağı
-1adet limon
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Temizlenmiş balıkları iyice yıkayıp süzdükten sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serip balıkları üzerine dizin.Balıkların içlerine tuz serpin, kabuğu soyulmuş limonları dörde bölerek her balığın içine bir parça koyun,karabiber serpin,defne yapraklarınıda yerleştirip içlerine biraz sıvıyağ gezdirin.Soğanları soyup dörde bölün tepsiye soğanlarıda yerleştirin,200 derecede ısınmış fırında pişirin.
 
 
AFİYET OLSUN...
 
 
 

YENİ HEADERIMI BEĞENDİNİZMİ ?

Merhaba arkadaşlar ,blog yazmaya başlayalı epey oldu ama şu header işlerinden hiç anlamıyorum,
açıkçası diğer blogerların headerlarını gördükçe içim gidiyordu ama nasıl yapıldığını bilmediğim için
kendimce birşeyler denemiştim.
Dün bir mail aldım ve o kadar mutlu oldumki Dilara eğer istersem bana ücretsiz header hazırlayacağını yazmış,tabi bende hemen kabul ettim,sağolsun bugün 3 header hazırlayıp göndermiş,biz şu an gördüğünüz headerı beğendik,aslında hepsini beğendik.
Çok zor karar verdim ve uyguladım,artık benimde yeni bir headerım oldu.Dilara'ya çok çooooookkk teşekkür ediyorum,emeğine ve ellerine sağlık canım ,gerçekten bana çok büyük bir iyilik ettin.

 

27 Eylül 2013 Cuma

MUZLU PUDİNGLİ KEK





Herkese merhabalaaarrr,
uzun bir zaman oldu bloğa uğrayamayalı ama benim suçum değil inanınki,tüm suç laptobun şarj aletinin,evet o arızalanmasaydı bende bloğumu bu kadar boş bırakmayacaktım,
neyse sonunda tamirden geldide bende laptopuma,bloguma ve sizlere kavuştum.
Şimdilik muzlu pudingle yaptığım keki yayınlayacağım,artık fırsat buldukça diğer tarifler gelecek.



MALZEMELER
-4 yumurta
-1 su bar. toz şeker
-1 paket muzlu puding(toz)
-1 su bardağından 3 parmak eksik sıvıyağ
-1 su bar. yoğurt
-1 paket kab. tozu
-1 paket vanilya
-aldığı kadar un(boza kıvamında olacacak)
-damla çikolata(isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri iyice çırpın,un ve kabartma tozu hariç tüm malzmeyi ekleyip iyice karıştırın,unu ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.
Yağlanmış kek kalıbına dökün,180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.Mis kokulu bir kekiniz olsun,tadını çok seveceksiniz emin olun.

             AFİYET OLSUN...

28 Ağustos 2013 Çarşamba

TAZE FASÜLYE KAVURMASI YUMURTALI




MALZEMELER
-500gr. taze fasülye
-2 orta boy kuru soğan
-zeytinyağı
-2 yumurta
-karabiber
-pulbiber
-tuz

HAZIRLANIŞI
Fasülyeleri ayıklayıp,yıkayıp doğrayın,
soğanları yemeklik doğrayıp biraz zeytinyağında rengi dönünceye kadar kavurun,
fasülyeleri ekleyip karıştırın,tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın,tencerenin ağzını kapatın,
fasülyeler yumuşayıp kendi suyunu çekince ,başka bir kapta yumurtaları çırpıp yavaş yavaş
fasülyelerin üzerine dökün,iyice karıştırıp ocağı kapatın.

İster yemeklerin yanında zeytinyağlı olarak,ister çay davetlerinde çayın yanında servis edin,ben çayın seviyorum :))



AFİYET OLSUN...

27 Ağustos 2013 Salı

ÇİKOLATALI PASTA

Bu pastayı yapalı çok olduda paylaşmak kısmet olmadı bir türlü,
tarifi buradakiyle aynı,sadece süslemesi değişik oldu.
 

24 Ağustos 2013 Cumartesi

GİRİT KABAĞI DOLMASI




MALZEMELER
-1kg. girit kabağı
-100 gr. tavuk göğsü(minik minik doğranmış)
-1 büyük kuru soğan
-1 su bar. pirinç
-1 küçük çay bar. zeytinyağı
-1 tatlı kaş. kekik
-1 tatlı kaş. kuru nane(taze nanede olabilir)
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı reyhan
-biraz dereotu
-tuz
-1 yemek kaşığı salça


HAZIRLANIŞI

Kabakları iyice yıkayıp üstlerini kapak gibi kesin,içlerini oyun,
kuru soğanı yemeklik doğrayın,tencereye koyup zeytinyağını ekleyin,
soğanların rengi dönünce tavuk etlerini ekleyin,suyunu çekince salçayı ekleyin,
biraz kavurduktan sonra pirinçleri ekleyin,baharatları ve tuzunu ekleyin,ocağı kapatın.
Dereotunu ince doğrayıp ekleyip karıştırın.
İç malzemeyi kabakların içlerine doldurun,çok doldurmayın pişerken taşmasın,tencereye dizip kestiğiniz baş kısımlarını üzerine kapatın ,üzerine tuz ve zeytinyağı dökün,üzerini geçecek kadar kadar kaynar su ekleyip orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.

                 AFİYET OLSUN...

 

22 Ağustos 2013 Perşembe

BEĞENDİ YATAĞINDA TAVUK SOTE



BEĞENDİ MALZEMELERİ

-1kg. patlıcan
-2 su bar. süt
-2 yemek kaşığı tereyağı
-2,5 yemek kaşığı un
-yarım su bar. kaşar rendesi
-tuz


SOTE MALZEMELERİ

-500 gr. tavuk eti (ben kalça kullandım)
-2 büyük domates
-1 kuru soğan
-3-4 tane yeşil biber
-tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları ocakta közleyip bir poşete koyun ağzını bağlayın,soğuyunca kabuklarını soyup,çeşmenin altına tutun,suyunu sıkıp ister rondada çekin ,ister bıçakla püre haline getirin.
Soğanı yemeklik doğrayın,biraz sıvıyağla soteleyin,yeşil biberleri küçük dağrayıp soğanlara ekleyin,
biraz kavurduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin,suyunu çekince küçük dağranmış tavuk etlerini ekleyin,tuz ve karabiberinide ekleyip tavuklar suyunu çekene kadar pişirin.


Başka bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin ,unun kokusu çıkana kadar kavurun,sütü yavaş yavaş ekleyin topaklanmaması için hızlı karıştırın.
Katılaşmaya başlayınca patlıcanları ekleyin,biraz karıştırıp kaşar rendesini  ve tuzu ekleyip iyice karıştırıp ocağı kapatın.
Beğendiyi servis tabağına alıp üzerine tavuk soteyi döküp servis edin.

AFİYET OLSUN...
 

21 Ağustos 2013 Çarşamba

ŞEFTALİ REÇELİ




Dün kurutmalık domates almak için pazara gittim,şimdi balkonda kuruyorlar,fasulyeyi görünce hadi onuda alıp kurutayım dedim onlarda balkonda kuruyor,şeftaliyi görüncede hadi alıp reçel yapayım dedim,yani bir taşla 3 kuş :))
Sabah kalkıncada hemen reçelimi pişirdim,kahvaltıdada yedim afiyetle,işte şeftali reçelimin tarifi.

MALZEMELER

-1 kg. şeftali(biraz sert olanları seçin)
-2,5 su bar. şeker
-1 su bar. su
- 2-3 adet karanfil
-1 çay kaşığı tereyağı
-2 tatlı kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI

Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun,dilimleyin,
derin bir tencereye yerleştirin,üzerine şekerini döküp sabaha kadar bekletin,
sabah su ve tereyağını  (tereyağı köpüklenmesini engelleyecek) ekleyip harlı ateşte kaynatın,
kaynamaya başlayınca kısık ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatın,
karanfil ve limon suyunu ekleyip 5.dk. daha kaynatın ve altını kapatın,soğuyunca kavanozlara doldurun.

AFİYET OLSUN...

EV YAPIMI KAKAOLU PUDİNG



MALZEMELER
- 1,5 lt. süt

-4 yemek kaşığı un

-2 yemek kaşığı nişasta

-2 su bar. şeker (eksiltip çoğaltabilirsiniz)

-4 yemek kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI

Un, nişasta,şeker ve kakaoyu toz halde karıştırın
 sütü ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın,
5 dk. daha ağır ateşte pişirin,ocaktan alıp mikserle 5-6 dk.çırpın,
kaselere boşaltıp buzdolabında 1-2 saat bekletip servis edin.
 
 
AFİYET OLSUN...
 
 
 


 


 

19 Ağustos 2013 Pazartesi

BEYAZ SIRDA ÇEKİLİŞ VAR.

Çok cici hediyeler var ,katılmak için tık tık.

ANKARALI BLOGERLAR VE DUBLE DÖNER AÇILIŞI








Geçtiğimiz cuma yani 16 ağustos akşamı Ankaralı yemek blogerları olarak Duble Döner açılışındaydık,oburcanın organizasyonuydu.
Çok güzel lezzetlerdi,özellikle çedar soslu döneri çok beğendik, yolunuz düşerse  mutlaka uğrayıp bu güzel lezeeti tatmalısınız.

Tunalı Hilmi Cad. No :72
 

15 Ağustos 2013 Perşembe

VİŞNE KOMPOSTOSU



MALZEMELER

-1 kg. vişne
-su

HAZIRLANIŞI
Vişneleri yıkayıp süzün,kavanozu ağzına kadar vişne doldurup üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve ağzını sıkıca kapatın.Derin bir tencerede su kaynatıp kavanozu içine bırakın,kaynamaya başlayınca 15-20 dk. daha kaynatıp kavanozu tencereden alın,kalın bir bezle tutun (bu işlem ellerinizi yakmamanız için)kapağını sıkılaştırıp bir bezin üzerine ters çevirin ve üzerini örtün,soğuyunca kaldırıp serin bir yerde saklayın.
Kışın açıp şekerle kaynatarak ister komposto,ister ezerk süzüp vişne suyu yapın.

AFİYET OLSUN...

VİŞNE REÇELİ





MALZEMELER

-1kg. vişne
-1 kg. toz şeker
-yarım limonun suyu yada 2-3 parça limon tuzu

HAZIRLANIŞI

Vişneleri yıkayın süzülsünler,çekirdeklerini çıkarın,derin bir tencereye vişneleri koyup üzerine şekeri dökün,bu işlemi akşamdan yaparsanız çok daha iyi olur.
Vişneler sabaha suyunu bırakacaktır,orta ısıdaki ocağa alıp reçelinizi kaynatmaya başlayın,üzerinde oluşan köpükleri alıp atın,reçelin kıvamını anlamak için çay tabağına suyundan biraz koyup 5 dk. buzdolabında bekletebilirseniz,yoğun bir kıvam almışsa reçeliniz olmuş demektir.
Limon suyu yada limon tuzunu ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatın,soğuyunca temiz ve kuru kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatın,serin bir yerde saklayın.



13 Ağustos 2013 Salı

YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ


 Bugün yöresel bir tarifim var biz çok sık yaparız ama bloğa eklememişim,
aslında değişik isimleri var  '' yalancı köfte,bulgur köftesi,gliko '' gibi,
Erzurum,Erzincan,Kars'ta çokbilinen bir tarif.

MALZEMELER

-2 Su bardağı pilavlık bulgur(ince olacak)
-1/2 su bardağı köftelik bulgur
-1 yumurta
-4 -5 yemek kaşığı un
-tuz

ÜZERİNE
-2 su bar. yoğurt(biraz suyla çırpın,ayrandan birazcık koyu olacak kıvamı)
-4-5 dişsarımsak (sarımsakları ezip yoğurda karıştırın)
-tereyağı

HAZIRLANIŞI

Tencereye 2 su bar. su koyup kaynatın,pilavlık bulguru  ve tuzu ekleyip karıştırın ve kapağını örtün,
ocağı kapatıp bulgurlar şişene kadar bekletin.
Soğuyunca köftelik bulgur,un,yumurta ve tuzu ekleyip iyice yoğurun,yoğurma kısmı önemli biraz fazla yoğurmanız gerekli, yoğururken ellerinizi arada ıslatın yoksa elinize yapışır.
Sonra fındık büyüklüğünde parçalar koparak elinizde yuvarlayın,yanınızda bir kase su bulundurun arada elinizi ıslatın.Köfteleri kaynar su dolu tencereye atıp pişirin.Süzdükten sonra derin bir servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurdu üzerine dökün,tereyağını eritip üzerine gezdirin.
İsterseniz tereyağını eritirken bol soğan doğrayıp kavurun üzerine dökün çok güzel oluyor.

AFİYET OLSUN...


 

KEÇE İĞNEDANLIK

 
 




Keçeden iğnedanlık yaptım kendime,bu yıl iğne oyası kursunada gidicem orda lazım olur belki :))
Dikiş kutusunda yerini aldı ama dikiş diken kim,sevemedim bir türlü şu dikişi,arada küçük birşeyler dikiyorum yeter o kadar ,fazlasına gelemiyorum,
iğnedenlağımı sevdim ama çok şirin oldu.

12 Ağustos 2013 Pazartesi

DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI








İzmir'den dönüşte pazardan dondurucuya koymak için börülce,kınalı bamya,alaca patlıcan
aldım,deniz börülcesini daha önce hiç yapmamıştım,Ankara'da görmedim açıkçası,denemek için iki demet aldı ikisinide haşladım,birini dondurucuya attım,birini salata yaptım,börülce kadar sevmedim ama .Yani olsa yine yaparım ama börülce gibi illede olsun demem.Belki değişik tarifi olanlar vardır,eğer varsa paylaşın lütfen :)

MALZEMELER

-Bir demet deniz börülcesi
-3-4 diş sarımsak
- yarım çay bardağı  koruk ekşisi( İzmirde annemlerin bahçesinden olmamış üzümleri toplayıp yaptım)
-yarım çay bardağı zeytin yağı
-tuz

HAZIRLANIŞI
Deniz börülcelerinin saplarını kesip,yıkadım,kaynar su dolu tencerenin içinde börülceler yumuşayana kadar haşladım,çabuk haşlanıyor zaten.
Sonra çıkarıp hemen soğuk suyun altına tuttum rengi yeşil kalsın diye.
Süzüldükten sonra saplarından tutup aşağı doğru elimle çekerek saplarından ayırmış oldum börülceleri,servis tabağına alıp üzerine tuz,koruk ekşisi (limonda sıkabilirsiniz),zeytinyağı gezdirin,
sarımsakları ezip ekleyin ve karıştırın,bu kadar :)

AFİYET OLSUN...






Börülceleride temizleyip kırdım,yıkadım,kaynar su dolu tencerede biraz yumuşayana kadar haşladım ,sonra soğuk suyun altına tuttum,süzülünce buzdolabı poşetlerine birer tabak olacak şekilde hazırladım ve dondurucuya attım.Kışın çıkarıp hemen kaynar suya atıp çıkarıyorum ve salatasını yapıyorum.




5 Ağustos 2013 Pazartesi

ERİK SUYU





Yaz aylarında çok güzel serinleten bir içecek erik suyu,bu aralar bizim favorimiz,kayınvalidemlerin bahçesinden biraz toplamıştım ,kaynattım bitti bile,bunlarıda komşum köyden gelirken getirmiş sağolsun banada biraz göndermiş,bende hemen kaynattım oda bitti bile ,neyseki yarın pazarımız var yine alıp yapıcam :)))

MALZEMELER
-500 gr. kırmızı erik
-1,5 su bardağı toz şeker
-2-3 tane karanfil

HAZIRLANIŞI

Eriklerin saplarını temizleyip iyice yıkıyoruz,tencereye erikleri koyup üzerini geçecek kadar su ekleyerek kaynatıyoruz,
erikler yumuşayınca ocağı kapatıp ,ılınmaya bırakıyoruz,süzgeçten geçirip iyice eziyoruz,tekrar ocağa alıp şeker ve karanfilleri ekliyoruz,bir iki taşım kaynayınca altını kapatıyoruz.Sürahiye alıp damak tadınıza göre su yada şeker ekleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

FIRINDA KABAK KIZARTMA(YOĞURTLU)



Kızartmalar güzel aynı zamanda bu sıcaklardada ağır oluyor,sizde kızartma seviyor ve az yağlı olsun istiyorsanız,fırında kızartmayı deneyin.

MALZEMELER
-500gr. kabak
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-tuz(miktarı size kalmış)

ÜZERİNE
-1 su bar.yoğurt ve 2 diş sarımsağı ezip karıştırın.


HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkayıp,kabuklarını soyun,
yuvarlak dilimleyin,
derin bir kasede kabaklar,zeytinyağı ve tuzu karıştırın,
fırını 200 derecede ısıtın,
kabakları fırın tepsisine alıp 200 derece de kızartın,
soğuduktan sonra üzerine yoğurt dökerek servis edin,hem lezzetli hemde hafif bir kızartmanız olacak :)

AFİYET OLSUN...
 

1 Ağustos 2013 Perşembe

İZMİR KEMERALTI




Burası hükümet konağı,binalar çok güzel,eski ama bakımlı,




Kemeraltına varyant tarafından giriş,




girişte sizi müzikle karşılıyorlar,eskiden yoktu ilk defa gördüm bende,iyi olmuş ama çok beğendim eğlenceliydi,

buradan geçerken o taze çekilmiş mis gibi kokan kahvenin kokusunu alınca kendinizdende geçiyorsunuz zaten :))

Leblebici hana gazoz kapağı kapatma aleti almak için gittim,aldım rahatladım:)) 2 yıldır bu günü bekliyorum çünmü :)ama daha domateslerimi yapmadım daha vakit var,
  mutfak için herşey var bu handa,girince çıkmak istemiyor insan,




kına gecesi,düğün ve sünnet için çok güzel malzemeler var,nişan için olanlarda gözüm kaldı,çocuklara daha erken ama fikir edinmiş oldum :))