YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

18 Mart 2017 Cumartesi

İRMİKLİ PUDİNGLİ TATLI


Bugünkü tarif hafif, pratik ve lezzetli bir tatlı.

MALZEMELER
*1 lt. Süt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:
1 paket çilekli puding.

HAZIRLANIŞI
Tencerede irmik ve şekeri karıştırıp sütü ekleyelim,orta ısıda sürekli karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını ekleyelim,1-2 dk. daha kaynatıp sudan geçirdiğimiz kalıba boşaltalım.
Soğuyunca buzdolabında 4-5 saat bekletelim, tatlıyı servis tabağına alalım.Pudingi üzerindeki tarife göre pişirip tatlının üzerine dökelim. Buzdolabında bekletip üzerini süsleyerek servis edelim.

12 Mart 2017 Pazar

ÇAYLI KURABİYE




İyi akşamlar canlar,yine bir kurabiye tarifi ile geldim.Tadı nefis,yapımı çok pratik bir kurabiye, işte tarif.

MALZEMELER
*250 gr. tereyağı
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 yumurtanın sarısı (beyazı üzerine)
*1 su bardağı şeker
*1 paket kabartma tozu
*2 silme yemek kaşığı kuru çay
*2 silme yemek kaşığı nescafe
*5 su bardağı un

HAZIRLANIŞI
Çay ve kahve dışındaki malzemeyi karıştırıp,yoğurun.Çay ve neskafeyi ekleyip tekrar yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, hafif bastırın
üzerini yumurta beyazına bulayıp  cevize bulayın,180 derecede pişirin.
   AFİYET OLSUN...

11 Mart 2017 Cumartesi

ÖRGÜ YELEK

İki yıl önce ördüğüm pudra pembesi yeleğim,aslında çeyizlik örmüştüm ama büyük olunca bana kaldı :)Alize Angora Gold,3,5 no. şişle ördüm.

3 Mart 2017 Cuma

TAHİNLİ KURABİYE





İyi akşamlar,bugün size yapılışı çok basit ama çok lezzetli, çayın kahvenin yanına çok yakışacak bir tarifim var.

TAHİNLİ KURABİYE
MALZEMELER
*1 su bardağı tahin
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*biraz damla çikolata
*3-3,5 su bardağı un

HAZIRLANIŞI
Un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeyi bir kapta karıştırın,unu azar azar ekleyin, kabartma tozunuda unla birlikte ekleyip yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, tepsiye dizin, 170 derece fırında pişirin.
       

19 Ocak 2017 Perşembe

SİMİT POĞAÇA



İyi geceler canlar,yine uzun bir aradan sonra tarif ekliyorum. Çok güzel pastanelerdekini aratmayacak bir poğaça tarifim var.

MALZEMELER

*1 su bardağı sıvıyağ
*2 su bardağı ılık su
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket instant maya
*5 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurtanın beyazı
*Aldığı kadar un

Bulamak için

2 yemek kaşığı pekmez,2 yemek kaşığı su karıştırılır.
Susam
HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeyi karıştırıp (önce sıvılar)yumuşak bir hamur yoğurun, 35_40 dakika üzeri kapalı mayalansın,mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak açın,içine harç koyup(ben kaşar peyniri koydum) kenarlarından kapatıp rulo yapın,önce pekmezli suya sonra susama bulayın,tepsiye dizin, yarım saatte tepside mayalansın 200 derece fırında pişirin.
            AFİYET OLSUN...

5 Aralık 2016 Pazartesi

SÜPRİZ (COCOSTARKEK) KEK







İyi geceler herkese, kek yapmayı seviyorum,bugünde değişiklik olsun dedim ve süpriz kek yaptım.


MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao

Dolgusu için

1 su bardağı hindistan cevizi
1 yumurtanın beyazı (sarısını keke ekledim)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı süt

Önce dolgu malzemelerini karıştırıp cevizden küçük toplar yapın, dondurucuda bekletin.

Kek malzemelerini önce sıvı malzemelerden başlayarak çırpın,kalıbı tereyağıyla yağlayıp biraz un serpin,kek karışımının yarısını kalıba dökün,dolgu için yaptığınız topları yanyana dizin,kalan kek karışımınıda üzerlerine dökün,180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine çikolata sos gezdirin.Ben çikolata sos yapmadım, biz böyle yedik 😊
  AFİYET OLSUN...

28 Ekim 2016 Cuma

ELMALI KEK




Merhaba arkadaşlar, bugün yumuşacık,lezzetli bir kek tarifim var.

MALZEMELER 
*2 yumurta 
*1 su bardağı şeker 
*1 su bardağı fanta
*1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ 
*4 küçük rendelenmiş elma 
*2 portakalın rendelenmiş kabuğu 
*1 çay bardağı ceviz içi 
* 2 yemek kaşığı damla çikolata 
*1 paket vanilya 
*1 paket kabartma tozu 
*2,5 su bardağı un (200 ml.lik.)

HAZIRLANIŞI 
Önce sıvı malzemeleri karıştırıp çırpın, 
sonra diğer malzemeleri ekleyip çırpın.
Yağlanmış kalıba döküp 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Yumuşak olduğu için çok kızarmıyor,kürdanla kontrol ederek piştiğini anlayabilirsiniz. 
AFİYET OLSUN... 

9 Ekim 2016 Pazar

KAHVE SOSLU KEK



İyi akşamlar blogcanlar, bugün klasik bir kek tarifi paylaşıyorum,tek farkı nescafeli sosu😊

MALZEMELER 
*3 yumurta 
*1 su bardağı sıvıyağ 
*1su bardağı yoğurt 
*1,5su bardağı şeker 
*damla çikolata 
*1 paket kabartma tozu 
*1 paket vanilya 
*un

SOS
*1 yemek kaşığı nescafe 
*3 yemek kaşığı şeker 
*2 tatlı kaşığı kakao
*2 yemek kaşığı un (silme)
*1 su bardağı süt 
*1 tatlı kaşığı tereyağı 

HAZIRLANIŞI 
Önce kekimizin sıvı malzemelerini çırpıyoruz, sonra diğer malzemeleri ekleyip aldığı kadar un ekliyoruz(3 su bardağı kadar) ve çırpıyoruz,180 derecede pişiriyoruz.

Sos malzemelerini çırpıp orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz, fırından çıkan kekimizin üzerine sosu gezdiriyoruz.
AFİYET OLSUN... 

18 Eylül 2016 Pazar

KIZILCIK (KİREN) TARHANASI





İyi geceler arkadaşlar, yine uzun bir zaman blogu güncelleyemedim.Neyse kızılcık tarhanası tarifimle yeniden merhaba diyorum o zaman😊Sonbahar geldi havalar soğumaya başladı artık,kış aylarında benim gibi sık sık grip oluyorsanız bu tarhanadan çorba pişirip içiyoruz.

MALZEMELER
*1 kg. kızılcık
*1 kg. un
*1 yemek kaşığı silme tuz

HAZIRLANIŞI
Kızılcıkları temizleyip yıkıyoruz,süzüldükten sonra derin bir kaseye alıp tuzu üzerine serpiyoruz.Üzerini bezle örtüp 2-3 gün bekletiyoruz.
Kızılcıklar iyice yumuşamış olacak.
Kızılcıkları tencereye alıp üzerine 1 su bardağı su ekleyip kaynatıyoruz.Elimizi yakmayacak kadar ılınınca süzgeçten geçiriyoruz.Unu azar azar ekleyip yoğuruyoruz.Hamurdan parçalar koparıp elimizde inceltip bezin üzerine seriyoruz.
Ben akşamdan masanın üzerine serdim sabah biraz küçülttüm zaten çabuk kuruyor. Kuruyunca mutfak robotundan geçiriyoruz ve tekrar seriyoruz, 2 günde kuruyor içerde.Kuruduktan sonra cam kavanozda saklıyoruz.




2 Temmuz 2016 Cumartesi

PUDİNGLİ MUHALLEBİ





İyi geceler herkese, yine tembellik yapıp kolay bir tatlı yaptım.

MALZEMELER
Muhallebi
*1 lt. Süt
*yarım su bardağı un (200 ml.lik bardak)
*yarım su bardağı nişasta
*1 su bardağı şeker

Üzerine
* 2 poşet çikolatalı puding
*5 su bardağı süt

HAZIRLANIŞI
Önce muhallebi malzemelerini karıştırıp çırpın, orta ateşte karıştırarak pişirin,suyla ıslattığınız kalıba dökün, bir kenarda soğusun sonra buzdolabına kaldırın.
Puding malzemelerini karıştırıp çırpın, orta ateşte karıştırarak pişirin,muhallebinin üzerine dökün soğusun, buzdolabına kaldırın, 2_3 saat sonra servis tabağına alabilirsiniz.
              AFİYET OLSUN...


9 Haziran 2016 Perşembe

EV YAPIMI MEYVE (KİRAZ) SUYU




Geçenlerde kayınvalidem bahçeden kiraz göndermişti,baktım hepsi bitmeyecek kaynatıp süzdüm,ev yapımı mis gibi meyve suyumuz oldu.

MALZEMELER
*1 kg. Kiraz
*1 su bardağı şeker
*1çay kaşığı limontuzu
*6-7 adet karanfil

HAZIRLANIŞI
Kirazların saplarını koparıp yıkadım,tencereye Kirazların,şeker,limon tuzu ve karanfilleri ekledim,üzerine 2 lt. su ekledim, kaynamaya başlayıp rengini iyice verince ocağı kapattım.Süzüp kavanozlara boşalttım,şekerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz.