YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

4 Mayıs 2015 Pazartesi

PORTAKAL REÇELİ







MALZEMELER

*1 kg. portakal
*3 su bardağı toz şeker
*2 parça limon tuzu
*1 su  bardağı su

HAZIRLANIŞI

 Portakalların kabuklarını rendenin ince tarafıyla alın,yoksa acı olur,
portakalları bir tencereye alın üzerini geçecek kadar kaynar su doldurup 5 dk. kaynatın,
suyunu süzüp sğuk su doldurun ,1-2 saat bekletip suyu süzüp tekrar soğuk su doldurun , bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.
En son portakalların suyunu iyice süzüp tencereye alın,üzerine toz şekeri serpin ,bu işlemi akşam yaparsanız iyi olur,ertesi gün üzerine bir bardak su ekleyip kaynatmaya başlayın,
çok karıştırmayın,suyu kıvam alıncaya alıncaya kadar kaynatın.Limon tuzunu ekleyip 5 dk. daha kaynatıp altını kapatın.İsterseniz  kokusunu seviyorsanız içine bir adet yıldız anason atabilirsiniz kaynarken.Koyu kıvama gelince altını kapatıp kavanoza doldurun.Kavanozların kuru olmasına dikkat edin.

                                       AFİYET OLSUN...

27 Nisan 2015 Pazartesi

KURU MEYVELİ KEK






MALZEMELER

*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardğından 3 parmak eksik zeytinyağı
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 büyük su bardağı kuru üzüm,incir ve kayısı(küçük doğranmış)
*3,5- 4 su bardağı un


HAZIRLANIŞI

Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın,
yoğurt ve zeytinyağınıda ilave edip çırpmaya devam edin,
 unu vanilya ve  kabartma tozuyla karıştırıp azar azar ekleyin,
kuru meyveleri biraz unla karıştırıp fazla unu eleyin,karışıma ekleyin,
fırın tepsisini yağlayıp kek karışımını tepsiye dökün,
180 derecede pişirin.

                             AFİYET OLSUN...
 

13 Nisan 2015 Pazartesi

PIRASALI TUZLU KEK





MALZEMELER
*2 yumurta
*1/2 su bardağı zeytinyağı
*300 gr. pırasa
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı peynir rendesi (kaşar,tulum ,beyaz peynir karıştırdım)
*biraz maydanoz
*tuz
*aldığı kadar un

 HAZIRLANIŞI
Pırasa ve maydanozu ince kıyın,
un hariç diğer malzemeleri karıştır,pırasa ve maydanozu ekle karıştır,
unu azar azar ekle , çırp,normal kekten biraz daha kıvamlı olacak,
küçük cam tepsiyi yağla karışımı tepsiye dök,
önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişir.

                           AFİYET OLSUN...
 

11 Nisan 2015 Cumartesi

ZEYTİNLİ POĞAÇA





Ben bu poğaça hamurunu çok seviyorum,hem pratik hemde  az malzemeli,
iç harcı size kalmış,bizim çocuklar zeytinliyi çok sevdi.Siz peynirli,patatesli,kıymalı yapabilirsiniz.
Mayalı poğaça gibi yumuşacık olmuyor biraz kıyır kıyır oluyor,ben hamurişlerinin hep kenar kısımlarını çok severim biraz kıtır kıtır olduğu için,bu poğaçayıda bu yüzden seviyorum.

MALZEMELER
*1/2 su bardağı zeytinyağı
*1/2 su bardağı yoğurt
*2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
*yarım paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ
*Bir küçük kase çekirdekleri çıkarılmış zeytin


 Üzerine susam,çörekotu


HAZIRLANIŞI

Zeytinyağı,yoğurt,yumurtayı derin bir kasede karıştırın,
şeker ve tuzu ekleyin, un ve kabartma tozunu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında
bir hamur yoğurun,5 dk. dinlendirin.
Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle yassıltın,
arasına  zeytin koyup kapatın,
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin,
önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
 

10 Nisan 2015 Cuma

KIZ BEBEK YELEĞİ




Yine bir kız bebek yeleği modeli,bunuda eskiden örmüştüm,
örgüye yan taraftan başlanıp örülüp bitiriliyor.Süslemesine bakınca beğenmedim şimdi bir ara değiştirmem gerekecek.

7 Nisan 2015 Salı

FASÜLYE PİYAZI





Tarifleri bir türlü aynı gün yayınlayamıyorum ,bazen yaptıklarımın fotosunu aceleden çekemiyorum:)
Bu piyazda çoktandır yayınlanmayı bekliyordu.
Fasülye piyazınıda eşim ve ben seviyoruz ama çok sık yapmıyorum.Bence gün sofralarımızada çok yakışıyor.



MALZEMELER

*1 kase akşamdan ıslatılıp ,haşlanmış kuru fasulye
*1 büyük kuru soğan
*biraz ince kıyılmış maydanoz
* yarım limon suyu
*1/2 çay bardağı zeytinyağı
*pul biber
*sumak
*tuz

HAZIRLANIŞI

Haşlanmış fasülyeleri derin bir kaba alın,
soğanı ince piyazlık doğrayın,
limon,pulbiber,sumak, tuz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın,
servis tabağına alıp maydanozları üzerine serpin.

                AFİYET OLSUN...

1 Nisan 2015 Çarşamba

Dereotlu Peynirli Anne Poğaçası

Bize çocukluğumuzu hatırlatan lezzetlerin yeri bir ayrı oluyor değil mi? Annem telefon açıp ta haydi çayı koydum, yanında en sevdiğin poğaçalar da var dediğinde bu daveti ret etmem imkansız:) Annemin meşhur dereotlu peynirli poğaçası eşliğinde çay, ohhh miss...
Annemin yıllardır sakladığı poğaçasının lezzet sırrını sonunda keşfettim :) Aslında benim tarifimden tek farkı poğaça hamuruna yağ ile birlikte kaymak eklemesiymiş. Meğer eskiden de hanımlar hamur işlerine, yemeklere kaymak koyarak benzersiz lezzetler hazırlıyorlarmış. Bu sır bugün benim mutfağıma Teremyağ Gurme Kaymaklı ile taşındı ve mutfağımdan çıkan kokular komşularımın dilinde dolaşıyor :) Siz de bu sırrı Teremyağ Facebook ve Instagram sayfasını takip ederek keşfedin derim...
Malzemeler: 
6 yemek kaşığı (200 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı,
2 adet yumurta (bir adet yumurtanın sarısını üzeri için kullanacağız),
1 çay bardağı (100 gr) yoğurt,
1 paket kabartma tozu,
2 yemek kaşığı sirke,
1 çay kaşığı tuz,
 5 su bardağı (600 gr) un,
1/2 demet incecik doğranmış dereotu (isteğe bağlı)
İçi için: 200 gr beyaz peynir
Üzeri için; Çörek otu
Hazırlanışı:
Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri ve Teremyağ Gurme Kaymaklıyı bir kaba alalım. Güzelce karıştırıp yumuşak bir hamur haline getirelim ve 15 dakika kadar dolapta dinlendirelim.
Hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte bezeler koparalım ve avuç içi büyüklüğünde açalım.
Ortasına beyaz peynir koyarak kenarlarını ortada birleştirelim ve yuvarlayarak tepsimize dizelim.
Ek yerleri alta gelecek şekilde dizmeye dikkat edelim. (Ben yuvarlak şekilde yaptım annelerimiz hep öyle yapardı ama siz de istediğiniz şekli verebilirsiniz)
Üzerlerine yumurta sarı sürelim ve isteğe bağlı olarak süs için çörek otu veya susam serpip 180 derece fırında üzerleri kızartana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun :)
Bu içerik http://hulyalitarifler.com/ tarafından hazırlanmıştır.



Bir boomads advertorial içeriğidir.

29 Mart 2015 Pazar

YULAFLI TRUFF




  

Evde bekleyen yulafı değerlendirmek isteyince ortaya çıkan güzel ,lezzetli,hafif ve sağlıklı bu tarif çıktı ortyaya biz çok beğendik,çok doyurucu bir tatlı oldu.İşte tarifim ;

MALZEMELER
*500 gr. yulaf
*1 küçük kase kuru üzüm
*1 küçük kase kuru kayısı
*1 küçük kase fındık,fıstık,ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın
*3-4 yemek kaşığı pekmez

HAZIRLANIŞI

Pekmez hariç tüm malzemeyi mutfak robotunda iyice çekin,
 karışımı derin bir kabın içine alın ,pekmezi ekleyip elinizle iyice yoğurun,
istediğiniz gibi şekil verin (ben limon sıkacağının arka kısmını kullandım)
servis tabağına alın,buzdolabında 1-2 saat bekletip servis edebilirsiniz.
                     AFİYET OLSUN...

12 Mart 2015 Perşembe

ÇİĞ KÖFTE




Çoktandır yayınlanmayı bekleyen çiğ köfte tarifi,birtürlü tarifleri gününde yayınlayamıyorum,
neyse artık gecikmeli olsada işte tarif :)

MALZEMELER

*300 gr.iki kez çekilmiş çiğ köftelik kıyma
*2 su bardağı esmer köftelik bulgur
*2 rendelenmiş orta boy kuru soğan
*4-5 diş ezilmiş sarımsak
*3 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı acı biber salçası
*ince kıyılmış maydanoz
*tuz,karabiber,pulbiber,isot
*1 çay kaşığı dolusu kimyon
*1,5 çay bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı kadar su


HAZIRLANIŞI

Geniş bir tepsiye bulgur,yağ,baharat ve salçaları koyun,
elinizle iyice karıştırarak ve su ekleyerek yoğurun,
yumuşamaya başlayınca kıyma ,soğan ve sarımsağı ekleyin yoğurmaya devam edin,
biraz daha yoğurup maydanozuda ekleyin,
küçük parçalar koparıp elinizde köfte şekli verin ve servis tabağına alın,kıvırcık ve yeşilliklerle servis edin.

                                      AFİYET OLSUN...

2 Mart 2015 Pazartesi

Burcu Esmersoy ve Refika Birgül “Fırından Lezzetler Yarışması” için Fırın Başına Geçti!

Lay’s Fırından, tüm Türkiye’den tariflerin alınacağı “Lay’s ile Fırından Lezzetler” yarışması için mutfakta kendine güvenen herkesi yarışmaya davet ediyor. Lay’s Facebook sayfasında paylaşılacak tarifler, Burcu Esmersoy ve Refika Birgül’ün oluşturduğu jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye giren en lezzetli 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.

Lay’s Fırından, lezzetinden ödün vermeden sadece fırınlanarak hazırlanması ve %50 daha az yağlı olmasıyla favorilerimden! Şimdi de benim gibi yemek yapmayı sevenler için harika bir haberim var!

Tüm Türkiye’den birbirinden lezzetli tariflerin yarışacağı “Lay’s Fırından Lezzetler Yarışması’’ 16 Şubat  - 20 Mart tarihleri arasında Lay’s Facebook sayfası üzerinden gerçekleşiyor. Ekranların güzel ve formda sunucusu Burcu Esmersoy ve Türk mutfağına yenilikçi bir bakış açısı getiren Refika Birgül’ün jüri koltuğunda oturduğu yarışmada, fırından lezzetler kıyasıya yarışacak.

Yarışmaya, Lay’s Facebook sayfasına yemek tarifinizi ve tarifin fotoğrafını yükleyerek katılabilirsiniz. Kampanyanın her aşamasında katılımcıların gönderdikleri içerikler; yaratıcılık, özgünlük, uygun pişirme süresi kriterleri göz önünde bulundurularak jüri tarafından değerlendirilecek. Jürinin seçeceği 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.

Finalde tariflerini hazırlayarak jürinin beğenisine sunacak olan yarışmacılardan kazanan “Fırın Lezzeti” ustası ise beyaz eşya setinin sahibi olacak ve tarifini Lay’s paketleri üzerinden tüm Türkiye ile paylaşma şansı yakalayacak.

Tarifinize güveniyorsanız sizi böyle alalım.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

1 Mart 2015 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PAZI SARMASI





MALZEMELER

*1 bağ pazı
*2 su bardağı pirinç
*2-3 adet orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*biraz maydanoz
*1 çay bardağı sıcak su
*nane,kekik,karabiber,pulbiber,tuz
*1çay bardağı bardağı zeytinyağı


SOS İÇİN

*1 su bardağı kaynamış su
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı zeytinyağı
*tuz


HAZIRLANIŞI

Pazıları temizleyip yıkayın,kaynar suya atıp hemen çıkarın ve soğuk suya atın,süzgece alın,
soğanları küçük doğrayın,zeytinyağını tavaya alın soğanları ekleyin,biraz kavurun,salçaları ekleyin,
biraz daha kavurup yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin,
pirinçleride kavurup baharatları ekleyin,1 çay bardağı sıcak suyu ekleyin ,suyu çekince altını kapatıp doğradığınız maydanozu ekleyin ,karıştırın.

Pazı yapraklarının kalın damarlarını kesin ve iç harçtan koyup sarın,tencereye dizin.

Sos malzemelerini bir kasede karıştırıp,sarmaların üzerine gezdirin,kısık ateşte pişirin.

                 AFİYET OLSUN...