YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

29 Mart 2015 Pazar

YULAFLI TRUFF




  

Evde bekleyen yulafı değerlendirmek isteyince ortaya çıkan güzel ,lezzetli,hafif ve sağlıklı bu tarif çıktı ortyaya biz çok beğendik,çok doyurucu bir tatlı oldu.İşte tarifim ;

MALZEMELER
*500 gr. yulaf
*1 küçük kase kuru üzüm
*1 küçük kase kuru kayısı
*1 küçük kase fındık,fıstık,ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın
*3-4 yemek kaşığı pekmez

HAZIRLANIŞI

Pekmez hariç tüm malzemeyi mutfak robotunda iyice çekin,
 karışımı derin bir kabın içine alın ,pekmezi ekleyip elinizle iyice yoğurun,
istediğiniz gibi şekil verin (ben limon sıkacağının arka kısmını kullandım)
servis tabağına alın,buzdolabında 1-2 saat bekletip servis edebilirsiniz.
                     AFİYET OLSUN...

12 Mart 2015 Perşembe

ÇİĞ KÖFTE




Çoktandır yayınlanmayı bekleyen çiğ köfte tarifi,birtürlü tarifleri gününde yayınlayamıyorum,
neyse artık gecikmeli olsada işte tarif :)

MALZEMELER

*300 gr.iki kez çekilmiş çiğ köftelik kıyma
*2 su bardağı esmer köftelik bulgur
*2 rendelenmiş orta boy kuru soğan
*4-5 diş ezilmiş sarımsak
*3 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı acı biber salçası
*ince kıyılmış maydanoz
*tuz,karabiber,pulbiber,isot
*1 çay kaşığı dolusu kimyon
*1,5 çay bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı kadar su


HAZIRLANIŞI

Geniş bir tepsiye bulgur,yağ,baharat ve salçaları koyun,
elinizle iyice karıştırarak ve su ekleyerek yoğurun,
yumuşamaya başlayınca kıyma ,soğan ve sarımsağı ekleyin yoğurmaya devam edin,
biraz daha yoğurup maydanozuda ekleyin,
küçük parçalar koparıp elinizde köfte şekli verin ve servis tabağına alın,kıvırcık ve yeşilliklerle servis edin.

                                      AFİYET OLSUN...

2 Mart 2015 Pazartesi

Burcu Esmersoy ve Refika Birgül “Fırından Lezzetler Yarışması” için Fırın Başına Geçti!

Lay’s Fırından, tüm Türkiye’den tariflerin alınacağı “Lay’s ile Fırından Lezzetler” yarışması için mutfakta kendine güvenen herkesi yarışmaya davet ediyor. Lay’s Facebook sayfasında paylaşılacak tarifler, Burcu Esmersoy ve Refika Birgül’ün oluşturduğu jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye giren en lezzetli 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.

Lay’s Fırından, lezzetinden ödün vermeden sadece fırınlanarak hazırlanması ve %50 daha az yağlı olmasıyla favorilerimden! Şimdi de benim gibi yemek yapmayı sevenler için harika bir haberim var!

Tüm Türkiye’den birbirinden lezzetli tariflerin yarışacağı “Lay’s Fırından Lezzetler Yarışması’’ 16 Şubat  - 20 Mart tarihleri arasında Lay’s Facebook sayfası üzerinden gerçekleşiyor. Ekranların güzel ve formda sunucusu Burcu Esmersoy ve Türk mutfağına yenilikçi bir bakış açısı getiren Refika Birgül’ün jüri koltuğunda oturduğu yarışmada, fırından lezzetler kıyasıya yarışacak.

Yarışmaya, Lay’s Facebook sayfasına yemek tarifinizi ve tarifin fotoğrafını yükleyerek katılabilirsiniz. Kampanyanın her aşamasında katılımcıların gönderdikleri içerikler; yaratıcılık, özgünlük, uygun pişirme süresi kriterleri göz önünde bulundurularak jüri tarafından değerlendirilecek. Jürinin seçeceği 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.

Finalde tariflerini hazırlayarak jürinin beğenisine sunacak olan yarışmacılardan kazanan “Fırın Lezzeti” ustası ise beyaz eşya setinin sahibi olacak ve tarifini Lay’s paketleri üzerinden tüm Türkiye ile paylaşma şansı yakalayacak.

Tarifinize güveniyorsanız sizi böyle alalım.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

1 Mart 2015 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PAZI SARMASI





MALZEMELER

*1 bağ pazı
*2 su bardağı pirinç
*2-3 adet orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*biraz maydanoz
*1 çay bardağı sıcak su
*nane,kekik,karabiber,pulbiber,tuz
*1çay bardağı bardağı zeytinyağı


SOS İÇİN

*1 su bardağı kaynamış su
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı zeytinyağı
*tuz


HAZIRLANIŞI

Pazıları temizleyip yıkayın,kaynar suya atıp hemen çıkarın ve soğuk suya atın,süzgece alın,
soğanları küçük doğrayın,zeytinyağını tavaya alın soğanları ekleyin,biraz kavurun,salçaları ekleyin,
biraz daha kavurup yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin,
pirinçleride kavurup baharatları ekleyin,1 çay bardağı sıcak suyu ekleyin ,suyu çekince altını kapatıp doğradığınız maydanozu ekleyin ,karıştırın.

Pazı yapraklarının kalın damarlarını kesin ve iç harçtan koyup sarın,tencereye dizin.

Sos malzemelerini bir kasede karıştırıp,sarmaların üzerine gezdirin,kısık ateşte pişirin.

                 AFİYET OLSUN...
 

24 Şubat 2015 Salı

SOĞUK ÇORBA




Aslında tam bir yaz çorbası,yazın yapmıştım yayınlamışım tarifini,
yaz aylarında içilecek çok güzel bir çorba ,tek başına bir öğün bence.


MALZEMELER

* 1 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*1 çay bardağıhaşlanmış yeşil mercimek
* 1 kase süzme yoğurt

ÜZERİ İÇİN

*3-4  yemek kaşığı zeytinyağı
*kuru nane
*kekik
*tuz


HAZIRLANIŞI

Aşurelik buğdayları akşamdan soğuk suya atıp,bir taşım kaynatıp kapağını kapatın,sabaha kadar çiçek gibi açılacaklar ,tekrar kaynatmanıza gerek kalmayacak ama cinsine göre değişebilir,eğer açılmamışlarsa biraz kaynatın.
Ertesi gün tencereye buğday,nohut,fasulye ve mercimeği ekleyin tencereye,
yourdu biraz suyla çırparak açın,tenereye ekleyin suyunu ayarlayın,tuzunu atın,soğuk su kullanıyoruz.
üzeri için zeytinyağını biraz kızdırıp naneyi ekleyin rengini verince ,servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine gezdirin,kekiğide serpin,çorbanız içilmeye hazır.


                 AFİYET OLSUN...
 

19 Şubat 2015 Perşembe

KÖFTELİ ERİŞTE ÇORBASI

 
Günlerdir blogda tarif paylaşamadım,içimden gelmedi bir türlü,
 Özgecan için çok üzüldüm,sadece Özgecan değil şiddete,tacize uğrayan tüm kadınlar ve insanlar içinde üzüldüm.
Adalete güvenimiz kalmadı ama Allah'ın adaletinden kaçamazlar,Rabbim onlarında aynı acıları çekmesini sağlasın ,insan olrak,bir anne olarak tek dileğim bu.
Ailesine başsağlığı diliyorum,Rabbim sabır versin ,ben düşündükçe kahroluyorum anne babası ne halde şu anda tahmin bile edemiyorum.
 
 
 
 
Bugünkü tarifim köfteli erişte çorbası,günümde yapmıştım çok beğenildi,mutlaka deneyin derim çok lezzetli bir çorba.





MALZEMELER
*200gr. kıyma
*1çay kaşığı karabiber,
*biraz kuru nane ve kekik
*tuz



*1 su bardağı erişte


TERBİYESİ İÇİN

*1 yumurtanın sarısı (akını köftenin içine ekleyebilirsiniz)
*1 yemek kaşığı (silme) un
*yarım su bardağı yoğurt
*1 parça limon tuzu


ÜZERİNE
2-3 yemek kaşığı zeytin yağı,1 tatlı kaşığı kuru nane

HAZIRLANIŞI

Köfte malzemelerini karıştırıp yoğurun,çok küçük parçalar koparıp yuvarlayın,
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 180 derecede pişirin.

Tencereye 1lt. kaynamış koyup tuz atın,erişteyi ekleyin,biraz yumuşayınca köfteleri ekleyin,
bu arada terbiye malzemelerini çırpın ,kaynayan çorbanın suyundan sosa biraz ekleyip karştırarak
tencereye sosu ekleyin.Suyu az gelirse biraz daha kaynar su ekleyin,kısık ateşte 5 dk. daha kaynatıp altını kapatın.
Zeytin yağını tavaya alın naneyi ekleyip rengini verince altını kapatın, çorbanın üzerine gezdirin.

Ben servis esnasında foto çekemediğim için üzerindeki nane ve yağ dağılmış oldu biraz :)


              AFİYET OLSUN...

 

12 Şubat 2015 Perşembe

PORTAKALLI İRMİK TATLISI



Bu tatlı aslında arasına kakao konularak yapılıyor ama ben üzerine puding yapıyordum ,bu kez portakal sosu yaptım üzerine  çok güzel oldu,
iyiki tepside telefona çekmişim,misafirlerim için yapmıştım hemen bitti servis esnasında foto çekemedim :)

MALZEMELER

*1 lt.süt
*8 yemek kaşığı irmik
*8 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya

 PORTAKAL SOSU

*3 su bardağı portakal suyu
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağı (ajda) toz şeker

HAZIRLANIŞI

İrmik ,şeker ve sütü bir tencerede karıştırıp sütü üzerine ekleyin,
orta ısıda ocakta sürekli karıştırarak pişirin,kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyin,
5dk. daha  kısık ateşte kaynatın.Islattığınız tepsiye karışımı dökün.

Portakal sosunun malzemelerinide bir tencerede karıştırın,orta ısıda sürekli karıştırarak pişirin,
kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dk. daha pişirin,irmik tatlısının üzerine dökün,üzerini streçle kapatıp buzdolabında 1-2 saat bekletip servis edebilirsiniz.

                        AFİYET OLSUN...


 

3 Şubat 2015 Salı

ŞAMBALİ TATLISI




Şambali çocukluğumun tatlısı, İzmirde çok satılırdı,okuldan çıkınca mutlaka alırdım
yaş ilerledikçe insan çocukluğunun geçtiği yerleri çok özlüyor.
Ben zaten İzmir'i her zaman özlüyorum ama artık iyice koymaya başladı :(((
Şambali normalde dikdörtgen şekilde kesilir ama ben baklava dilimi kestim,görüntüsü biraz az pişmiş gibi ama tadı gerçekten çok güzeldi.


MALZEMELER

*500 gr. irmik
*1,5 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı (klasik) toz şeker
*1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN

*3 su bardağı şeker
* 3 su bardağı su
*1 çay kaşığı limon suyu

ÜZERİ İÇİN
*Tuzsuz fıstık


 HAZIRLANIŞI

Sıvı malzemeleri bir kapta iyice karıştırın,irmiği ve kabartma tozunu birlikte ekleyip iyice karıştırın,

kıvamı koyu olacak,
Fırın tepsinizi tereyağıyla yağlayın,karışımı elinizle bastırarak  tepsiye yayın ,

üzerlerine ikiye ayrılmış fıstıkları dizin,
önceden ısıtılmş 180 derece fırında iyice kızarana dek pişirin.
Tatlı pişerken şerbeti hazırlayın,
tencereye şeker ve suyu koyun ,kaynamaya başlayınca  orta ateşte 15 dk. kaynatın,
limon suyunuda ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatın.
 Kızaran tatlının üzerine şerbeti dökün,üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
Birgün bekletilirse çok güzel olur,dilimleyerek servis edin.

                   AFİYET OLSUN...

 

2 Şubat 2015 Pazartesi

30 Ocak 2015 Cuma