YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

14 Kasım 2014 Cuma

TAVUK POĞAÇA





Bugünkü tarifimiz tavuk poğaça,
sevgili Gülten annemin (Güloanne mutfakta) tarifi ,akraba günümüzde yaptım herkes çok beğendi,
kendisine tarif için çok teşekkürler,misafirleriniz için harika bir lezzet mutlaka deneyin.
Ben gün için yaptığımdan ölçü biraz farklı tam ölçülerini http://guloannemutfakta.blogspot.com.tr/2013/11/tavuk-pogaca_491.html
linkten bakabilirsiniz.
MALZEMELER
*2 adet kalçalı but(robotta çekin)
*4 tüm parça kemiksiz tavuk göğsü(robotta çekin)
*2 adet kuru soğan
*2 adet patates
*2-3 diş sarımsak
*6 yemek kaşığı galeta unu
*1 çay kaşığı karabiber,kekik,kimyon,pul biber,tuz (ölçüyü kendinize göre ayarlayın)Orjinalinde köri var ben kimyon kullandım.
*500 gr. konserve garnitür
SOS İÇİN
*5 adet domates
*5 sivri biber
*yarım çay bardağı zeytinyağı
*3-4 diş sarımsak (ince kıyılmış)

HAZIRLANIŞI
Tavuk etlerini rondoda kıyma haline getirin,geniş bir kaba alın,
soğan,sarımsak ve patatesleride çok ezmeden rondodan geçirin,karıştırma kabına ekleyin,
sos malzemeleri dışındaki tüm malzemeleride ekleyip yoğurun, üzerini kapatıp buzdolabında 30 dk. bekletin,
Bu arada sosu hazırlayın,

Bir tavaya yağı alıp küçük doğranmış beberleri biraz soteleyin,
domatesleride küçük doğrayıp ekleyin,küçük doğranmış sarımsaklarıda ekleyin,biraz su ekleyin,
tuz atıp karıştırın ocaktan alın.
Garnitürü boşaltın yıkayın süzülsün,
tavuk karışımının içine ekleyin çok yoğurmadan harca karışmasını sağlayın,
limon büyüklüğünde parçalar koparın(elinizi sık sık ıslatın yapışmasın)
avucunuzun içinde yuvarlayın kızgın yağda kızartın(hafif pembeleşecek)
fırın kabına yerleştirin,üzerine hazırladığınız sosu gezdirin ,
önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin,sıcak servis edin.
AFİYET OLSUN…
- See more at: http://denizkokusu.net/tavuk-pogaca/#sthash.PIVk4s2a.dpuf

12 Kasım 2014 Çarşamba

FIRINDA PALAMUT




Tüm balık çeşitlerini seviyorum ama palamut hepsinden lezzetli geliyor bana,biraz yağlı olduğu için fırında pişiyorum,hem hafif hem pratik oluyor,tavsiye ederim.Yanında mutlaka roka olmalı  :) )

MALZEMELER
*2 adet palamut (dilimlenmiş)
*yarım limon
*tuz
*karabiber
*kekik
HAZIRLANIŞI
Palamut dilimlerini yıkayıp süzün,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,
üzerlerine tuz,karabiber,kekik serpin,kabuğu soyulmuş limon dilimlerini üzerine dizin,
isterseniz kuru soğanı yuvarlak dilimleyip tepsiye dizin,balıkla birlikte çok güzel oluyor.
250 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 

2 Kasım 2014 Pazar

KIZ BEBEK HIRKASI








MANTAR PANE





MALZEMELER
*500 gr. kültür mantarı
*3 yumurta
*4 yemek kaşığı un
*tuz
*kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Mantarları temizleyin,yıkayıp kurulayın,
yumurtaları bir kasede çırpın,tuz eklyin,
unu bir tabağa alın,
sıvıyağı tavaya alıp kızdırın,
mantarları önce una sonra yumurtaya bulayın kızgın yağda kızartın,
havlu kağıt serilmiş bir tabağa alıp fazla yağını çektirin,
servis tabağına alıp sıcak servis edin,
çok lezzetli ve kolay bir tarif,
eşim mantar sevmez ama bu tarifi çok beğendi :)
       AFİYET OLSUN...

30 Ekim 2014 Perşembe

KADAYIFLI MUHALLEBİ






MALZEMELER
*250 gr. çiğ kadayıf
*3 yemek kaşığı sıvıyağ
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

MUHALLEBİSİ
*1 lt. süt
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 poşet toz şanti

HAZIRLANIŞI
Kadayıfı buzlukta bekletin,donunca çıkarıp elinizle parçalayıp ufatın.
Bir tavaya sıvıyağı ve kadayıfı ekleyin orta ateşte rengi dönene kadar kavurun,şekeri ve cevizi ekle,karıştır,ocağı kapat.
Muhallebi malzemelerini çırpın,orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak kaynatın,altını kısıp 5 dk. kaynatın,ocağı kapatın.
Muhallebi ılınınca toz şantiyi ekleyip çırpın.
Kavurduğunuz kadayıfın yarısını orta boy borcam tepsiye dökün bastırın,
muhallebiyi kadayıfın üzerine yayın,
kalan kadayıfıda üzerine serpin,üzerini streçle kaplayıp buzdolabında bir gece bekletin,dilimleyip servis edin.
AFİYET OLSUN…
 

18 Ekim 2014 Cumartesi

ÇİKOLATA SOSLU HAŞHAŞLI KURABİYE



 
MALZEMELER
* 125gr. oda sıcaklığında   tereyağ
* 1,5 çay bardağı pudra şeker
i *1 çay bardağı nişasta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1/2 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un(hamur biraz sert olacak)


SOS İÇİN
*1 paket bitter çikolata
bir kaseye konur,içi su dolu bir tencerenin üzerine oturtulur,arada karıştırarak eritin (benmari usulü)

HAZIRLANIŞI
Un dışındaki bütün  malzemeler bir kapta iyice karıştırılır. Azar azar un eklenerek sert bir hamur yoğrulur. Hamur merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlığında açılır,kalıpla istediğiniz şekil verilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik  fırında üzeri beyaz kalacak şekilde   pişirilir.Fırından çıkarılıp  soğumaya bırakılır. Çikolata benmari usulu  eritilir ve soğuyan kurabiyelerin  yarısı benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılır, soğumaya bırakılır.
 

2 Ekim 2014 Perşembe

HAVUÇ MEZESİ

HPIM1626MALZEMELER
*500 gr. havuç
*3 diş sarımsak
*200 gr. süzme yoğurt
*1 yemek kaşığı mayonez
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
HAZIRLANIŞI
Havuçları rendeleyin,zeytinyağını tavaya alın,havuçları ekleyin,
havuçları suyunu bırakıp çekene kadar pişirin,
bir kenarda yoğurda rendelenmiş sarımsakları ve mayonezi ekleyip çırpın,
ılınan havuçların üzerine yoğurt karışımına ekleyip servis tabağına alın.
AFİYET OLSUN…
- See more at: http://denizkokusu.net/havuc-mezesi/#sthash.BqdkV3vq.dpuf

2 Temmuz 2014 Çarşamba

TAVSİYE KANALI


Tavsiye kanalından kargom bugün geldi,denemem için eker yoğurt kuponları göndermişler,ayrıca yoğurt kaplarına ekmek için çiçek tohumuda göndermişler.Güzel düşenceleri için teşekkürler.
Migrostan yoğurtlarımı alınca sizlere bilgi veririm :)

26 Haziran 2014 Perşembe

FIRIN POŞETİNDE BÜTÜN TAVUK



MALZEMELER
.1 bütün tavuk
.fırın poşeti
TERBİYESİ İÇİN
.1 yemek kaşığı domates salçası
.1 yemek kaşığı yoğurt
.1tatlı kaşığı limon suyu
.1 yemek kaşığı sıvı yağ
.kekik,karabiber,tuz (ölçüler size kalmış)
 HAZIRLANIŞI
Tavuğu temizleyip iyice yıkayın,
sos malzemelerini bir kasede karıştırın,
tavuğun iç ve dışına iyice sürün ,
fırın poşetinin içine 1 tatlı kaşığı un atıp çalkalayın,poşetin heryeri unlansın,
tavuğu içine koyun,dilerseniz  içine birkaç küçük  patates ve soğanda ekleyelebilirsiniz,
poşeti iğneyle birkaç yerinden delin ,1-2 saat bekletip 200 derecede ısınmış fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.

                     AFİYET OLSUN…
- See more at: http://denizkokusu.net/firin-posetinde-butun-tavuk/#sthash.6047ZOXK.dpuf

20 Haziran 2014 Cuma

İşte Stres Altında Bile Pozitif Kalabilirsiniz


Çalışma hayatının her gün biraz daha stresli hale geldiği doğru. Stresin iş başarısını engelleyen en önemli nedenlerden biri olduğu da iyi biliniyor. İş hayatında stres bir ölçüye kadar faydalı bulunuyor fakat o ölçüden fazlası da iş ilişkilerini bozuyor, dikkati dağıtıyor, verimi azaltıyor, başarısızlığa sebep oluyor. Tüm bu olumsuzluklar üst üste gelince ister istemez sosyal hayatımız da etkileniyor.

Bu  nedenle iş yeri kaynaklı stresi azaltmanın bazı yolları var. Benim de çok kullandığım ve etkili yollardan biri olduğuna inandığım yöntem ise; strese girdiğim anlarda ufak molalarlar birlikte derin derin nefes alıp vermek. Bu işlemi arka arkaya 5-6 kez tekrarladığımda fark edilir bir rahatlama hissediyorum. 

Geçtiğimiz günlerde yine stresli bir anda bu yöntemle rahatlamaya çalışırken çalışma arkadaşımın masasında granini meyve suyu şisesinin üzerine iliştirilen şöyle bir mesaj gözüme çarptı; “Sen yaptığın her işte başarılısın.” Bir anda pozitif düşünmenin çok işe yaradığını fark ettim. Sonra kendi kendime dedim ki; nefes egzersizleriyle birlikte kendimizi bu şekilde motive edebilir, içimizdeki potansiyeli dışarıya çıkarabiliriz.

Benim kartımı sizlerle paylaşıyorum. 

Kendi pozitif mesajınız için granini facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

https://www.facebook.com/graniniTurkiye

Bir boomads advertorial içeriğidir.

4 Haziran 2014 Çarşamba

Bu Hurriyet Çok Sosyal


Hurriyet.com.tr'nin yeni uygulaması olan "Hürriyet Sosyal’i" ilk duyduğumda bir an önce kullanmak için hevesliydim. Üyelik gerektirdiğini gördüğümde ise, önce biraz üşenir gibi oldum açıkçası... Sonra düşündüm ki, "Hürriyet , sosyal tabanlı bir haber sitesine dönüşüyorsa, bu yeniliklerden geri kalmamak gerek... Dünyada ilk defa, böyle güçlü bir haber sitesi, sosyal bir platform olma yolunda ilerliyorsa madem, ben de oradaki yerimi, bir an önce almalıyım!:)

Bilgisayarın başına geçtim ve şuradaki kısa tanıtım filmini izledim önce. Baktım ki, sosyal.hurriyet.com.tr linkinden bilgilerimi hemen girerek ya da istersem Facebook, Twitter veya Instagram gibi mevcut sosyal medya hesaplarımı kullanarak kolayca üye olabiliyormuşum, bir kaç satırlık bilgiyi doldurur, doldurmaz, üyelik için kullandığım e-mail hesabıma bir aktivasyon maili geldi, tıkladım ve üye olmuş oldum. Artık kendime ait ve ilgi alanlarıma özgü, kendi hurriyet.com.tr'mi oluşturmaya hazırdım işte.

İlk olarak, "Bize ilgi alanlarını söyle, biz sana özel haber, video ve içerikleri sunalım" denildi. Hızlıca bir göz gezdirdikten sonra, onlarca seçenek arasından, Yeme-İçme, Müzik, Moda, Spor, Fotoğraf, Sinema, Seyahat, Hava Durumu, Futbol ve Mekanlar kategorilerini işaretledim şimdilik... Ne de olsa istediğim zaman girip, tekrar değiştirebilirim. Keyif benim değil mi? :)

Sonra diğer kullanıcıları da eklemek istersem, "Kişi Takip Et" diye bir öneride bulunuldu. "Kullanıcı Sözleşmesi"ni de onaylamamla "bana özel haber akışı" sunan Hürriyet'in bu yepyeni dünyasına ilk adımımı atmıştım işte.

Artık sadece haber okuyup geçmek değil, arzu edersem her gün severek saatler harcadığım ve çok aşina olduğum sosyal medya araçlarındaki gibi rahatça kullanarak, oradaki "Like/Beğen" gibi, burada da "Öne Çıkar" tuşuyla beğendiğim ve ilgi gösterdiğim şeyleri gösterebileceğim yeni ve keyifli bir deneyimin içinde buldum kendimi. Yıllardır sosyal ağlarda kullandığım bu özelliklere, artık hurriyet.com.tr gibi bir haber sitesinde sahip olmak; haber okumayı, okuduklarımı paylaşmayı ve istersem de üzerine kendi fikrimi söylemeyi öyle kolaylaştırdı ki, kullanırken hiç yabancılık hissetmedim desem, yeridir.

Daha da güzeli ise, eğer istersem Anasayfa, Gündem, Kelebek, Spor, Ekonomi gibi tüm bölümleri, hala görebiliyor olmam... Tüm bunlara ilaveten, özel ilgi alanlarımı belirlediğim için artık, sırf anasayfada olmadığı için gözden kaçırmak durumunda kaldığım, ama aslında merak ettiğim tüm kaliteli içerikler, "Bana Özel" kısmıyla, kendiliğinden bana geliyor ve işte bu, gerçekten harika bir haber.

Dahası bildirimlere baktığımda gördüm ki, daha girer girmez takipçilerim de oluşmaya başlamış bir anda. "O da nedir*" diye merak edenleriniz için anlatayım. Bu yeni deneyim sayesinde, artık okuyucular, hem Hürriyet yazarları, hem de diğer okuyucularla interaktif ilişki kurabilecekleri, tartışma yaratabilecekleri bir platforma sahip olabiliyor. Yazarların sadece köşe yazıları değil; kişisel postları da okuyucu ile buluşuyor. En sevdiğiniz yazarların, gün içinde neler hakkında paylaşımlarda bulunduğunu da, kolayca takip edebiliyorsunuz. Anlayacağınız bu Hürriyet gerçekten çok sosyal olmuş:)

İçerik: http://usengecsef.blogspot.com/

Bir boomads advertorial içeriğidir. Bir boomads advertorial içeriğidir.