YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

30 Ekim 2014 Perşembe

KADAYIFLI MUHALLEBİ






MALZEMELER
*250 gr. çiğ kadayıf
*3 yemek kaşığı sıvıyağ
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

MUHALLEBİSİ
*1 lt. süt
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 poşet toz şanti

HAZIRLANIŞI
Kadayıfı buzlukta bekletin,donunca çıkarıp elinizle parçalayıp ufatın.
Bir tavaya sıvıyağı ve kadayıfı ekleyin orta ateşte rengi dönene kadar kavurun,şekeri ve cevizi ekle,karıştır,ocağı kapat.
Muhallebi malzemelerini çırpın,orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak kaynatın,altını kısıp 5 dk. kaynatın,ocağı kapatın.
Muhallebi ılınınca toz şantiyi ekleyip çırpın.
Kavurduğunuz kadayıfın yarısını orta boy borcam tepsiye dökün bastırın,
muhallebiyi kadayıfın üzerine yayın,
kalan kadayıfıda üzerine serpin,üzerini streçle kaplayıp buzdolabında bir gece bekletin,dilimleyip servis edin.
AFİYET OLSUN…
 

18 Ekim 2014 Cumartesi

ÇİKOLATA SOSLU HAŞHAŞLI KURABİYE



 
MALZEMELER
* 125gr. oda sıcaklığında   tereyağ
* 1,5 çay bardağı pudra şeker
i *1 çay bardağı nişasta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1/2 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un(hamur biraz sert olacak)


SOS İÇİN
*1 paket bitter çikolata
bir kaseye konur,içi su dolu bir tencerenin üzerine oturtulur,arada karıştırarak eritin (benmari usulü)

HAZIRLANIŞI
Un dışındaki bütün  malzemeler bir kapta iyice karıştırılır. Azar azar un eklenerek sert bir hamur yoğrulur. Hamur merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlığında açılır,kalıpla istediğiniz şekil verilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik  fırında üzeri beyaz kalacak şekilde   pişirilir.Fırından çıkarılıp  soğumaya bırakılır. Çikolata benmari usulu  eritilir ve soğuyan kurabiyelerin  yarısı benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılır, soğumaya bırakılır.
 

2 Ekim 2014 Perşembe

HAVUÇ MEZESİ

HPIM1626MALZEMELER
*500 gr. havuç
*3 diş sarımsak
*200 gr. süzme yoğurt
*1 yemek kaşığı mayonez
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
HAZIRLANIŞI
Havuçları rendeleyin,zeytinyağını tavaya alın,havuçları ekleyin,
havuçları suyunu bırakıp çekene kadar pişirin,
bir kenarda yoğurda rendelenmiş sarımsakları ve mayonezi ekleyip çırpın,
ılınan havuçların üzerine yoğurt karışımına ekleyip servis tabağına alın.
AFİYET OLSUN…
- See more at: http://denizkokusu.net/havuc-mezesi/#sthash.BqdkV3vq.dpuf

2 Temmuz 2014 Çarşamba

TAVSİYE KANALI


Tavsiye kanalından kargom bugün geldi,denemem için eker yoğurt kuponları göndermişler,ayrıca yoğurt kaplarına ekmek için çiçek tohumuda göndermişler.Güzel düşenceleri için teşekkürler.
Migrostan yoğurtlarımı alınca sizlere bilgi veririm :)

26 Haziran 2014 Perşembe

FIRIN POŞETİNDE BÜTÜN TAVUK



MALZEMELER
.1 bütün tavuk
.fırın poşeti
TERBİYESİ İÇİN
.1 yemek kaşığı domates salçası
.1 yemek kaşığı yoğurt
.1tatlı kaşığı limon suyu
.1 yemek kaşığı sıvı yağ
.kekik,karabiber,tuz (ölçüler size kalmış)
 HAZIRLANIŞI
Tavuğu temizleyip iyice yıkayın,
sos malzemelerini bir kasede karıştırın,
tavuğun iç ve dışına iyice sürün ,
fırın poşetinin içine 1 tatlı kaşığı un atıp çalkalayın,poşetin heryeri unlansın,
tavuğu içine koyun,dilerseniz  içine birkaç küçük  patates ve soğanda ekleyelebilirsiniz,
poşeti iğneyle birkaç yerinden delin ,1-2 saat bekletip 200 derecede ısınmış fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.

                     AFİYET OLSUN…
- See more at: http://denizkokusu.net/firin-posetinde-butun-tavuk/#sthash.6047ZOXK.dpuf

20 Haziran 2014 Cuma

İşte Stres Altında Bile Pozitif Kalabilirsiniz


Çalışma hayatının her gün biraz daha stresli hale geldiği doğru. Stresin iş başarısını engelleyen en önemli nedenlerden biri olduğu da iyi biliniyor. İş hayatında stres bir ölçüye kadar faydalı bulunuyor fakat o ölçüden fazlası da iş ilişkilerini bozuyor, dikkati dağıtıyor, verimi azaltıyor, başarısızlığa sebep oluyor. Tüm bu olumsuzluklar üst üste gelince ister istemez sosyal hayatımız da etkileniyor.

Bu  nedenle iş yeri kaynaklı stresi azaltmanın bazı yolları var. Benim de çok kullandığım ve etkili yollardan biri olduğuna inandığım yöntem ise; strese girdiğim anlarda ufak molalarlar birlikte derin derin nefes alıp vermek. Bu işlemi arka arkaya 5-6 kez tekrarladığımda fark edilir bir rahatlama hissediyorum. 

Geçtiğimiz günlerde yine stresli bir anda bu yöntemle rahatlamaya çalışırken çalışma arkadaşımın masasında granini meyve suyu şisesinin üzerine iliştirilen şöyle bir mesaj gözüme çarptı; “Sen yaptığın her işte başarılısın.” Bir anda pozitif düşünmenin çok işe yaradığını fark ettim. Sonra kendi kendime dedim ki; nefes egzersizleriyle birlikte kendimizi bu şekilde motive edebilir, içimizdeki potansiyeli dışarıya çıkarabiliriz.

Benim kartımı sizlerle paylaşıyorum. 

Kendi pozitif mesajınız için granini facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

https://www.facebook.com/graniniTurkiye

Bir boomads advertorial içeriğidir.

4 Haziran 2014 Çarşamba

Bu Hurriyet Çok Sosyal


Hurriyet.com.tr'nin yeni uygulaması olan "Hürriyet Sosyal’i" ilk duyduğumda bir an önce kullanmak için hevesliydim. Üyelik gerektirdiğini gördüğümde ise, önce biraz üşenir gibi oldum açıkçası... Sonra düşündüm ki, "Hürriyet , sosyal tabanlı bir haber sitesine dönüşüyorsa, bu yeniliklerden geri kalmamak gerek... Dünyada ilk defa, böyle güçlü bir haber sitesi, sosyal bir platform olma yolunda ilerliyorsa madem, ben de oradaki yerimi, bir an önce almalıyım!:)

Bilgisayarın başına geçtim ve şuradaki kısa tanıtım filmini izledim önce. Baktım ki, sosyal.hurriyet.com.tr linkinden bilgilerimi hemen girerek ya da istersem Facebook, Twitter veya Instagram gibi mevcut sosyal medya hesaplarımı kullanarak kolayca üye olabiliyormuşum, bir kaç satırlık bilgiyi doldurur, doldurmaz, üyelik için kullandığım e-mail hesabıma bir aktivasyon maili geldi, tıkladım ve üye olmuş oldum. Artık kendime ait ve ilgi alanlarıma özgü, kendi hurriyet.com.tr'mi oluşturmaya hazırdım işte.

İlk olarak, "Bize ilgi alanlarını söyle, biz sana özel haber, video ve içerikleri sunalım" denildi. Hızlıca bir göz gezdirdikten sonra, onlarca seçenek arasından, Yeme-İçme, Müzik, Moda, Spor, Fotoğraf, Sinema, Seyahat, Hava Durumu, Futbol ve Mekanlar kategorilerini işaretledim şimdilik... Ne de olsa istediğim zaman girip, tekrar değiştirebilirim. Keyif benim değil mi? :)

Sonra diğer kullanıcıları da eklemek istersem, "Kişi Takip Et" diye bir öneride bulunuldu. "Kullanıcı Sözleşmesi"ni de onaylamamla "bana özel haber akışı" sunan Hürriyet'in bu yepyeni dünyasına ilk adımımı atmıştım işte.

Artık sadece haber okuyup geçmek değil, arzu edersem her gün severek saatler harcadığım ve çok aşina olduğum sosyal medya araçlarındaki gibi rahatça kullanarak, oradaki "Like/Beğen" gibi, burada da "Öne Çıkar" tuşuyla beğendiğim ve ilgi gösterdiğim şeyleri gösterebileceğim yeni ve keyifli bir deneyimin içinde buldum kendimi. Yıllardır sosyal ağlarda kullandığım bu özelliklere, artık hurriyet.com.tr gibi bir haber sitesinde sahip olmak; haber okumayı, okuduklarımı paylaşmayı ve istersem de üzerine kendi fikrimi söylemeyi öyle kolaylaştırdı ki, kullanırken hiç yabancılık hissetmedim desem, yeridir.

Daha da güzeli ise, eğer istersem Anasayfa, Gündem, Kelebek, Spor, Ekonomi gibi tüm bölümleri, hala görebiliyor olmam... Tüm bunlara ilaveten, özel ilgi alanlarımı belirlediğim için artık, sırf anasayfada olmadığı için gözden kaçırmak durumunda kaldığım, ama aslında merak ettiğim tüm kaliteli içerikler, "Bana Özel" kısmıyla, kendiliğinden bana geliyor ve işte bu, gerçekten harika bir haber.

Dahası bildirimlere baktığımda gördüm ki, daha girer girmez takipçilerim de oluşmaya başlamış bir anda. "O da nedir*" diye merak edenleriniz için anlatayım. Bu yeni deneyim sayesinde, artık okuyucular, hem Hürriyet yazarları, hem de diğer okuyucularla interaktif ilişki kurabilecekleri, tartışma yaratabilecekleri bir platforma sahip olabiliyor. Yazarların sadece köşe yazıları değil; kişisel postları da okuyucu ile buluşuyor. En sevdiğiniz yazarların, gün içinde neler hakkında paylaşımlarda bulunduğunu da, kolayca takip edebiliyorsunuz. Anlayacağınız bu Hürriyet gerçekten çok sosyal olmuş:)

İçerik: http://usengecsef.blogspot.com/

Bir boomads advertorial içeriğidir. Bir boomads advertorial içeriğidir.

14 Mayıs 2014 Çarşamba

BAŞIMIZ SAĞOLSUN :((

 
 
 








İçimiz yanıyor,söyleyecek söz çok ama boğazım düğüm düğüm,
hayatını kaybeden maden işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum ,yaralı işçilerimizde biran önce sağlıklarına kavuşurlar umarım.
Allah bir daha yaşatmasın böyle acıları yurdumda,kimsenin yüreği yanmasın.
Umarım bundan sonra gereken önlemleri alırlar,
üstünü kapatıp herşey kuralına uygunmuş gibi göstermezler.

11 Mayıs 2014 Pazar

BİBERLİ EKMEK


MALZEMELER
*500 gr.un
*Yarım  çay bardağı süt
*1 kahve fincanı su
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım  paket yaşmaya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
 
ÜZERİ İÇİN
 
*1 yemek kaşığı acı pul biber
*2 tane doğranmış soğan
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz
*1 kahve fincanı kavrulmuş susam
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*1,5 çay bardağı zeytintağı
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı kekik
 
HAZIRLANIŞI
Sütünüzü hafif ılıtın,içine  şeker ve mayayı koyun,karıstırın.Daha sonrada ununuza suyu ve mayalı sütü ekleyerek yoğurun. ılık bir yerde mayalanması için üzerini örterek 20 dakika bekletin.
Hamurunuz mayalanırken içinizi hazırlayın..Biberlerinizi 1 çay bardağı suyla bir kaseye ıslayın.Soğanları küçük ve incecik doğrayın,sıvıyağda hafifçe kavurun.Sonrada içine susamı ve biberi ekleyip,iyice karıştırın..2 dakika birlikte kavrulsunlar, ocaktan alın ve hafif ılıtın.Ilıyınca içine baharatları,tahini ve dövülmüş cevizlerinizi ekleyin.
Mayalanıp iki katına çıkan hamurunuza içinizin 2\3 nü ekleyin ve tekrar hepberaber yoğurun.Çok cıvık olursa 1 veya 2 yemek kaşığı un ekleyin..Hamurumuz çok katı olmayacak,elinize yapışmayacak kıvamda olsa yeter..
Sonrada tepsinizi yağlayın ve ekmek hamurunuzu tepsiye elinizle bastırarak yayın,iyice yerlaştirin.Üzerine ayırdığınız içi elinizle her tarafına gelecek şekilde sürün.180 derece hafif ılık fırında 30-35 dakika kadar pişirin.Dilimleyip servis edin.
                                    AFİYET OLSUN…
 

18 Nisan 2014 Cuma

FIRIN SÜTLAÇ





MALZEMELER
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı
  • 1,5 çorba kaşığı  mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı


  • HAZIRLANIŞI
    Pirinçleri iyice yıkayıp orta boy tencereye alın ve  üzerini geçecek kadar su  koyup  şişene kadar pişirin.
    Sütten 1 çay bardağı kadar ayırın ve nişastayı ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın bir kenara alın.Bu işlem için kullandığınız sütün soğuk olmasına dikkat edin.
    Kalan sütü ve şekeri  pirinçlerin bulunduğu tencereye ekleyin şekerler eriyene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
    Çırptığınız  nişastalı karışıma yumurta sarısını da ekleyin ve tekrar  pürüzsüz olana kadar çırpın.Nişasta koyulaşacağı için  kaynamakta olan sütlaçtan yarım kepçe kadar alıp,çözülmesini sağlayın ve tencereye ekleyin.
    Nişastalı karışım ile 4-5 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatın.
    Fırına dayanıklı kaselerinize kepçe ile sütlacı paylaştırın.
    Kaselerinizi fırın tepsisine yerleştirin ve yarısından biraz azına kadar su koyup  200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
                       AFİYET OLSUN...
     

    24 Mart 2014 Pazartesi

    Bu Haberi Okumadan Sigorta Yaptırmayın!

    Bir süredir iletişim çalışmaları çok dikkatimi çeken bir sigorta firmasından bahsetmek istiyorum bugün. Sigortanın kolay hali sloganıyla piyasaya çok hızlı bir giriş yapan Generali Sigorta’nın özellikle Zorunlu Trafik Sigortası’nda ve kasko poliçelerinde %70’e varan indirimleri ilgimi çekti. Blogda yazmak üzere biraz inceledim ve sadece kampanya olarak değil, tüm hizmetlerinin gayet memmuniyet verici olduğunu gördüm.

    Bu arada piyasaya hızlı giriş dedim ama Generali 1831 yılında İtalya’da kurulmuş ve aslında 150 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyormuş. Adını elbette duymuştum ama ancak bugün yazabiliyorum.

    Zorunlu Trafik Sigortası’nda %70’e varan indirimleri dışında Prestijli Kasko’larını da çok beğendim. Sigorta sektöründe bir ilk olarak, herhangi bir kaza anında sunduğu yol yardım hizmeti ile lastiğiniz patladığında ücretsiz lastik değişimi veya aracınızın yakıtı bittiğinde   Yapılan kaza sonrası acil bir noktaya yetişmeniz gerektiğinde yol yardım hizmetleri ile taksi ücretinizi dahi karşılıyorlar. Aracınız tamir edilirken 5 gün süreyle, size özel bir araç bile veriyorlar. Bence bu özel danışmanlık ve 7/24 destek hizmetleri şehir hayatının olası zorluklarını da hafifletiyor.

    Bir de Mini Kasko ve Mini Kasko Ekstra ürünleri var. Mini Kasko, 1 çarpışma hasarını 2 bin TL’ye kadar kapsayan düşük fiyat kategorisindeki bir ürünmüş. Daha yüksek bir sigorta teminatı tercih edenler için bu tutar, Mini Kasko Ekstra ürünü ile 2 çarpışma hasarı ve toplamda 50 bin TL’ye kadar çıkabiliyormuş. Tüm bu hizmetler için ayrı ayrı teklif alıp, satınalım yapabiliyor olmak ise harika. Mini Kasko ve Mini Kasko Ekstra ürünlerinin fiyatları sabit. Zorunlu Trafik Sigortası içinse teklifler size ve arabanıza özel yapıldığı için indirimler kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Bu yüzden teklif alırken yaşınız, arabanızın yakıt türü gibi etmenler de önemli oluyor. Siz artık sitesinden aracınıza en uygun sigortayı detaylarıyla incelersiniz.

    Generalinin 7/24 Özel Sigorta Danışmanlığı hattı 0850 555 55 55’ten veya generali.com.tr den 1 dakikada teklif alabilirsiniz. Bu arada Generali Sigorta müşterisi olmasanız dahi bir kez teklif alırsanız size kişisel sigorta danışmanı atıyorlar. Bilgi alan kişi her aradığında, karşısında aynı danışmanı buluyor. Böylece müşteriler sorunlarını her defasında baştan anlatmak zorunda kalmıyor ve telefonda uzun uzun beklemeden işlerini kolayca halledebiliyor.

    Eh daha ne olsun:)

    1 dakikada teklif alıp indirim kazanmak isterseniz, 31 Mart’a kadar generali.com.tr yi ziyaret edin derim.

    1 Dakikada Teklif Almak için Tıklayın.

    Bir boomads advertorial içeriğidir.

    26 Şubat 2014 Çarşamba

    SÜSLÜ KURABİYE





    MALZEMELER

    * 125gr. oda sıcaklığında   tereyağ
    * 1,5 çay bardağı pudra şekeri
    *1 çay bardağı nişasta
    *1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
    *1 çay bardağı sıvı yağ
     *1/2 paket kabartma tozu
    *Alabildiği kadar un(hamur biraz sert olacak)

    ÜZERİNE

    *1 paket bitter çikolata
    *Renkli pasta süsü

    HAZIRLANIŞI

    Un dışındaki bütün  malzemeler bir kapta iyice karıştırılır. Azar azar un eklenerek sert bir hamur yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde  parçalar koparılıp şekil verilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik  fırında üzeri beyaz kalacak şekilde   pişirilir.Fırından çıkarılıp  soğumaya bırakılır. Çikolata benmari usulu  eritilir ve soğuyan kurabiyelerin  sadece üst kısmı önce çikolataya  hemen  sonra pasta süsüne batırılır ve soğumaya bırakılır.