YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

20 Haziran 2014 Cuma

İşte Stres Altında Bile Pozitif Kalabilirsiniz


Çalışma hayatının her gün biraz daha stresli hale geldiği doğru. Stresin iş başarısını engelleyen en önemli nedenlerden biri olduğu da iyi biliniyor. İş hayatında stres bir ölçüye kadar faydalı bulunuyor fakat o ölçüden fazlası da iş ilişkilerini bozuyor, dikkati dağıtıyor, verimi azaltıyor, başarısızlığa sebep oluyor. Tüm bu olumsuzluklar üst üste gelince ister istemez sosyal hayatımız da etkileniyor.

Bu  nedenle iş yeri kaynaklı stresi azaltmanın bazı yolları var. Benim de çok kullandığım ve etkili yollardan biri olduğuna inandığım yöntem ise; strese girdiğim anlarda ufak molalarlar birlikte derin derin nefes alıp vermek. Bu işlemi arka arkaya 5-6 kez tekrarladığımda fark edilir bir rahatlama hissediyorum. 

Geçtiğimiz günlerde yine stresli bir anda bu yöntemle rahatlamaya çalışırken çalışma arkadaşımın masasında granini meyve suyu şisesinin üzerine iliştirilen şöyle bir mesaj gözüme çarptı; “Sen yaptığın her işte başarılısın.” Bir anda pozitif düşünmenin çok işe yaradığını fark ettim. Sonra kendi kendime dedim ki; nefes egzersizleriyle birlikte kendimizi bu şekilde motive edebilir, içimizdeki potansiyeli dışarıya çıkarabiliriz.

Benim kartımı sizlerle paylaşıyorum. 

Kendi pozitif mesajınız için granini facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

https://www.facebook.com/graniniTurkiye

Bir boomads advertorial içeriğidir.

4 Haziran 2014 Çarşamba

Bu Hurriyet Çok Sosyal


Hurriyet.com.tr'nin yeni uygulaması olan "Hürriyet Sosyal’i" ilk duyduğumda bir an önce kullanmak için hevesliydim. Üyelik gerektirdiğini gördüğümde ise, önce biraz üşenir gibi oldum açıkçası... Sonra düşündüm ki, "Hürriyet , sosyal tabanlı bir haber sitesine dönüşüyorsa, bu yeniliklerden geri kalmamak gerek... Dünyada ilk defa, böyle güçlü bir haber sitesi, sosyal bir platform olma yolunda ilerliyorsa madem, ben de oradaki yerimi, bir an önce almalıyım!:)

Bilgisayarın başına geçtim ve şuradaki kısa tanıtım filmini izledim önce. Baktım ki, sosyal.hurriyet.com.tr linkinden bilgilerimi hemen girerek ya da istersem Facebook, Twitter veya Instagram gibi mevcut sosyal medya hesaplarımı kullanarak kolayca üye olabiliyormuşum, bir kaç satırlık bilgiyi doldurur, doldurmaz, üyelik için kullandığım e-mail hesabıma bir aktivasyon maili geldi, tıkladım ve üye olmuş oldum. Artık kendime ait ve ilgi alanlarıma özgü, kendi hurriyet.com.tr'mi oluşturmaya hazırdım işte.

İlk olarak, "Bize ilgi alanlarını söyle, biz sana özel haber, video ve içerikleri sunalım" denildi. Hızlıca bir göz gezdirdikten sonra, onlarca seçenek arasından, Yeme-İçme, Müzik, Moda, Spor, Fotoğraf, Sinema, Seyahat, Hava Durumu, Futbol ve Mekanlar kategorilerini işaretledim şimdilik... Ne de olsa istediğim zaman girip, tekrar değiştirebilirim. Keyif benim değil mi? :)

Sonra diğer kullanıcıları da eklemek istersem, "Kişi Takip Et" diye bir öneride bulunuldu. "Kullanıcı Sözleşmesi"ni de onaylamamla "bana özel haber akışı" sunan Hürriyet'in bu yepyeni dünyasına ilk adımımı atmıştım işte.

Artık sadece haber okuyup geçmek değil, arzu edersem her gün severek saatler harcadığım ve çok aşina olduğum sosyal medya araçlarındaki gibi rahatça kullanarak, oradaki "Like/Beğen" gibi, burada da "Öne Çıkar" tuşuyla beğendiğim ve ilgi gösterdiğim şeyleri gösterebileceğim yeni ve keyifli bir deneyimin içinde buldum kendimi. Yıllardır sosyal ağlarda kullandığım bu özelliklere, artık hurriyet.com.tr gibi bir haber sitesinde sahip olmak; haber okumayı, okuduklarımı paylaşmayı ve istersem de üzerine kendi fikrimi söylemeyi öyle kolaylaştırdı ki, kullanırken hiç yabancılık hissetmedim desem, yeridir.

Daha da güzeli ise, eğer istersem Anasayfa, Gündem, Kelebek, Spor, Ekonomi gibi tüm bölümleri, hala görebiliyor olmam... Tüm bunlara ilaveten, özel ilgi alanlarımı belirlediğim için artık, sırf anasayfada olmadığı için gözden kaçırmak durumunda kaldığım, ama aslında merak ettiğim tüm kaliteli içerikler, "Bana Özel" kısmıyla, kendiliğinden bana geliyor ve işte bu, gerçekten harika bir haber.

Dahası bildirimlere baktığımda gördüm ki, daha girer girmez takipçilerim de oluşmaya başlamış bir anda. "O da nedir*" diye merak edenleriniz için anlatayım. Bu yeni deneyim sayesinde, artık okuyucular, hem Hürriyet yazarları, hem de diğer okuyucularla interaktif ilişki kurabilecekleri, tartışma yaratabilecekleri bir platforma sahip olabiliyor. Yazarların sadece köşe yazıları değil; kişisel postları da okuyucu ile buluşuyor. En sevdiğiniz yazarların, gün içinde neler hakkında paylaşımlarda bulunduğunu da, kolayca takip edebiliyorsunuz. Anlayacağınız bu Hürriyet gerçekten çok sosyal olmuş:)

İçerik: http://usengecsef.blogspot.com/

Bir boomads advertorial içeriğidir. Bir boomads advertorial içeriğidir.

14 Mayıs 2014 Çarşamba

BAŞIMIZ SAĞOLSUN :((

 
 
 








İçimiz yanıyor,söyleyecek söz çok ama boğazım düğüm düğüm,
hayatını kaybeden maden işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum ,yaralı işçilerimizde biran önce sağlıklarına kavuşurlar umarım.
Allah bir daha yaşatmasın böyle acıları yurdumda,kimsenin yüreği yanmasın.
Umarım bundan sonra gereken önlemleri alırlar,
üstünü kapatıp herşey kuralına uygunmuş gibi göstermezler.

11 Mayıs 2014 Pazar

BİBERLİ EKMEK


MALZEMELER
*500 gr.un
*Yarım  çay bardağı süt
*1 kahve fincanı su
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım  paket yaşmaya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
 
ÜZERİ İÇİN
 
*1 yemek kaşığı acı pul biber
*2 tane doğranmış soğan
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz
*1 kahve fincanı kavrulmuş susam
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*1,5 çay bardağı zeytintağı
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı kekik
 
HAZIRLANIŞI
Sütünüzü hafif ılıtın,içine  şeker ve mayayı koyun,karıstırın.Daha sonrada ununuza suyu ve mayalı sütü ekleyerek yoğurun. ılık bir yerde mayalanması için üzerini örterek 20 dakika bekletin.
Hamurunuz mayalanırken içinizi hazırlayın..Biberlerinizi 1 çay bardağı suyla bir kaseye ıslayın.Soğanları küçük ve incecik doğrayın,sıvıyağda hafifçe kavurun.Sonrada içine susamı ve biberi ekleyip,iyice karıştırın..2 dakika birlikte kavrulsunlar, ocaktan alın ve hafif ılıtın.Ilıyınca içine baharatları,tahini ve dövülmüş cevizlerinizi ekleyin.
Mayalanıp iki katına çıkan hamurunuza içinizin 2\3 nü ekleyin ve tekrar hepberaber yoğurun.Çok cıvık olursa 1 veya 2 yemek kaşığı un ekleyin..Hamurumuz çok katı olmayacak,elinize yapışmayacak kıvamda olsa yeter..
Sonrada tepsinizi yağlayın ve ekmek hamurunuzu tepsiye elinizle bastırarak yayın,iyice yerlaştirin.Üzerine ayırdığınız içi elinizle her tarafına gelecek şekilde sürün.180 derece hafif ılık fırında 30-35 dakika kadar pişirin.Dilimleyip servis edin.
                                    AFİYET OLSUN…
 

18 Nisan 2014 Cuma

FIRIN SÜTLAÇ





MALZEMELER
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı
  • 1,5 çorba kaşığı  mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı


  • HAZIRLANIŞI
    Pirinçleri iyice yıkayıp orta boy tencereye alın ve  üzerini geçecek kadar su  koyup  şişene kadar pişirin.
    Sütten 1 çay bardağı kadar ayırın ve nişastayı ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın bir kenara alın.Bu işlem için kullandığınız sütün soğuk olmasına dikkat edin.
    Kalan sütü ve şekeri  pirinçlerin bulunduğu tencereye ekleyin şekerler eriyene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
    Çırptığınız  nişastalı karışıma yumurta sarısını da ekleyin ve tekrar  pürüzsüz olana kadar çırpın.Nişasta koyulaşacağı için  kaynamakta olan sütlaçtan yarım kepçe kadar alıp,çözülmesini sağlayın ve tencereye ekleyin.
    Nişastalı karışım ile 4-5 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatın.
    Fırına dayanıklı kaselerinize kepçe ile sütlacı paylaştırın.
    Kaselerinizi fırın tepsisine yerleştirin ve yarısından biraz azına kadar su koyup  200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
                       AFİYET OLSUN...
     

    24 Mart 2014 Pazartesi

    Bu Haberi Okumadan Sigorta Yaptırmayın!

    Bir süredir iletişim çalışmaları çok dikkatimi çeken bir sigorta firmasından bahsetmek istiyorum bugün. Sigortanın kolay hali sloganıyla piyasaya çok hızlı bir giriş yapan Generali Sigorta’nın özellikle Zorunlu Trafik Sigortası’nda ve kasko poliçelerinde %70’e varan indirimleri ilgimi çekti. Blogda yazmak üzere biraz inceledim ve sadece kampanya olarak değil, tüm hizmetlerinin gayet memmuniyet verici olduğunu gördüm.

    Bu arada piyasaya hızlı giriş dedim ama Generali 1831 yılında İtalya’da kurulmuş ve aslında 150 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyormuş. Adını elbette duymuştum ama ancak bugün yazabiliyorum.

    Zorunlu Trafik Sigortası’nda %70’e varan indirimleri dışında Prestijli Kasko’larını da çok beğendim. Sigorta sektöründe bir ilk olarak, herhangi bir kaza anında sunduğu yol yardım hizmeti ile lastiğiniz patladığında ücretsiz lastik değişimi veya aracınızın yakıtı bittiğinde   Yapılan kaza sonrası acil bir noktaya yetişmeniz gerektiğinde yol yardım hizmetleri ile taksi ücretinizi dahi karşılıyorlar. Aracınız tamir edilirken 5 gün süreyle, size özel bir araç bile veriyorlar. Bence bu özel danışmanlık ve 7/24 destek hizmetleri şehir hayatının olası zorluklarını da hafifletiyor.

    Bir de Mini Kasko ve Mini Kasko Ekstra ürünleri var. Mini Kasko, 1 çarpışma hasarını 2 bin TL’ye kadar kapsayan düşük fiyat kategorisindeki bir ürünmüş. Daha yüksek bir sigorta teminatı tercih edenler için bu tutar, Mini Kasko Ekstra ürünü ile 2 çarpışma hasarı ve toplamda 50 bin TL’ye kadar çıkabiliyormuş. Tüm bu hizmetler için ayrı ayrı teklif alıp, satınalım yapabiliyor olmak ise harika. Mini Kasko ve Mini Kasko Ekstra ürünlerinin fiyatları sabit. Zorunlu Trafik Sigortası içinse teklifler size ve arabanıza özel yapıldığı için indirimler kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Bu yüzden teklif alırken yaşınız, arabanızın yakıt türü gibi etmenler de önemli oluyor. Siz artık sitesinden aracınıza en uygun sigortayı detaylarıyla incelersiniz.

    Generalinin 7/24 Özel Sigorta Danışmanlığı hattı 0850 555 55 55’ten veya generali.com.tr den 1 dakikada teklif alabilirsiniz. Bu arada Generali Sigorta müşterisi olmasanız dahi bir kez teklif alırsanız size kişisel sigorta danışmanı atıyorlar. Bilgi alan kişi her aradığında, karşısında aynı danışmanı buluyor. Böylece müşteriler sorunlarını her defasında baştan anlatmak zorunda kalmıyor ve telefonda uzun uzun beklemeden işlerini kolayca halledebiliyor.

    Eh daha ne olsun:)

    1 dakikada teklif alıp indirim kazanmak isterseniz, 31 Mart’a kadar generali.com.tr yi ziyaret edin derim.

    1 Dakikada Teklif Almak için Tıklayın.

    Bir boomads advertorial içeriğidir.

    26 Şubat 2014 Çarşamba

    SÜSLÜ KURABİYE





    MALZEMELER

    * 125gr. oda sıcaklığında   tereyağ
    * 1,5 çay bardağı pudra şekeri
    *1 çay bardağı nişasta
    *1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
    *1 çay bardağı sıvı yağ
     *1/2 paket kabartma tozu
    *Alabildiği kadar un(hamur biraz sert olacak)

    ÜZERİNE

    *1 paket bitter çikolata
    *Renkli pasta süsü

    HAZIRLANIŞI

    Un dışındaki bütün  malzemeler bir kapta iyice karıştırılır. Azar azar un eklenerek sert bir hamur yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde  parçalar koparılıp şekil verilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik  fırında üzeri beyaz kalacak şekilde   pişirilir.Fırından çıkarılıp  soğumaya bırakılır. Çikolata benmari usulu  eritilir ve soğuyan kurabiyelerin  sadece üst kısmı önce çikolataya  hemen  sonra pasta süsüne batırılır ve soğumaya bırakılır.


     

    25 Şubat 2014 Salı

    KALBURA BASTI


    MALZEMELER

    *3 su bardağı un
    *1 türk kahvesi fincanı yoğurt
    *1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
    *125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
    *1 çay bardağı irmik
    *1 yemek kaşığı toz şeker
    *1 limon kabuğu rendesi
    *1 paket kabartma tozu
    *1 paket vanilya
    *1 tatlı kaşığı sirke

     İÇİNE
    1 kase ceviz(tam cevizi dörde bölün)

    ŞERBETİ
    *3 su bardağı toz şeker
    *4 su bardağı su
    *2-3 damla limon suyu

    HAZIRLANIŞI
    Önce şerbeti hazırlayın,tencerenin kapağı kapalı 20 dk. kynatın,limon suyunu ekle,5 dk. daha kaynatın.
    Hamur malzemelerini bir kapta yoğurun ,cevizden biraz büyük parçalar koparın,
    rendenin üzerinde elinizle bastırarak yassıltın,içine ceviz koyup kapatın,
    yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,
    180 drecede kızarana kadar pişirin.
    Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün,2-3 saat bekletip servis edebilirsiniz.

                     AFİYET OLSUN...
     

    23 Şubat 2014 Pazar

    FIRINDA HAMSİ




    MALZEMELER
    *1 kg. kılçıkları temizlenmiş hamsi
    *1 su bardağı mısır unu
    *tuz
    *3 yemek kaşığı sıvıyağ

    HAZIRLANIŞI
    Hamsileri yıkayın suları iyice süzülsün.
    Süzülen hamsileri tuzlayın,iki hamsiyi etli kısımları birbirine bakacak şekilde birleştirin,
    mısır ununa bulayın,yağlanmış fırın tepsisine dizin,
    180 derecede ısınmış fırında kızartın,servis tabağına alıp üzerine limon gezdirin.

                        AFİYET OLSUN...

    20 Şubat 2014 Perşembe

    KÖZLENMİŞ KIRMIZI BEBER MEZESİ


    Çok pratik ve lezzetli  bir meze tarifi paylaşıyorum bugün sizlerle,çoğunuz biliyorsunuzdur zaten ama blogumda bulunsun istedim yinede.

    MALZEMELER
    *500gr. kırmızı biber
    *1 kase yoğurt
    *2-3 diş sarımsak
    *2-3 yemek kaşığı zeytinyağı


    HAZIRLANIŞI
    Biberleri közleyin( ben ocakta közledim,mangalda közlerseniz daha lezzetli olur)
    kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin,küçük küçük doğrayın,
    sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın iyice çırpın biberlerin üzerine dökün,zeytin yağını üzerine gezdirip servis edin.
        AFİYET OLSUN...

    17 Şubat 2014 Pazartesi

    EVDE PEYNİR YAPIMI







    Evde peynir yapımını mera edip araştırdım,en kolayından biraz denedim.
    Aslında 2-3 ay önce yaptım yani peynir çok tan bitti,zaten azıcıktı :) bana 2 gün dayanmadı.
    Ben 3,5 kilo sütten yaptım denemek için ,yarım 400 gr. kadar çıktı.

    MALZEMELER
    *3,5 kg.  yağlı süt
    *1 çay kaşığı peynir mayası
    *1 yemek kaşığı yoğurt

    YAPILIŞI
    Sütü tencereye alıp elinizi yakmayacak sıcaklığa gelinceye kadar ısıtın,
    yoğurt ve mayayı cam bir kasede karıştırın,üzerine sütten biraz döküp karıştırın ,
    karışımı tenceredeki süte karıştırın,tancerenin ağzını kapatıp,üzerini kalın bir örtüyle iyice sarın,
    3 saat bekletip tencerenin kapağını açın peyniriniz pelteleşmiş olacak,bıçakla derin çizikler atın alta doğru dilimleyin,
    tekrar kapağını kapatıp üzerini sarın,2 saat bekletin.
    Tencerenin kapağını açın ,temiz bir bezin içine karışımı dökün,bezin ağzını bağlayın bir yere asın,
    bu işlemi akşamdan yaparsanız bezi musluğa bağlayıp sabaha kadar bekletirseniz peynirin suyu süzülmüş olur.
    Peyniri bezle birlikte bir süzgecin içine koyun ,üzerine bir ağırlık koyun bütün suyu süzülene bekletin.
    Süzülen peynirinizi bezden çıkarıp dilimleyin,ben salamura tuzuyla tuzladım bir saat beklettim,sonra suyun altına tutup yıkadım,az olduğu için saklama kabında muhafaza ettim.
    Ama siz peynirinizi çok yaparsanız,suyu kaynatıp içine salamura tuz atıp suyu soğutun,sonra dilimlediğiniz peyniri kavanoza yerleştirip tuzlu suyu peynirlerin üzerine dökün,istediğiniz zaman kavanozdan çıkarıp suda biraz bekletip tüketebilirsiniz.
                    AFİYET OLSUN...
     

    13 Şubat 2014 Perşembe

    10 Şubat 2014 Pazartesi

    TARÇINLI NİŞASTALI UN KURABİYESİ





    MALZEMELER
    *250 gr. tereyağı(oda ısısında)
    *1 çay bardağı sıvıyağ
    *1 su bardağı pudra şekeri
    *1 paket kabartama tozu
    *1 paket vanilya
    *1 tatlı kaşığı tarçın
    *1 su bardağı nişasta
    *aldığı kadar un


    HAZIRLANIŞI
    Margarin,sıvıyağ,pudra şekeri,tarçın,vanilyayı karıştırın,nişastayı kelyin.
    Unla beraber kabartma tozunu ekleyin,unu azar azar ekleyin,çok olursa dağılır dikkat edin ,yoğururken elinize küçük bir parça alıp şekil vererek kıvamını kontrol edebilirsiniz.
    Hamurdan parçalar koparıp şekil vererek,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,
    170 derece fırında pişirin,çok pişirmeyin beyaz kalacak.

                                   AFİYET OLSUN...