YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

18 Nisan 2014 Cuma

FIRIN SÜTLAÇ





MALZEMELER
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı
  • 1,5 çorba kaşığı  mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı


  • HAZIRLANIŞI
    Pirinçleri iyice yıkayıp orta boy tencereye alın ve  üzerini geçecek kadar su  koyup  şişene kadar pişirin.
    Sütten 1 çay bardağı kadar ayırın ve nişastayı ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın bir kenara alın.Bu işlem için kullandığınız sütün soğuk olmasına dikkat edin.
    Kalan sütü ve şekeri  pirinçlerin bulunduğu tencereye ekleyin şekerler eriyene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
    Çırptığınız  nişastalı karışıma yumurta sarısını da ekleyin ve tekrar  pürüzsüz olana kadar çırpın.Nişasta koyulaşacağı için  kaynamakta olan sütlaçtan yarım kepçe kadar alıp,çözülmesini sağlayın ve tencereye ekleyin.
    Nişastalı karışım ile 4-5 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatın.
    Fırına dayanıklı kaselerinize kepçe ile sütlacı paylaştırın.
    Kaselerinizi fırın tepsisine yerleştirin ve yarısından biraz azına kadar su koyup  200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
                       AFİYET OLSUN...
     

    24 Mart 2014 Pazartesi

    Bu Haberi Okumadan Sigorta Yaptırmayın!

    Bir süredir iletişim çalışmaları çok dikkatimi çeken bir sigorta firmasından bahsetmek istiyorum bugün. Sigortanın kolay hali sloganıyla piyasaya çok hızlı bir giriş yapan Generali Sigorta’nın özellikle Zorunlu Trafik Sigortası’nda ve kasko poliçelerinde %70’e varan indirimleri ilgimi çekti. Blogda yazmak üzere biraz inceledim ve sadece kampanya olarak değil, tüm hizmetlerinin gayet memmuniyet verici olduğunu gördüm.

    Bu arada piyasaya hızlı giriş dedim ama Generali 1831 yılında İtalya’da kurulmuş ve aslında 150 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyormuş. Adını elbette duymuştum ama ancak bugün yazabiliyorum.

    Zorunlu Trafik Sigortası’nda %70’e varan indirimleri dışında Prestijli Kasko’larını da çok beğendim. Sigorta sektöründe bir ilk olarak, herhangi bir kaza anında sunduğu yol yardım hizmeti ile lastiğiniz patladığında ücretsiz lastik değişimi veya aracınızın yakıtı bittiğinde   Yapılan kaza sonrası acil bir noktaya yetişmeniz gerektiğinde yol yardım hizmetleri ile taksi ücretinizi dahi karşılıyorlar. Aracınız tamir edilirken 5 gün süreyle, size özel bir araç bile veriyorlar. Bence bu özel danışmanlık ve 7/24 destek hizmetleri şehir hayatının olası zorluklarını da hafifletiyor.

    Bir de Mini Kasko ve Mini Kasko Ekstra ürünleri var. Mini Kasko, 1 çarpışma hasarını 2 bin TL’ye kadar kapsayan düşük fiyat kategorisindeki bir ürünmüş. Daha yüksek bir sigorta teminatı tercih edenler için bu tutar, Mini Kasko Ekstra ürünü ile 2 çarpışma hasarı ve toplamda 50 bin TL’ye kadar çıkabiliyormuş. Tüm bu hizmetler için ayrı ayrı teklif alıp, satınalım yapabiliyor olmak ise harika. Mini Kasko ve Mini Kasko Ekstra ürünlerinin fiyatları sabit. Zorunlu Trafik Sigortası içinse teklifler size ve arabanıza özel yapıldığı için indirimler kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Bu yüzden teklif alırken yaşınız, arabanızın yakıt türü gibi etmenler de önemli oluyor. Siz artık sitesinden aracınıza en uygun sigortayı detaylarıyla incelersiniz.

    Generalinin 7/24 Özel Sigorta Danışmanlığı hattı 0850 555 55 55’ten veya generali.com.tr den 1 dakikada teklif alabilirsiniz. Bu arada Generali Sigorta müşterisi olmasanız dahi bir kez teklif alırsanız size kişisel sigorta danışmanı atıyorlar. Bilgi alan kişi her aradığında, karşısında aynı danışmanı buluyor. Böylece müşteriler sorunlarını her defasında baştan anlatmak zorunda kalmıyor ve telefonda uzun uzun beklemeden işlerini kolayca halledebiliyor.

    Eh daha ne olsun:)

    1 dakikada teklif alıp indirim kazanmak isterseniz, 31 Mart’a kadar generali.com.tr yi ziyaret edin derim.

    1 Dakikada Teklif Almak için Tıklayın.

    Bir boomads advertorial içeriğidir.

    26 Şubat 2014 Çarşamba

    SÜSLÜ KURABİYE





    MALZEMELER

    * 125gr. oda sıcaklığında   tereyağ
    * 1,5 çay bardağı pudra şekeri
    *1 çay bardağı nişasta
    *1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
    *1 çay bardağı sıvı yağ
     *1/2 paket kabartma tozu
    *Alabildiği kadar un(hamur biraz sert olacak)

    ÜZERİNE

    *1 paket bitter çikolata
    *Renkli pasta süsü

    HAZIRLANIŞI

    Un dışındaki bütün  malzemeler bir kapta iyice karıştırılır. Azar azar un eklenerek sert bir hamur yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde  parçalar koparılıp şekil verilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik  fırında üzeri beyaz kalacak şekilde   pişirilir.Fırından çıkarılıp  soğumaya bırakılır. Çikolata benmari usulu  eritilir ve soğuyan kurabiyelerin  sadece üst kısmı önce çikolataya  hemen  sonra pasta süsüne batırılır ve soğumaya bırakılır.


     

    25 Şubat 2014 Salı

    KALBURA BASTI


    MALZEMELER

    *3 su bardağı un
    *1 türk kahvesi fincanı yoğurt
    *1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
    *125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
    *1 çay bardağı irmik
    *1 yemek kaşığı toz şeker
    *1 limon kabuğu rendesi
    *1 paket kabartma tozu
    *1 paket vanilya
    *1 tatlı kaşığı sirke

     İÇİNE
    1 kase ceviz(tam cevizi dörde bölün)

    ŞERBETİ
    *3 su bardağı toz şeker
    *4 su bardağı su
    *2-3 damla limon suyu

    HAZIRLANIŞI
    Önce şerbeti hazırlayın,tencerenin kapağı kapalı 20 dk. kynatın,limon suyunu ekle,5 dk. daha kaynatın.
    Hamur malzemelerini bir kapta yoğurun ,cevizden biraz büyük parçalar koparın,
    rendenin üzerinde elinizle bastırarak yassıltın,içine ceviz koyup kapatın,
    yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,
    180 drecede kızarana kadar pişirin.
    Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün,2-3 saat bekletip servis edebilirsiniz.

                     AFİYET OLSUN...
     

    23 Şubat 2014 Pazar

    FIRINDA HAMSİ




    MALZEMELER
    *1 kg. kılçıkları temizlenmiş hamsi
    *1 su bardağı mısır unu
    *tuz
    *3 yemek kaşığı sıvıyağ

    HAZIRLANIŞI
    Hamsileri yıkayın suları iyice süzülsün.
    Süzülen hamsileri tuzlayın,iki hamsiyi etli kısımları birbirine bakacak şekilde birleştirin,
    mısır ununa bulayın,yağlanmış fırın tepsisine dizin,
    180 derecede ısınmış fırında kızartın,servis tabağına alıp üzerine limon gezdirin.

                        AFİYET OLSUN...

    20 Şubat 2014 Perşembe

    KÖZLENMİŞ KIRMIZI BEBER MEZESİ


    Çok pratik ve lezzetli  bir meze tarifi paylaşıyorum bugün sizlerle,çoğunuz biliyorsunuzdur zaten ama blogumda bulunsun istedim yinede.

    MALZEMELER
    *500gr. kırmızı biber
    *1 kase yoğurt
    *2-3 diş sarımsak
    *2-3 yemek kaşığı zeytinyağı


    HAZIRLANIŞI
    Biberleri közleyin( ben ocakta közledim,mangalda közlerseniz daha lezzetli olur)
    kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin,küçük küçük doğrayın,
    sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın iyice çırpın biberlerin üzerine dökün,zeytin yağını üzerine gezdirip servis edin.
        AFİYET OLSUN...

    17 Şubat 2014 Pazartesi

    EVDE PEYNİR YAPIMI







    Evde peynir yapımını mera edip araştırdım,en kolayından biraz denedim.
    Aslında 2-3 ay önce yaptım yani peynir çok tan bitti,zaten azıcıktı :) bana 2 gün dayanmadı.
    Ben 3,5 kilo sütten yaptım denemek için ,yarım 400 gr. kadar çıktı.

    MALZEMELER
    *3,5 kg.  yağlı süt
    *1 çay kaşığı peynir mayası
    *1 yemek kaşığı yoğurt

    YAPILIŞI
    Sütü tencereye alıp elinizi yakmayacak sıcaklığa gelinceye kadar ısıtın,
    yoğurt ve mayayı cam bir kasede karıştırın,üzerine sütten biraz döküp karıştırın ,
    karışımı tenceredeki süte karıştırın,tancerenin ağzını kapatıp,üzerini kalın bir örtüyle iyice sarın,
    3 saat bekletip tencerenin kapağını açın peyniriniz pelteleşmiş olacak,bıçakla derin çizikler atın alta doğru dilimleyin,
    tekrar kapağını kapatıp üzerini sarın,2 saat bekletin.
    Tencerenin kapağını açın ,temiz bir bezin içine karışımı dökün,bezin ağzını bağlayın bir yere asın,
    bu işlemi akşamdan yaparsanız bezi musluğa bağlayıp sabaha kadar bekletirseniz peynirin suyu süzülmüş olur.
    Peyniri bezle birlikte bir süzgecin içine koyun ,üzerine bir ağırlık koyun bütün suyu süzülene bekletin.
    Süzülen peynirinizi bezden çıkarıp dilimleyin,ben salamura tuzuyla tuzladım bir saat beklettim,sonra suyun altına tutup yıkadım,az olduğu için saklama kabında muhafaza ettim.
    Ama siz peynirinizi çok yaparsanız,suyu kaynatıp içine salamura tuz atıp suyu soğutun,sonra dilimlediğiniz peyniri kavanoza yerleştirip tuzlu suyu peynirlerin üzerine dökün,istediğiniz zaman kavanozdan çıkarıp suda biraz bekletip tüketebilirsiniz.
                    AFİYET OLSUN...
     

    13 Şubat 2014 Perşembe

    10 Şubat 2014 Pazartesi

    TARÇINLI NİŞASTALI UN KURABİYESİ





    MALZEMELER
    *250 gr. tereyağı(oda ısısında)
    *1 çay bardağı sıvıyağ
    *1 su bardağı pudra şekeri
    *1 paket kabartama tozu
    *1 paket vanilya
    *1 tatlı kaşığı tarçın
    *1 su bardağı nişasta
    *aldığı kadar un


    HAZIRLANIŞI
    Margarin,sıvıyağ,pudra şekeri,tarçın,vanilyayı karıştırın,nişastayı kelyin.
    Unla beraber kabartma tozunu ekleyin,unu azar azar ekleyin,çok olursa dağılır dikkat edin ,yoğururken elinize küçük bir parça alıp şekil vererek kıvamını kontrol edebilirsiniz.
    Hamurdan parçalar koparıp şekil vererek,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,
    170 derece fırında pişirin,çok pişirmeyin beyaz kalacak.

                                   AFİYET OLSUN...

    26 Ocak 2014 Pazar

    20 Ocak 2014 Pazartesi

    LOKUM KEK






    MALZEMELER

    * 4 yumurta.
    *1,5 su bardağı toz şeker.
    *1 su bardağı sıvı yağ.
    *1 su bardağı süt.
    *1,5 paket kabartma tozu.
    *1 paket vanilya
    *1 portakal kabuğu. ( rendenin kalın tarafı ile rendelenecek.)
    *un göz karari. (normal kek kıvamında olmalı.)

    Sos Malzemesi :

    4 su bardağı süt.
    2-3 çorba kaşığı kakao.
    1 su bardağı toz şeker.
    1 paket vanilya
    100 gr kadar kuvertür  çikolata.

    Üzeri için:  Hindistan cevizi.


    HAZIRLANIŞI

    Vanilya şekeri ve çikolata hariç diğer malzemeleri tenceremize koyalım ve arada kariştırarak 2-3 dakika kadar pişirelim. Tenceremizi ocaktan alalım ve çikolatamızı ve vanilyamızı ekleyelim ve arada karıştırarak soğumasını sağlayalım.

     Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım, şeker eriyip yumurtalar kabarıp, köpürene kadar. Süt, sıvı yağ, vanilya , portakal  kabuğu rendesi ekleyelim çırpalım. Un ve kabartma tozunu da ilave edelim çok az çırpalım. Fırın tepsisini yağlayıp karışımı tepsiye dökelim.

    180C* Önceden ısınmış fırınımızda kekimizi pişirelim.
    Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini konturol edelim.
     Keki fırından çıkartalım ve iyice soğumasını bekleyelim.

    . Pişmiş olan kekimizin kenarlarını bıçak yardımı ile keselim. Sonra istediğimiz büyüklükte karelere keselim.
    . Soğumus olan sosa kare kestiğimiz kek parçalarını  barırıp çıkartalım. 
    . Sosumuza batırdığımız kek parçalarımızı temiz bir pişirme kağıdının üzerinde biriktirelim.
    . Soslama işlemi bitince.Hindistan cevizi koyduğumuz kabımızın içerisine sıra ile sosladığımız kek parçalarını bırakalım ve ileri, geri sallayarak hindistan cevizimizin keklerimize iyice yapışmasını sağlıyalım ve  servis tabağımıza alalım.

                    AFİYET OLSUN...
     

    15 Ocak 2014 Çarşamba

    YILDIZ LİF



    BEBEK YELEKLERİ





    Çok eskiden ördüğüm bebek yelekleri,telefonla çekip foruma eklemişim oradan buldum ,bulanık ama
    model arayanlara fikir olur yinede.