YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

24 Haziran 2013 Pazartesi

BİR TABLO DAHA :))

  

  İyi akşamlar hepinize,
buda benim yaptığım tablo,renkleri çok canlı oldu ama burda belli olmadı,
yarın sergimizin açılışı var diğerlerinin fotolarını çekip ekliycem inşallah,
kursta çok güzel çalışmalar var,onlardanda foto çekip eklerim.

BU ARALAR BEN


23 Haziran 2013 Pazar

İŞKEMBE ÇORBASI




MALZEMELER

-1kg. işkembe
-10 bardak su
-tuz

TERBİYESİ İÇİN

-1/2 su bardağı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-2 kaşık un

-sirke
-5-6 diş sarımsak


ÜZERİ İÇİN
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
kırmızı toz veya pul biber



HAZIRLANIŞI
Marketten aldığımız temizlenmiş işkembeyi iyice yıkıyoruz.
Su ve tuz ile haşlıyoruz,
işkembe pişince tencereden alıp,soğuyunca küçük küçük parçalar halinde kesin,
ve tekrar tencereye atın ,terbiye malzemelerini çırpıp yavaş yavaş kaynayan işkembenin içine ekleyin,
1-2 taşım kaynasın ocağı kapatın,sarımsakları ezip çorbaya ekleyin.
Küçük bir tavada sıvıyağ ve kırmızı biberi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin,servis ederken sirke ekleyin.

       AFİYET OLSUN...

BERAT KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN.


22 Haziran 2013 Cumartesi

DAMAT PAÇASI





Bugün sizlerle trakyadan bir tarif paylaşıcam,nette gezerken gördüm ve denedim ,hoşuma gitti
sizlerlede paylaşmak istedim.

MALZEMELER
  • 3 adet yufka,
  • yarım  tavuk
  • 5-6 bardak su,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 3 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 adet yumurta sarısı,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 yemek kaşığı sirke,
  • Tuz,
  • Üzeri için 1 parça tereyağ, kırmızı toz biber ve pul biber.


  • HAZIRLANIŞI
    Tavuğu  5-6 bardak su ile haşlayın,
    Yufkaları ortadan ikiye bölün rulo yapın son kısmını su ile ıslatınki yapışsın,iki parmak eninde parçalar kesin,fırın tepsisine dizin.
    Fırına verip 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin,
    Fırından çıkarıp üzerlerine tavuğu haşladığınız sudan 1 su bardağı gezdirin,
    Diğer yanda bir küçük bir tencerede un, yoğurt, yumurta sarısı, tuz ve 2 su bardağı tavuk suyunu iyice çırpın.
    Karışımı ocağa alıp sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin,
    Ateşten alıp içine sirkeyi ekleyin ve karıştırın,yufkaların üzerini bu sosla kaplayın.
    Tavuk etlerini diderek  soslu yufkaların üzerine serpin,
    200 derecede 15-20 dk daha pişirin,
    Fırından çıkardıktan sonra üzerine tereyağda yaktığınız toz ve pul biberi gezdirin.


                    AFİYET OLSUN...

    ETME

             Bu şiiri çok beğeniyorum,helede Yılmaz Erdoğan okumuş bayıldım,sizlerle paylaşayım istedim.           
     
     ETME
     
    Duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun, etme.
    Başka bir yar, başka bir dosta meylediyorsun, etme.

    Sen yadeller dünyasında ne arıyorsun yabancı?
    Hangi hasta gönüllüyü kastediyorsun, etme.

    Çalma bizi, bizden bizi, gitme o ellere doğru.
    Çalınmış başkalarına nazar ediyorsun, etme.

    Ey ay, felek harab olmuş, altüst olmuş senin için...
    Bizi öyle harab, öyle altüst ediyorsun, etme.

    Ey, makamı var ve yokun üzerinde olan kişi,
    Sen varlık sahasını öyle terk ediyorsun, etme.

    Sen yüz çevirecek olsan, ay kapkara olur gamdan.
    Ayın da evini yıkmayı kastediyorsun, etme.

    Bizim dudağımız kurur sen kuruyacak olsan.
    Gözlerimizi öyle yaş dolu ediyorsun, etme.

    Aşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer;
    Aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun, etme.

    Ey, cennetin cehennemin elinde oldugu kişi,
    Bize cenneti öyle cehennem ediyorsun, etme.

    Şekerliğinin içinde zehir zarar vermez bize,
    O zehiri o şekerle sen bir ediyorsun, etme.

    Bizi sevindiriyorsun, huzurumuz kaçar öyle.
    Huzurumu bozuyorsun, sen mahvediyorsun, etme.

    Harama bulaşan gözüm, güzelliğinin hırsızı.
    Ey hırsızlığa da değen hırsızlık ediyorsun, etme.

    İsyan et ey arkadaşım, söz söyleyecek an değil.
    Aşkın baygınlığıyla ne meşk ediyorsun, etme
     
    Mevlana Celaleddin Rumi

    21 Haziran 2013 Cuma

    BAHÇE VE ÇİÇEKLER










    Bu güzellikleri dün nette gezinirken buldum,çok güzeller değilmi,insanın içi açılıyor baktıkça.
    Şöyle müstakil bahçeli bir evim olsa keşke,bu güzellikleri gördükçe iyice kafama koydum sonunda
    evi değiştirip bahçeli bir eve taşınıcam,belki sizlerinde bahçeli evleriniz varsa fikir olur diye paylaşmak istedim sizlerle.


    Netten alıntıdır.

    19 Haziran 2013 Çarşamba

    İLK GÖZ AĞRIM 20 OLDU




    Evet bugün ilk göz ağrımın doğumgünüydü,artık 20 yaşında genç bir adam ,Allahım ne çabuk geçti zaman,ne zaman böyle büyüdü benim oğlum ,artık 20 li yaşlarında .
    Beraber büyüdük aslında ,aramızdaki yaş farkı az olunca ,aslında o hep benimle dalga geçer yaşlısın sen anne diye :)) bende ne yapsaydım on yaşımda mı evlenseydim derim:)
    Neyse bu yıl pastasını ben yaptım kuzumun bu akşam kutladık doğumgününü,
    işte pastanın tarifi:

    MALZEMELER

    Kalp kalıp için pandispanya ölçüleri;
    -3 yumurta
    -1/5 su bardağı şeker
    -1 su bar.un
    -1 paket kab. tozu
    -1 yemek kaşığı yoğurt
    -2 yemek kaşığı su
    -2yemek kaşığı sıvıyağ


    ARA KREMASI

    -500ml. süt
    -yarım su bardağı un ve nişasta karışımı
    -yarım su bar. şeker
    -2 yemek kaşığı tereyağı
    -2 paket vanilya

    HAZIRLANIŞI

    Pandispanyayı burada anlattığım gibi hazırlayın,
    krema malzemlerini tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırıp kaynatarak hazırlayın,altını kapatınca tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
    Pandispanyanın arasına sürün ,ben üzerine bir avuç damla çikolata serpiştirdim.Diğer pandispanya parçasını üzerine kapatıp, üzerini krem şantiyle kaplayın,dilediğiniz gibi süsleyin.

          AFİYET OLSUN...

    18 Haziran 2013 Salı

    SEMADAN LEZZETLERDE ÇEKİLİŞ VAR:)

    Arkadaşlar Semadan lezzetlerde çekiliş var,çok şirin hediyeler hazırlamış arkadaşımız,eğer sizde bu güzellikleri istiyorsanız şansınızı burada deneyin.

    17 Haziran 2013 Pazartesi

    YİNE BİR ÇEKİLİŞ



    Evet arkadaşlar yine bir çekiliş ve bu baharat setine bayıldım,sizde beğendiyseniz katılmak için tık tık

    BALERİNİM :))



    Kurstan bir çalışmam daha,yaparken çok sevmemiştim ama duvara asınca hoşuma gitmeye başladı.

    15 Haziran 2013 Cumartesi

    ÇOK ŞANSSIZIM :(((

    Herkese iyi akşamlar arkadaşlar,

    daha önce kişisel face hesabıma giremediğimi yazmıştım burada ,bende zaten bloğumun adına tekrar face açmak istiyordum,iki gün önce açtım ne güzel kullanıyordum,arkadaşlarımla güzel şeyler paylaşıyordum ama biraz önce oda kapandı  açmaya çalıştığımda ''hesabınız gerçek olmayabilir ''diye bir yazı çıkıyor yine,yine tel. nosu istiyorlar onay kodu göndermek için numarayı gönderiyorum gelmiyor kod falan .
    Belki sizinde başınıza gelmiştir,yada sebebi hakkında bir bilginiz vardır,sizce neden benim hesaplarım kapanıyor acaba?

    ÇİKOLATALI PASTA





    Bugün eşimin doğumgünü,bende dünden pastasınıyaptım süslemesi çok istediğim gibi olmadı ama idare eder napalım,şimdilik elimden gelen budur :))

    MALZEMELER
    -4 orta boy yumurta
    -1 su bardağından biraz eksik (2 parmak kadar)toz şeker
    -2 yemek kaşığı yoğurt
    -2 yemek kaşığı sıvıyağ
    -1 paket kabartma tozu
    -1,5 su bar. un

    KREMASI İÇİN

    -500ml. süt
    -yarım su bardağı un ve nişasta karışımı
    -1 su bar. toz şeker
    -1 avuç damla çikolata
    -2 kaşık tereyağı

    ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
    -2 paket krem şanti
    -1 bardak soğuk süt
    -damla çikolata
    -karamel için; 2 yemek kaşığı toz şekeri teflon tavaya koyup kısık ateşte rengini alana kadar bekletin.


    HAZIRLANIŞI
    Malzemeler mutlaka oda sıcaklığında olmalı,unutmayın.

    Önce yumurtaların beyazını kuru bir kapta mikserle çırparak köpürtün,
    başka bir kapta yumurta sarıları ve şekeri  iyice çırpın,yağ ve yoğurdu ekleyip çırpın,
    yumurta beyazlarını ekleyip tekrar çırpın,
    un ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş karışıma döküp karıştırın,
    yağlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 150 derece fırına koyun,üzeri kızarmaya başlayınca  fırını 200 dereceye getirin,piştiğini anlamak için kürdan batırın,kürdan  temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

    Fırından alıp soğumasını bekleyin.Ortadan ikiye kesin,
    krema malzemelerini( tereyağ ve çikolata hariç)karıştırıp orta ısıda pişirin,
    ocaktan alınca çikolata ve yağı ekleyin,sıcağında erisin,mikserle çırpın,
    ikiye ayırdınız pandispanyanın birini servis tabağına alın,üzerine kremasını yayın,damla çikolata serpiştirin,
    diğer parçayı üzerine kapatın.
    Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpın pastanın üzerini kaplayın,çikolatayla süsleyin,buzdolabında 2-3 saat bekletin.
    karameli servisten önce yapıp süsleyin,dolaba girince karamel  eriyor.

    AFİYET OLSUN...

     

    1 Haziran 2013 Cumartesi

    KIRILMA NOKTASI

    KIRILMA NOKTASI...


Dünkü yazımda “Kimse Taksim’de direnenlere desteğe gelmedi” yazmıştım…

Yazıyı tutturamamanın faydası…

Milyon geldi…

Limonunu alan, suyunu kapan, bir küçük bayrak bulan, yüreği olan Taksim’e koştu… Ve dün Türkiye’nin dört bir yanında çığlık vardı…
Bu bir “nasıl tutturamadım” yazısıdır…

*

“Hukuk” diyor…
Hukuku yok…
“Adalet” diyor adaleti yok…
“Devlet” diyor…
Devlet çiftliği…
“İnanç” diyor…
İnancı yok…
“Sevgi, saygı, kardeşlik” diyor…
Zerresi yok…

*
Kan içinde kaldı dün civan gençlerimiz, bir dal için…
Genç kızlar, delikanlılar ağaçların gövdesine sarıldılar…
Vatan o işte…
Bir dal…
Bir ağaç…

*
Anneler bebeklerini alıp gittiler…
O bebeği sevmek odur…
Onun olan ağacı talancıya vermemek…
*
Ama Türkiye’yi babasının çiftliği gibi gören tınmadı…
Çünkü izandan, sevgiden, saygıdan, hukuktan, adaletten, hoşgörüden, merhametten yoksun mu yoksun…
“Milletim” deyip dursun…
Kimdi Taksim’dekiler?…
Çinli mi?..

*
Dünkü olaylar bir kırılma noktasıdır…
Son günlerde peş peşe yaşanan olayların tümüne tepkinin toplamı…
Giderek basıncı artan tahammülün patlaması…
Bir yandan şeriatın ilanı gibi gövde gösterilerinin, bir yandan Cumhuriyetimizi kuranlara “ayyaş” demenin…
Bir yandan saltanat bayrağı açmanın…
Bir yandan mezhepçilik ateşini yakmanın…
Tümünün toplam yanıtı…

*
Bundan böyle işin zor usta…

Türkiye babanın çiftliği değil…

★★★
01 Haziran 2013 - bcoskun@cumhuriyet.com.tr
    KIRILMA NOKTASI...


    Dünkü yazımda “Kimse Taksim’de direnenlere desteğe gelmedi” yazmıştım…

    Yazıyı tutturamamanın faydası…

    Milyon geldi…

    Limonunu alan, suyunu kapan, bir küçük bayrak bulan, yüreği olan Taksim’e koştu… Ve dün Türkiye’nin dört bir yanında çığlık vardı…
    Bu bir “nasıl tutturamadım” yazısıdır…

    *

    “Hukuk” diyor…
    Hukuku yok…
    “Adalet” diyor adaleti yok…
    “Devlet” diyor…
    Devlet çiftliği…
    “İnanç” diyor…
    İnancı yok…
    “Sevgi, saygı, kardeşlik” diyor…
    Zerresi yok…

    *
    Kan içinde kaldı dün civan gençlerimiz, bir dal için…
    Genç kızlar, delikanlılar ağaçların gövdesine sarıldılar…
    Vatan o işte…
    Bir dal…
    Bir ağaç…

    *
    Anneler bebeklerini alıp gittiler…
    O bebeği sevmek odur…
    Onun olan ağacı talancıya vermemek…
    *
    Ama Türkiye’yi babasının çiftliği gibi gören tınmadı…
    Çünkü izandan, sevgiden, saygıdan, hukuktan, adaletten, hoşgörüden, merhametten yoksun mu yoksun…
    “Milletim” deyip dursun…
    Kimdi Taksim’dekiler?…
    Çinli mi?..

    *
    Dünkü olaylar bir kırılma noktasıdır…
    Son günlerde peş peşe yaşanan olayların tümüne tepkinin toplamı…
    Giderek basıncı artan tahammülün patlaması…
    Bir yandan şeriatın ilanı gibi gövde gösterilerinin, bir yandan Cumhuriyetimizi kuranlara “ayyaş” demenin…
    Bir yandan saltanat bayrağı açmanın…
    Bir yandan mezhepçilik ateşini yakmanın…
    Tümünün toplam yanıtı…

    *
    Bundan böyle işin zor usta…

    Türkiye babanın çiftliği değil…

    Türkiye ★★★
    01 Haziran 2013 - bcoskun@cumhuriyet.com.tr