YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

28 Mayıs 2013 Salı

BÜZGÜLÜ BÖREK






  İyi akşamlar.
Bugün çok lezzetli ve değişik görüntüsü olan bir börek tarifim var,bir çok arkadaşım yapmış ,
bende denedim,tadı çok güzel görüntüsünüde herkes çok beğendi.Sizde denmek istersiniz belki,
o zaman buyrun tarifi.

MALZEMELER

-1 kg. yufka
-1 su bar. su ve 1 su bardağı sıvıyağ karışımı

İÇ HARCI
-4 orta boy patates
-1 kuru soğan
-1 çay bardağı sıvıyağ
-150gr, kıyma(isterseniz koymayabilirsiniz ama daha lezzetli oluyor)
-tuz,karabiber,
-1çay kaşığı reyhan( ben patatesli böreklere ekliyorum ,aroması yakışıyor)
-yarım demet kadar maydanoz
HAZIRLANIŞI
Önce iç harç hazırlanır,patatesler haşlanıp,rendelenir,tencereye 1 çay bar. sıvıyağ eklenir,soğan yemeklik doğranır yağa eklenir,soğanlar  hafif pembeleşince kıyma eklenir,suyunu çekince ocak kapatılır, patatesler eklenir.Tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.

1 yufka tezgaha serilir,su ve yağ karışımı yufkanın her yerine gelecek şekilde sürülür,
yufkalar dörde bölünür,üçgen yufkanın geniş tarafından başlayarak parmak hareketi ile ileri doğru iterek uç kısma kadar büzgü olşturulur,yanyana iki yaprak gibi görünen parçaları birbirinin üzerine gelecek şekilde yerleştirilir,
büzgülü kısım yukarda , üst üste gelmiş yufka kısmı aşağıda olmak üzere, alt kısma iç harç yerleştirilir,
iç konulan kısımdan başlayarak çok sıkmadan sigara böreği sarar gibi büzgülü kısma kadar sarılır,
büzgü üste gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
üzerine yağ ve su karışımından fırçayla sürülür ve 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
İç harcını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz,çok lezzetli bir böreğiniz olacak emin olun,ben börekleri hazırlayıp poşetlere yerleştirdim,dondurucuya attım,habersiz misafirleriniz için hemen çıkarıp fırına verebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
 

27 Mayıs 2013 Pazartesi

FACEM KAPANDI :(((

H erkese iyi akşamlar,dünden beri canım çok sıkkın,uzun zamandır bende face açmak istiyordum,özellikle yemek bloglarınının faceteki sayfalarına üye olup onlarla sanaldanda olsa tanışmak istedim,geçen hafta face açtım dün bir baktım kapatmışlar,uğraştım tekrar açılmadı.
Bugün yeni bir mail adresi ile tekrar açtım yine kapandı,sebebini bir türlü anlamadım o kadar insan face açıyor acaba neden benim facem  kapanıyor.
 Sizlerin başınada böyle bir şey geldimi arkadaşlar,ne yapmalıyım lütfen bana yardımcı olurmusunuz.

26 Mayıs 2013 Pazar

PEYNİRLİ KEK

 
Herkese iyi akşamlar,bugünkü tarif peynirli kek,
biz apartmanda komşularla her perşembe bir evde toplanıyoruz,geçtiğimiz perşembe bende toplandık,
iyi oluyor böyle en azından haftada bir toplanmak,başka türlü çok fırsat bulup birbirimizi göremiyoruz artık,çok çeşit yapılmasın denildi,bende bu kadar yaptım,gelelim tarife,güzel bir lezzet,ben sabırsız davranıp fırını açıp baktım o yüzden kekim söndü,siz sakın kızarmada fırının kapağını açmayın :))
 
 





MALZEMELER
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ezilmiş peynir(ben karışık kullandım:beyaz,kaşar ve tulum)
  • Yarım demet dereotu
  • yarım demet maydanoz
  • 2-3 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı tuz ( peynir tuzluysa daha da azaltabilirsiniz.)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

  • HAZIRLANIŞI
    Yeşillikleri ince ince kıyın. Büyük bir kaseye yumurtayı, yoğurdu, yağı koyup çırpma teliyle çırpalım. İçine yeşillikleri, peyniri, tuzu, unu ve kabartma tozunu koyup karıştıralım. Kek kıvamına gelen hamuru yağlanmış fırın tepsisine  dökelim. Isıtılmış 175 derece fırında pişirelim. Hafif soğuyunca dilimleyip servis yapalım.

    AFİYET OLSUN...

     

    24 Mayıs 2013 Cuma

    YARMA KIRIĞIYLA YOĞURTLU PAZI SARMASI



    Buda ablamın tarifi,

    MALZEMELER
    -2 bağ pazı
    -2 su bar. yarma kırığı
    -1 kase süzme yoğurt
    -2-3 diş sarımsak
    -2 yemek kaşığı tereyağı
    -tuz

    HAZIRLANIŞI

     Yarma kırığını azar azar su ekleyerek iyice  yoğurun ,tuz eklemeyi unutmayın.
    Pazıları temizleyip saplarını keselim,kaynar suya batırıp hemen alın.
    Yoğurduğunuz yarma harcından küçük köfteler yapıp,elinizde sıkın,pazıların içine koyup sarın.
    Bir tencerede su kaynatın ,biraz tuz atın,sardığınız pazıları kaynayan suyun içine atıp pişirin.
    Süzgeç yardımıyla sudan alın,servis tabağına boşaltın,
    süzme yoğurdu biraz suyla açın,tuz ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip çırpın,
    pazı sarmalarının üzerine gezdirin.
    Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin.

    AFİYET OLSUN...

    23 Mayıs 2013 Perşembe

    TAVUKLU GARNİTÜRLÜ GİRİT KABAĞI



    Buda ablamın gününden bir tarif,çok lezzetliydi gerçekten,sebze severler mutlaka denemeli diyorum ve işte tarif :)

    MALZEMELER
    -14 girit Top kabak) kabağı
    -yarım tavuk göğsü
    -1 orta boy kuru soğan
    -garnitür
    -1 yemek kaşığı domates salçası
    -2 domatesin rendesi
    -tuz,karabiber
    -1 su bardağı sıcak su
    -2 yemek kaşığı sıvıyağ
    -kabakları kızartmak için sıvıyağ

    HAZIRLANIŞI

    Kabaklar yıkanır,üst kapakları düzgün şekilde kesilir atmayın kapak olacak onlar,
    kabakların içlerini oyun,kızgın yağda her tarafını kızartın,kestiğiniz kapaklarıda
    kızartın.
    Soğanı yemeklik doğrayın,2 kaşık yağda kavurun,tavuk etlerini minik minik dorayıp soğana ekleyin,
    kabakların içinden çıkardığınız parçaları da minik minik doğrayıp ekleyin.
    suyunu çekince,garnitür,tuz ve baharatları ekleyin domates rendesini ekleyip karıştırın.
    Hazırladığınız içi kabakların içine doldurun,fırın tepsisine dizin.
    Salçayı sıcak suda ezip karıştırın,kabakların üzerine gezdirin,
    kapaklarınıda üzerlerini kapatıp 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

    AFİYET OLSUN...

     

    22 Mayıs 2013 Çarşamba

    FIŞ FIŞ TATLISI



    Daha önce bahsetmiştim,geçtiğimiz pazar akraba günümüz vardı ablamda,masayı  ve tüm menüyü çekemedim ama bir kaç tane çektim,tatlı sever olduğum için tatlıdan başlıyorum.

    MALZEMELER
    2 su bardağı un
    1 su bardağı yoğurt
    3 adet yumurta
    1 kase ceviz
    1 paket karbonat
    1 tatlı kaşığı tarçın

    ŞERBETİ

    5 bardak şeker
    4 bardak su
    Yarım limonun suyu

    HAZIRLANIŞI

    Yumurta yoğurtla çırpılır üzerine un ve karbonat eklenir. Küçük küçük parçalanan cevizler ve tarçın harca eklenir. Kaşık yardımıyla lokma şeklinde alınarak bol yağın içinde kızartılır. Şerbet malzemeleri bir tencerede kaynatılır. Sonra içerisine limon suyu eklenir. Tatlı soğuk şerbet sıcak olacak şekilde karıştırılır.
    İsterseniz üzerine Hindistan cevizi serpebilirsiniz.

    AFİYET OLSUN...

     

    20 Mayıs 2013 Pazartesi

    SODALI PEYNİRLİ BÖREK



    Merhabalar,
    bugünkü tarif sodalı börek,genelde patateslisini yapıyorum çünkü evdekiler patatesli seviyor,
    ama bu kez kendimi düşündüm peynirli yaptım :))
    herzaman onların istediği olmaz demi ama,zaten evde erkek egemenliği var,arada benim istediğim olsun artık yani,neyse gelelim tarife,çok lezzetli bir börek oluyor,denemek isterseniz buyrun...

    MALZEMELER
    -5 yufka
    -1 yumurta
    -1 şişe maden suyu
    -1/2 su bar. sıvıyağ
    -1/2 su bar. yoğurt

    İÇ MALZEMESİ
    -250 gr. beyaz peynir
    -biraz maydanoz

    HAZIRLANIŞI
    Önce iç malzemeyi karıştırın.
    Yufka hariç diğer malzemeleri çırpın.
    Fırın tepsisini yağlayın ,ilk tepsiye serip sıvı karışımdan gezdirin,
    tekrar yufka ve karışım,üç yufka olunca iç malzemesini yayın,
    kalan iki yufkayıda aynı şekilde aralarına karışımdan gezdirerek tepsiye yerleştirin.
    Bıçakla dilimlere ayırıp kalan karışımı üzerine kaşık yardımıyla gezdirin,
    buzdolabında 2-3 saat bekletip 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
    İsterseniz akşamdan hazırlayıp buzdolabında bekletin ,sabah pişirin  sosu çektiği için daha lezzetli oluyor.

    AFİYET OLSUN...