YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

29 Nisan 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA



MALZEMELER
-1/2 kg. taze barbunya
-2 domates
-1 kuru soğan
-1 havuç
-1 yeşil biber
-yarım çay bardağı zeytinyağı
-yarım limonun suyu
-1 kesme şeker
-tuz

HAZIRLANIŞI
Soğan ve biberi doğrayıp zeytinyağında kavurun,havuçları küp küp doğrayıp ekleyin,
domatesleri ekleyip biraz karıştırın,barbunyaları ekleyip 4-5 dk. pişirin,şeker ve tuzu ekleyin,limon suyunu ekleyip,biraz su ekledikten sonra barbunyalar yumuşayana kadar pişirin,üzerine maydanoz doğrayarak servis ılık olarak servis edin.
Fotoğrafı ertesi gün çektiğim için biraz katılaşmış ama yeni pişmiş hali çok güzeldi:)

AFİYET OLSUN...


 

26 Nisan 2013 Cuma

HEDİYELERİM :))






Herkese merhaba,
bugün temizlik yaparken (çok sinirli oluyorum nedense temizlik yaparken:))   )
kargo geldi veeeee  bu güzel çok güzel hediyeler çıktı içinden,tabi benim temizlik sinirim kalmadı ,temizliği nasıl bitirdim bilmiyorum artık,biz kadınlar ne çok seviyoruz hediye almayı.Bu güzel hediyeler örgü sepetim forumdan arkadaşım Rukiye'den geldi.
Anneler günü etkinliği düzenlemiştik forumda hediyesini ilk alan ben oldum ve çok mutlu oldum,hediyeler ve mektup süper,Rukiye'ye çok teşekkür ediyorum,emeğine,gönlüne sağlık arkadaşım.Çok özenmiş herbiri ayrı güzel,havlularım,şalım,iplerim,küpelerim hepsi çok güzel,kullanırken hep seni anıcam ,tekrar çok çok teşekkür ederim,kesene bereket canım:)

25 Nisan 2013 Perşembe

SUSAMLI SİMİT



Herkese iyi akşamlar,bugün annemin biz küçükken yaptığı simit kurabiye tarifini paylaşacağım sizinle,tabi pc. başına oturup kurabiyeleri fırında unutmasaydım daha güzel olacaktı,yinede güzeldi.
Siz fırında çok bekletmeden pişirin :)

MALZEMELER
-1 su bardağı eritilmiş margarin
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı limonlu su(yarım limon sıkılmış)
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı mahlep
-aldığı kadar un
ÜZERİNE
-1yumurtanın akı
-susam

HAZIRLANIŞI
 Tüm malzemeyi karıştırıp,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verin,
yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta akı sürün ve susam serpin,
önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...

20 Nisan 2013 Cumartesi

PEYNİRLİ POĞAÇA


Geçenlerde yaptığım poğaça hamurundan bu sefer peynirli poğaça yaptım,çok lezzetli oldu.
Hamur tarifi burada

İÇ MALZEME
-200 gr. beyaz peynir
-maydanoz

Hamuru tarifteki gibi hazırlayın,
iç malzemesini karıştırın,hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinile açın iç harcı ortasına koyup yarım ay şekli verin üzerine yumurta sarısı sürün,susam serpip 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

19 Nisan 2013 Cuma

GÜZEL BİR ÇEKİLİŞ DAHA :)


Butik kurabiyeleri gördükçe içim gidiyor resmen,mutlaka denemek istiyorum ama cesaret edemiyorum,malzemelerimde yok zaten,
eğer sizde denemek istiyorsanız şeker tatların  düzenlediği kurabiye seti çekilişine mutlaka katılın.

17 Nisan 2013 Çarşamba

MİLFÖY KÜLAHLAR


Herkese iyi akşamlar,geçen hafta yaptığım bir tarifi paylaşıcam sizlerle
aslında hamurunu kendim yapıp deniycektim ama bu havalar insanı hasta ediyor benide vurdu ,
biraz halsiz olunca hamurla uğraşmak istemedim,milföyler çok işime yaradı :)
denemenizi tavsiye ederim çok hafif bir tatlı oldu.
MALZEMELER
-4 yaprak milföy
-1 paket çilekli cremole
-1 paket(200 gr.) labne (ben içim labne kullandım)
-4-5 adet çilek
-Hindistan cevizi
-milföyleri sarmak için A4 kağıdı (dörde bölünmüş,1 kağıttan 4 külah yapılacak)
HAZIRLANIŞI
Milföyler çözülünce merdaneyle biraz açın,her bir yapraktan 5 eşit şerit kesin,
kağıtları külah yapıp üzerlerine 2 şeridi çok bastırmadan sarın,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Soğumasını bekleyin,sıcakken kağıtları çıkarmayın külahlarınız bozulmasın.
Çilekli cremoleyi tarifinden su bardağı süt eksilterek hazırlayın,iyice çırptıktan sonra labneyi ekleyin ve tekrar çırpın,içine çilekleri küçük parçalar halinde doğrayın.
Külahların içine küçük bir kaşık yardımıyla (krema torbasıda kullanabilirsiniz) doldurun,ağız kısımlarını Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin.
AFİYET OLSUN...