YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

26 Şubat 2014 Çarşamba

SÜSLÜ KURABİYE





MALZEMELER

* 125gr. oda sıcaklığında   tereyağ
* 1,5 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı nişasta
*1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
*1 çay bardağı sıvı yağ
 *1/2 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un(hamur biraz sert olacak)

ÜZERİNE

*1 paket bitter çikolata
*Renkli pasta süsü

HAZIRLANIŞI

Un dışındaki bütün  malzemeler bir kapta iyice karıştırılır. Azar azar un eklenerek sert bir hamur yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde  parçalar koparılıp şekil verilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik  fırında üzeri beyaz kalacak şekilde   pişirilir.Fırından çıkarılıp  soğumaya bırakılır. Çikolata benmari usulu  eritilir ve soğuyan kurabiyelerin  sadece üst kısmı önce çikolataya  hemen  sonra pasta süsüne batırılır ve soğumaya bırakılır.


 

25 Şubat 2014 Salı

KALBURA BASTI


MALZEMELER

*3 su bardağı un
*1 türk kahvesi fincanı yoğurt
*1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
*125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
*1 çay bardağı irmik
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 limon kabuğu rendesi
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı sirke

 İÇİNE
1 kase ceviz(tam cevizi dörde bölün)

ŞERBETİ
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*2-3 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI
Önce şerbeti hazırlayın,tencerenin kapağı kapalı 20 dk. kynatın,limon suyunu ekle,5 dk. daha kaynatın.
Hamur malzemelerini bir kapta yoğurun ,cevizden biraz büyük parçalar koparın,
rendenin üzerinde elinizle bastırarak yassıltın,içine ceviz koyup kapatın,
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,
180 drecede kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün,2-3 saat bekletip servis edebilirsiniz.

                 AFİYET OLSUN...
 

23 Şubat 2014 Pazar

FIRINDA HAMSİ




MALZEMELER
*1 kg. kılçıkları temizlenmiş hamsi
*1 su bardağı mısır unu
*tuz
*3 yemek kaşığı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Hamsileri yıkayın suları iyice süzülsün.
Süzülen hamsileri tuzlayın,iki hamsiyi etli kısımları birbirine bakacak şekilde birleştirin,
mısır ununa bulayın,yağlanmış fırın tepsisine dizin,
180 derecede ısınmış fırında kızartın,servis tabağına alıp üzerine limon gezdirin.

                    AFİYET OLSUN...

20 Şubat 2014 Perşembe

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BEBER MEZESİ


Çok pratik ve lezzetli  bir meze tarifi paylaşıyorum bugün sizlerle,çoğunuz biliyorsunuzdur zaten ama blogumda bulunsun istedim yinede.

MALZEMELER
*500gr. kırmızı biber
*1 kase yoğurt
*2-3 diş sarımsak
*2-3 yemek kaşığı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Biberleri közleyin( ben ocakta közledim,mangalda közlerseniz daha lezzetli olur)
kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin,küçük küçük doğrayın,
sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın iyice çırpın biberlerin üzerine dökün,zeytin yağını üzerine gezdirip servis edin.
    AFİYET OLSUN...

17 Şubat 2014 Pazartesi

EVDE PEYNİR YAPIMI







Evde peynir yapımını mera edip araştırdım,en kolayından biraz denedim.
Aslında 2-3 ay önce yaptım yani peynir çok tan bitti,zaten azıcıktı :) bana 2 gün dayanmadı.
Ben 3,5 kilo sütten yaptım denemek için ,yarım 400 gr. kadar çıktı.

MALZEMELER
*3,5 kg.  yağlı süt
*1 çay kaşığı peynir mayası
*1 yemek kaşığı yoğurt

YAPILIŞI
Sütü tencereye alıp elinizi yakmayacak sıcaklığa gelinceye kadar ısıtın,
yoğurt ve mayayı cam bir kasede karıştırın,üzerine sütten biraz döküp karıştırın ,
karışımı tenceredeki süte karıştırın,tancerenin ağzını kapatıp,üzerini kalın bir örtüyle iyice sarın,
3 saat bekletip tencerenin kapağını açın peyniriniz pelteleşmiş olacak,bıçakla derin çizikler atın alta doğru dilimleyin,
tekrar kapağını kapatıp üzerini sarın,2 saat bekletin.
Tencerenin kapağını açın ,temiz bir bezin içine karışımı dökün,bezin ağzını bağlayın bir yere asın,
bu işlemi akşamdan yaparsanız bezi musluğa bağlayıp sabaha kadar bekletirseniz peynirin suyu süzülmüş olur.
Peyniri bezle birlikte bir süzgecin içine koyun ,üzerine bir ağırlık koyun bütün suyu süzülene bekletin.
Süzülen peynirinizi bezden çıkarıp dilimleyin,ben salamura tuzuyla tuzladım bir saat beklettim,sonra suyun altına tutup yıkadım,az olduğu için saklama kabında muhafaza ettim.
Ama siz peynirinizi çok yaparsanız,suyu kaynatıp içine salamura tuz atıp suyu soğutun,sonra dilimlediğiniz peyniri kavanoza yerleştirip tuzlu suyu peynirlerin üzerine dökün,istediğiniz zaman kavanozdan çıkarıp suda biraz bekletip tüketebilirsiniz.
                AFİYET OLSUN...
 

10 Şubat 2014 Pazartesi

TARÇINLI NİŞASTALI UN KURABİYESİ





MALZEMELER
*250 gr. tereyağı(oda ısısında)
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartama tozu
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 su bardağı nişasta
*aldığı kadar un


HAZIRLANIŞI
Margarin,sıvıyağ,pudra şekeri,tarçın,vanilyayı karıştırın,nişastayı kelyin.
Unla beraber kabartma tozunu ekleyin,unu azar azar ekleyin,çok olursa dağılır dikkat edin ,yoğururken elinize küçük bir parça alıp şekil vererek kıvamını kontrol edebilirsiniz.
Hamurdan parçalar koparıp şekil vererek,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,
170 derece fırında pişirin,çok pişirmeyin beyaz kalacak.

                               AFİYET OLSUN...