YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

20 Ocak 2014 Pazartesi

LOKUM KEK






MALZEMELER

* 4 yumurta.
*1,5 su bardağı toz şeker.
*1 su bardağı sıvı yağ.
*1 su bardağı süt.
*1,5 paket kabartma tozu.
*1 paket vanilya
*1 portakal kabuğu. ( rendenin kalın tarafı ile rendelenecek.)
*un göz karari. (normal kek kıvamında olmalı.)

Sos Malzemesi :

4 su bardağı süt.
2-3 çorba kaşığı kakao.
1 su bardağı toz şeker.
1 paket vanilya
100 gr kadar kuvertür  çikolata.

Üzeri için:  Hindistan cevizi.


HAZIRLANIŞI

Vanilya şekeri ve çikolata hariç diğer malzemeleri tenceremize koyalım ve arada kariştırarak 2-3 dakika kadar pişirelim. Tenceremizi ocaktan alalım ve çikolatamızı ve vanilyamızı ekleyelim ve arada karıştırarak soğumasını sağlayalım.

 Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım, şeker eriyip yumurtalar kabarıp, köpürene kadar. Süt, sıvı yağ, vanilya , portakal  kabuğu rendesi ekleyelim çırpalım. Un ve kabartma tozunu da ilave edelim çok az çırpalım. Fırın tepsisini yağlayıp karışımı tepsiye dökelim.

180C* Önceden ısınmış fırınımızda kekimizi pişirelim.
Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini konturol edelim.
 Keki fırından çıkartalım ve iyice soğumasını bekleyelim.

. Pişmiş olan kekimizin kenarlarını bıçak yardımı ile keselim. Sonra istediğimiz büyüklükte karelere keselim.
. Soğumus olan sosa kare kestiğimiz kek parçalarını  barırıp çıkartalım. 
. Sosumuza batırdığımız kek parçalarımızı temiz bir pişirme kağıdının üzerinde biriktirelim.
. Soslama işlemi bitince.Hindistan cevizi koyduğumuz kabımızın içerisine sıra ile sosladığımız kek parçalarını bırakalım ve ileri, geri sallayarak hindistan cevizimizin keklerimize iyice yapışmasını sağlıyalım ve  servis tabağımıza alalım.

                AFİYET OLSUN...