YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

30 Nisan 2013 Salı

TAVUKLU ,BEŞAMEL SOSLU KABAK GRATEN



MALZEMELER
-4 orta boy kabak
-yarım tavuk göğüs fileto
-2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 küçük kuru soğan
-2 diş sarımsak
-tuz
-4/1 maydanoz

BEŞAMEL SOS
-2 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle kabakların kabuklarını soyup,kaynamakta olan suyun içinde 5 dk. kadar (çatal rahat batınca çıkarın)haşlayın,
uzunlamasına ikiye bölün,içlerini çay kaşığı yardımıyla çıkarın,
sıvıyağı tavaya koyun,soğanı yemeklik doğrayın pembeleşince minik doranmış tavuk etlerini ekleyin,
suyunu çekince,ezilmiş sarımsağı,tuzunu ekleyip altını kapatın,maydanozları doğrayıp etlerin üzerine ekleyin.Kabakların içini karışımla doldurun.
Beşamel sos malzemelerini bir tencerede orta ateşte karıştırarak kaynatın.Kabakların üzerine sostan dökün,fırına dayanıklı bir tepsiye yerleştirin,200 derecede pişirin, üzeri kızarınca fırından alın.

AFİYET OLSUN...

KAHVE TUTKUNLARI İÇİN ÇEKİLİŞ:))



Yine güzel bir çekiliş var,arkadaşımızın çekilişine katılmak isterseniz tık tık.

29 Nisan 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA



MALZEMELER
-1/2 kg. taze barbunya
-2 domates
-1 kuru soğan
-1 havuç
-1 yeşil biber
-yarım çay bardağı zeytinyağı
-yarım limonun suyu
-1 kesme şeker
-tuz

HAZIRLANIŞI
Soğan ve biberi doğrayıp zeytinyağında kavurun,havuçları küp küp doğrayıp ekleyin,
domatesleri ekleyip biraz karıştırın,barbunyaları ekleyip 4-5 dk. pişirin,şeker ve tuzu ekleyin,limon suyunu ekleyip,biraz su ekledikten sonra barbunyalar yumuşayana kadar pişirin,üzerine maydanoz doğrayarak servis ılık olarak servis edin.
Fotoğrafı ertesi gün çektiğim için biraz katılaşmış ama yeni pişmiş hali çok güzeldi:)

AFİYET OLSUN...


 

26 Nisan 2013 Cuma

HEDİYELERİM :))






Herkese merhaba,
bugün temizlik yaparken (çok sinirli oluyorum nedense temizlik yaparken:))   )
kargo geldi veeeee  bu güzel çok güzel hediyeler çıktı içinden,tabi benim temizlik sinirim kalmadı ,temizliği nasıl bitirdim bilmiyorum artık,biz kadınlar ne çok seviyoruz hediye almayı.Bu güzel hediyeler örgü sepetim forumdan arkadaşım Rukiye'den geldi.
Anneler günü etkinliği düzenlemiştik forumda hediyesini ilk alan ben oldum ve çok mutlu oldum,hediyeler ve mektup süper,Rukiye'ye çok teşekkür ediyorum,emeğine,gönlüne sağlık arkadaşım.Çok özenmiş herbiri ayrı güzel,havlularım,şalım,iplerim,küpelerim hepsi çok güzel,kullanırken hep seni anıcam ,tekrar çok çok teşekkür ederim,kesene bereket canım:)

25 Nisan 2013 Perşembe

SUSAMLI SİMİT



Herkese iyi akşamlar,bugün annemin biz küçükken yaptığı simit kurabiye tarifini paylaşacağım sizinle,tabi pc. başına oturup kurabiyeleri fırında unutmasaydım daha güzel olacaktı,yinede güzeldi.
Siz fırında çok bekletmeden pişirin :)

MALZEMELER
-1 su bardağı eritilmiş margarin
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı limonlu su(yarım limon sıkılmış)
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı mahlep
-aldığı kadar un
ÜZERİNE
-1yumurtanın akı
-susam

HAZIRLANIŞI
 Tüm malzemeyi karıştırıp,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verin,
yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta akı sürün ve susam serpin,
önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...

20 Nisan 2013 Cumartesi

PEYNİRLİ POĞAÇA


Geçenlerde yaptığım poğaça hamurundan bu sefer peynirli poğaça yaptım,çok lezzetli oldu.
Hamur tarifi burada

İÇ MALZEME
-200 gr. beyaz peynir
-maydanoz

Hamuru tarifteki gibi hazırlayın,
iç malzemesini karıştırın,hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinile açın iç harcı ortasına koyup yarım ay şekli verin üzerine yumurta sarısı sürün,susam serpip 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

19 Nisan 2013 Cuma

GÜZEL BİR ÇEKİLİŞ DAHA :)


Butik kurabiyeleri gördükçe içim gidiyor resmen,mutlaka denemek istiyorum ama cesaret edemiyorum,malzemelerimde yok zaten,
eğer sizde denemek istiyorsanız şeker tatların  düzenlediği kurabiye seti çekilişine mutlaka katılın.

17 Nisan 2013 Çarşamba

MİLFÖY KÜLAHLAR


Herkese iyi akşamlar,geçen hafta yaptığım bir tarifi paylaşıcam sizlerle
aslında hamurunu kendim yapıp deniycektim ama bu havalar insanı hasta ediyor benide vurdu ,
biraz halsiz olunca hamurla uğraşmak istemedim,milföyler çok işime yaradı :)
denemenizi tavsiye ederim çok hafif bir tatlı oldu.
MALZEMELER
-4 yaprak milföy
-1 paket çilekli cremole
-1 paket(200 gr.) labne (ben içim labne kullandım)
-4-5 adet çilek
-Hindistan cevizi
-milföyleri sarmak için A4 kağıdı (dörde bölünmüş,1 kağıttan 4 külah yapılacak)
HAZIRLANIŞI
Milföyler çözülünce merdaneyle biraz açın,her bir yapraktan 5 eşit şerit kesin,
kağıtları külah yapıp üzerlerine 2 şeridi çok bastırmadan sarın,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Soğumasını bekleyin,sıcakken kağıtları çıkarmayın külahlarınız bozulmasın.
Çilekli cremoleyi tarifinden su bardağı süt eksilterek hazırlayın,iyice çırptıktan sonra labneyi ekleyin ve tekrar çırpın,içine çilekleri küçük parçalar halinde doğrayın.
Külahların içine küçük bir kaşık yardımıyla (krema torbasıda kullanabilirsiniz) doldurun,ağız kısımlarını Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin.
AFİYET OLSUN...
 

15 Nisan 2013 Pazartesi

PEYNİRLİ MİLFÖY BÖREK




Hem kolay hemde lezzetli bir tarif,canınız birşeyler atıştırmak istediğinde kolayca yapabilirsiniz.
MALZEMELER
-6 yaprak milföy
-150 gr.kadar beyaz peynir(kaşarda kullanabilirsiniz)
-maydanoz
-yeşil soğan
-dereotu
-1 yumurta
-susam
HAZIRLANIŞI
önce iç malzemeyi hazırlayın,peyniri çatalla ezin,içine yeşillikleri doğrayın,1 yumurtanın beyazını da içine ekleyip(sarısı üzerine sürülecek) karıştırın,peyniriniz tuluysa tuz eklemeyin.
2 yaprak milföyü buzu çözüldükten sonra yanyana koyup merdaneyle dikdörtgen açın biraz ,
üç eşit parçaya bölün,iç malzemeden koyup çok sıkmadan sarın,üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpin.
Tüm hamura aynı işlemi uygulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...

 

12 Nisan 2013 Cuma

HAŞHAŞLI POĞAÇA




Yarın kahvaltıda yemek için poğaça yapmak istedim ama çok uğraşmakda istemedim,
tariflere bakıp uğraşmaan malzemelerini kendim ayarlayarak bu poğaçaları yaptım,evdekilerden tam not aldı,sizde yapmak isterseniz işte tarifim.
MALZEMELER
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı yoğurt suyu(ben yoğurdu kendim mayalıyorum,kenarından biraz alınca sulanıyor o suyu kullandım)
-1 yumurta(sarısı üzerine sürülecek)
-1 paket(42 gr.) yuva maya
-üzerine serpmek için haşhaş
-1 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un


HAZIRLANIŞI
Mayayı biraz şekerle birlikte ılıttığınız yoğurt suyunda eritin,yağ,yumurta akı,şeker  ve tuzu ekleyip karıştırın,
üzerine aldığı kadar un ekleyip yoğurun,biraz yumuşak bir olsun.
Üzerini örtüp mayalanması için bekletin.
Hamur iki katına çıkınca yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp,şekil verin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpip 180 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUN...

 

11 Nisan 2013 Perşembe

UĞURBÖCEKLİ KANEPELER

UĞURBÖCEKLİ KANEPELER
 
 

MALZEMELER
1-Bir paket tuzlu bisküvi(ben eti tadında kullandım)
2-Krem peynir
3-Kiraz domates
4-Siyah zeytin
5-Zeytin ezmesi
YAPILIŞI
    Bisküvilerin üzerine krem peynir sürüyoruz.
Domateslerin baş kısımlarından biraz kesiyoruz,kafa yapmak için.Arka kısımlarınıda biraz kesiyoruz kanat ayrıntısı için.
Bisküvilerin üzerine domatesleri yerleştiriyoruz.
Zeytinleri dörde bölüp birer parçasını domateslerin baş kısmına yerleştiriyoruz.
Kürdanla zeytin ezmesinden küçük parçalar alıp uğurböceklerimizin beneklerini yapıyoruz.
Zeytin ezmesi yerine çörekotu da kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

10 Nisan 2013 Çarşamba

HAVUÇ TOPLARI



Geçtiğimiz cumartesi yeğenimin sözü vardı,hepimiz  birer çeşit hazırlayıp ablama yardımcı olmak istedik,benim payıma havuç topları düştü:)Herkes tadını çok beğendi bende tarifi sizlerle  paylaşmak istedim,işte tarif.

MALZEMELER
-1 kg. havuç
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket (150 gr.)petibör bisküvi
-1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
-50 gr. tereyağı veya margarin
-bulamak için Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI
Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin,
tencereye koyup üzerine toz şekeri ekleyin,orta ateşte havuçlar suyunu çekene kadar pişirin,
ocaktan alırken tereyağını ekleyip karıştırın.
Bisküvileri robotta un halıne getirin,soğuyan havuçlara ekleyin,cevizleride ekleyip iyice yoğurun,
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp Hindistan cevizine bulayın,servis tabağına dizip üzerlerine kürdan batırın.Buzdolabında bir kaç saat bekletip servis edin.
AFİYET OLSUN...

REKLAM TURKO LAPTOP ÇEKİLİŞİ


reklam turko sitenizin reklamını ücretsiz yapıyor,sizde ücretsiz reklamınızı yayınlamak ve bloğunuzu tanıtmak istiyorsanız siteyi ziyaret edin.

Ayrıca eğer sizde bu güzel hediyeyi kazanmak istiyorsanız hemen tıklayın.

9 Nisan 2013 Salı

10 NİSAN POLİS BAYRAMI

 
 
Eşimin ve tüm emniyet mensuplarının bayramını kutluyorum,
Allah vatanımızı korumak için çalışan tüm güvenlik görevlilerini korusun ve yardımcıları olsun.

2 Nisan 2013 Salı

TARHANA ÇORBASI


MALZEMELER
-3 yemek kaşığı toz tarhana
-1 yemek kaşığı salça
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-5 su bardağı su(et veya tavuk suyu daha güzel olur,ben tavuk suyu kullanıyorum)
-1 çay kaşığı kuru nane
-1 çay kaşığı kekik
-tuz,pul biber
-2 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi bir tencerede karıştırın,orta ateşte sürekli karıştararak kaynatın,yoksa topaklanır.
Kaynamaya başlayınca karıştırmanıza gerek yok,altını kısıp 5 dk. daha kaynatın,çorbanız hazır.İsterseniz içine biraz kıymada ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
 

1 Nisan 2013 Pazartesi

AYVALI ETLİ KEREVİZ YEMEĞİ




MALZEMELER
-1 büyük kereviz
-1 havuç
-1 küçük ayva
-1 kuru soğan
-150gr. et(ben dana kuşbaşı kullandım,kuzuda çok güzel olur)
-1 yemek kaşığı un
-zeytinyağı
-1 limonun suyu(yarısını kervizlerin kararmaması için üzerine sürün)
-tuz
HAZIRLANIŞI

Zeytinyağını tencereye koyup,etleri ekleyin,suyunu çekince soğanları ekleyin,
pembeleşen soğanlara 1 kaşık unu ekleyip,biraz kariştırın,
ayvayı soyup ortasını temizleyin ve havuçlarla dilediğiniz gibi doğrayıp,tencereye ekleyin,
kerevizleride aynı şekilde doğrayıp tenceerye ekleyin,
tuzunu ve yarım limon suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın,kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...