YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

30 Mayıs 2012 Çarşamba

HEDİYE ÇEKİLİŞİ









Sevgili örgükolik arkadaşımız blogunda bir çekiliş düzenliyor,sizde katılıp güzel hediyelere sahip olmak isterseniz işte adres.Ben kaçırmayın derim üstelik tek şart yorum yazmak.

PANTOLON DİKTİM




Kendime göre bir kalıp buldum sonunda ,yüksek bel ,normal paça.Kahverengi kumaşının adını bilmiyorum ama güzel bir kumaş biraz jean kumaşına benziyor.Biraz (biraz dediğime bakmayın görseniz 5 aylık hamile sanırsınız)karnım varda ,hazır pantolonlarda da ya bedenime göre bulamıyorum(bu arada 44 bedenim ama 46 ya adayım şu anda)yada beğendiğim modeller hep düşük bel ben giyemiyorum giyecemde göbeğim izin vermiyor napiim.En iyisi kendim dikip dikip giyeyim bari,bir tanede dikilmeyi bekleyen var frmuarı ve kemeri takılacak sadece,ama elime bir türlü alamıyorum,artık almam lazım yaz geldi,giyerim.Hepinizi öpüyorum bugünlük bu kadar:))))

29 Mayıs 2012 Salı

KAPI SÜSÜ YAPTIM





Ne zamandır kapı süsü yapmak istiyordum,aslında almak istedim,sonra vazgeçtim  kendimde yapabilirim dedim,denedim.Evde mobilyalarla gelen straforlar vardı,taşınınca lazım olur diye attırmadı eşim,ama  benim daha çok planım var taşınana kadar kalmaz onlar:))Tabi eşimin daha haberi yok o sadece küçük parçayı kullanıp bu kapı süsünü yaptım bitti sanıyor.:)
  Ama napiim blogları gezince herşey yapmak istiyorum,fırsat buluncada deniyorum böyle.Tamam çok güzel olmdı ama ben yaptım ne var,sabahda kapıya astım benim de kapı süsüm oldu .
  Evde dolapların içine kestiğim şu çok amaçlı örtülerden kalma biraz parçalar vardı,eski duvar süsünden kalma minik güller ,boncuk,kurdele derken böyle bir süs çıktı ortaya.Straforun üstüne küçük borcam tepsiyi yerleştirdim,kalemle etrafını çizdim.Sonra küçük bir tatlı tabağıylada ortasına bir yuvarlak daha çizdim.Çizgilerin etrafından bıçakla geçerek kestim. Şeffaf koli bandıyla 2 kez etrafını sardım sağlam olsun diye.Çok amaçlı örtü parçalarını ince ince kestim.Onlarıda straforun etrafına dolayarak yapıştırdım.Geriside işte çiçeklerin alt kısmına yapıştırıcı sürdüm iğneyle yerlerini açıp oturttum,boncuk ve kurdelelerle süsüledim.Kapıda iyi durdu görüp dalga geçmesinler diya çıkıp dışardan foto çekmedim sonra görmemişin kapı süsü olmuş çıkmış resmini çekmiş demesinler:))

28 Mayıs 2012 Pazartesi

YAZLIK BLUZUM





Bu aralar çok tembelim aklımda birsürü şey var yapılacak ama bir türlü oturupta birşeyler çıkaramıyorum.Bluzu dikeli epey oldu fırsat bulup yayınlayamadım,aynı parçadan dökümlü uzun kollu bir  bluz daha diktim.Hava o kadar kötükü ışık ayarlanmıyor bir türlü bende daha acemiyim fotoğraf çekmede,şimdilik bunu yayınlayayım uygun zamanda diğir bluzunda resimlerini çekip yayınlarım.

25 Mayıs 2012 Cuma

GÜVEÇTE YAPRAK SARMA






Dün kış için salamura yaprak yaptım.Tabi kalan yapraklarıda sardım,birazını güveçte kısık ateşte pişirdim.4 poşette dondurucuya attım.Boynum koptu tabikide hala ağrıyo,fıtıkmı var nedir korkumdan doktora gitmiyorum şimdilik.
Bizimkiler sarmayı zeytiyağlı seviyorlar ama içine kuşüzümü,fıstık koyuncada yemiyorlar.Bizimki bol soğanlı içi pirinç bulgur karışık zeytiyağında kavrulmuş ve baharatlarla tatlandırılmış sarma oluyor yani.Güveçte ilk defa yaptım çok güzel oldu,tavsiye ederim.

23 Mayıs 2012 Çarşamba

ÇEKİLİŞ VARMIIIIIŞŞŞŞ...

Blogları gezerken aşağıdaki çekiliş haberini gördüm,pek şansım yoktur ama denemek gerek.Hediyeler çok güzel çünkü.

Çekiliş haberini olduğu gibi aktarıyorum size,katılmak isterseniz.tık tık...

 

 

 

Herkesi ufacık çekilişime beklerim:)




Evett 100 izleyicim olursa ben de çekilişle hediye vermek istiyordum.Beklenen oldu:) Arada hoşuma giden çekilişlere katılıp ,blogumda paylaşıyordum. İlk çekilişimi yapmaya karar verdim.Ama ne hediye etsem diye epeydir düşünüyordum.Bişeyler ayarladım.Beğenip katılmak isteyen olursa beklerim.Artık sıradan oldu ama izleyicim olup herhangi bir platformda paylaşmanız yeterli.(blog,facebook vb)Her paylaşım +1 hak olacak.:)Yorumlara linklerle birlikte mailinizi de yazarsanız sevinirim.Bugün başlayan çekiliş maceramız 22 Haziran'da son bulsun:) Bir terslik olmazsa ertesi gün açıklarım.Sanırım Random.org ile yapacağım çekilişi.







Çam sakızı çoban armağanı hediyelerime gelelim:
Benim sevdiğim şeyler olmalı dedim kendi kendime.:) Birkaç kitap ,kalem(bebekli kurşun kalemler mavi ve pembeli ),silgiler(kemik şeklinde kırmızı ve siyah),en sevdiğim damla sakızlı Türk kahvesi ve nutella:) Kutuya kitaplar sığmadı ama diğer ıvır zıvırı koyar gönderirim.

KAN SICAĞI - AHMET KÜÇÜKKERNİÇ
AŞK'A YOLCULUK VEYSEL KARANİ - SİNAN YAĞMUR
ATEŞ,GÜNEŞ VE ADA- ERTÜRK AKŞUN
İKİ CAMİ ARASINDA AŞK- MÜRVET SARIYILDIZ
HER ANNE BİR MELEKTİR - SİNAN YAĞMUR

açıklama: İki Cami Arasında Aşk isimli kitabı mart ayında okumuştum.Geçen gün aynısından bana hediye geldi.Kesinlikle benim okuduğum kitap değil.Yeni.Diğerlerini de Kitapyurdu.com'dan çok çok ucuza aldım.Almamış olan kaldıysa işine yarar :) Ya da sizde hediye edersiniz:) Diğer ufak tefek herşey yeni.Çamaşır makinesi şeklindeki deterjan kutusu OMO'nun hediyesiydi.İki tanesini kullanıyoruz.Biri banyoda diğeri odamda silgilerimi ve kalem süslerimi doldurdum içine.::) Bu masum fazla:) Ben beğendiğim için komik olsa bile onu da göndereceğim:)Avon kırık uç onarıcı serum Avon'un en favori ürünü .Rapunzel kadar olmasada Saçlarım çok uzun,bu ürün sayesinde saç kremsiz tarayabiliyorum ve çok seviyorum.
Bukadarcık katılmak isterseniz beklerim:)
Sevgiler...

unutmuşum toplu resimde bir kedi sever (hayvansever) olarak kedicikli anahtarlık size özel alındı:)

not: sevgili kitapbahçe'sinin de fikir vermesiyle (ben zaten sanırım random.org demiştim) random.org'la yapmasam mı diyorum çekilişi:) isterseniz eski usul mini kağıtlara yazıp kura çekerekte yapabilirim.Yorum yazarken bu konuda da fikrinizi yazarsanız genel fikir durumuna göre yaparım :)

KRİZ TATLISI





Dün yine tatlı krizim tuttu(ne zaman tutmuyoki),bende çabuk ve kolayca yapabileciğim bir tatlı tarifi aradım ve mutfakta 1 inci blog arkadaşımda buldumAslında baba tatlısı yazıyorduda benim ki gerçekten kriz tatlısı oldu ve yiyincede krizim son buldu tabi bugünlük:)).Çok basit ve o kadar güzeldiki ,evdekiler de beğendi.Artık çayın yanına hemen yapabileceğim bir tarif var.Teşekkürler mutfakta 1 inci.Tarifi aynen kendisinin yazdığı gibi yayınlıyorum.

Malzemeler:


1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 kabartma tozu

aldığı kadar un( hamurun kıvamı cıvık olacak arkadaşlar yani ne çok katı ne de çok yumuşak)

ona göre un miktarını ayarlayın.


Şerbeti:


3 bardak şeker

3 bardak su

isteğe göre 1 vanilya veya birkaç kaşık limon suyu


Şerbet hiç kaynatmadan soğuk olarak su ve şeker karıştırılıp eritilecek. İçine aroma katması için vanilya veya limon suyu eklenecek. Dilerseniz suda eriyen aromalı toz içeceklerden de karıştırılabilirmiş (portakal gibi)
 
Yapılışı:

Önce arkadaşlar verilen hamur malzemelerini karıştırıp cıvıkça bir hamur hazırlayın. Hamur elinize yapışacak. Bu hamurdan elinizi bol sıvıyağlıyarak ceviz kadar parçalar alın ve yuvarlayın.
Yağlanmış tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Piştiğinde hemen çıkarıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. Unutmayın şerbeti baştan kaynatmıyorsunuz. Sadece şeker ve suyu soğukken karıştırıyorsunuz.
 
 
Şerbeti döktüğünüzde üstünü kapatın biraz çeksin. Sonra tatlıları ters çevirin bir miktar da öyle bekletin.
 
 
 

22 Mayıs 2012 Salı

CEP TELEFONU KILIFLARIM







Dün akşam evdeki cep telefonu kılıflarını çıkardım,üzerlerini böyle süsledim.Bu ara  nette gezip kim neler yapmış diye oturuyorum bilgisayarın başına ,takip ettiklerimle başlayıp onların arkadaşları,şunada bakıyım,bunada bakıyım derken bir bakıyorum iş yapacak vaktim kalmamış.Ondan sonrada böyle küçük işlerle uğraşmak zorunda kalıyorum.

Aslında pano işlemek için üç boy oval çerçeve aldım,etaminim de var,ama istediğim bir model bulamadım.O yüzden çok geziyorum nette sonra başka şeyler görüyorum tabiki.Acaba beğendiğim yapmak istediklerimi bir gün tamamlaabilirmiyimki.Bu maymun iştahlılığım ve tembelliğimle zor dimi ama?

19 Mayıs 2012 Cumartesi

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN...








ŞU SONSUZ KOŞU
Samsun’a ayak basmış Kahraman bugün,
Çayır, çimen yeşermiş zafer yolunda
Davul zurna sesinde şahlanır düğün,
Gönlüm coşup öter bir bahar dalında.
Ata’nın rüyasına gelincikler sun,
Emek bahçelerinin güzel gülünü…
Biz sonsuz bir sabahtayız… O uyusun,
Sevincimiz coşturur O’nun gönlünü.
Nasıl çıkmış bir sabah Samsun’dan yola,
Dağlardan dağlara o zafer türküsü,
Şahlanıp bayrak çekmiş her eski kola,
Taze bir bahar açmış yurdun gözünü.
Al bayrağın Ankara Kalesi’nde hür,
Dalgalanmakta altın bir çağa doğru,
Yeni kahramanlar kol kol, boy boy yürür,
Şu karlı dağlardaki bayrağa doğru.
On dokuz Mayıs’ın hür başına çelenk,
Kiraz mevsimi, gençlik ay’ı, gül ay’ı,
Bir bahar bahçesinde gönüller renk renk,
Şu sonsuz koşuya bak, sarmış yaylayı.
Ceyhun Atuf KANSU

18 Mayıs 2012 Cuma

ETAMİN İŞLİ MAGNETLERİM

 Akşam boş otururken dün blogları gezerken gördüğüm magnetler aklıma geldi,soda şişesinin kapağına yapıştırılmış.Bende oturdum bunları işledim hemen,şişe kapaklarıda hazırdı bir işe yarar kesin diyerek atmamıştım iyiki atmamışım.İşledim,kestim,yapıştırdım,arkalarınada reklamlı mıknatıslardan kestim yapıştırdım.:))

 Bunların altınada strafor tabaklardan yuvarlak kestim,üzerlerine işlediğim çiçekleri diktim kenarlarından tutsun diye,sonra kapağın içine yerleştirdim yapıştırmadım,düşmüyorlar çünkü.Başka modeller işleyip değiştirerek kullanılabilir.
Evdekiler bana delirmişim gibi bakıyorlar artık,örgüyü bıraktım bunlara sardım sanıyorlar ama yok örgüyü falan bırakmadım,bitirdiklerimi ekliycem  inşallah.Böyle küçük şeylerle uğraşmak hoşuma gidiyor.Yaşlandıkça çocuklaşıyorum herhalde,tabi yaşlanmıyorum sadece olgunluk çağıma giriyorum.(çocuklar yaşlandın artık dediklerinde bu cevabı veriyorum,babalarıyla birlikte gülüyorlar halime.)

17 Mayıs 2012 Perşembe

KUTU KAPLAMA







Bu kumaştan geçen yıl yeğenime elbise dikmiştim,interneti kapattırdığımız için resimlerini çekmemiştim.Kalan kumaşla ayakkabı kutusu kapladım ,içine düğme,boncuk,fazlalık ne bulursam atıyorum.

16 Mayıs 2012 Çarşamba

KIRLENTLERİM








Kırlentlerdeki kaneviçe ilk işlememdi,sanırım ilkokuldaydım,yastık işlemiştim.Evde keten kumaş vardı,bende yastığı kestim ikiye böldüm,kenarlarına fisto diktim,oldu iki adet kırlent.İçlerini daha doldurmadım,elyafmı alsam yoksa parça süngermi karar veremedim belki siz bir fikir verirsiniz,bekliyorum.:)

KÜÇÜK AMİGURİMİ DENEMELERİM


3-4 gündür birşey ekleyemedim çünkü bilgisyarda bir sorun vardı,akşam geldi,gündüzde misafirlerim vardı,bende ancak başına oturabildim.Tabi bilgsayar arızalanınca arşivimdeki tüm resimlerim gitmiş çok üzüldüm ,ekleyeceğim o kadar çok şey vardıki.Artık elimdekilerin resmini yeniden çekicem.:((

Bunlar benim ilk amigurimi çalışmalarım,büyüklerini denemeye cesaret edemedim daha,ama pepe yapmak istiyorum inşallah becerebilirsem.Bunları sadece deneme amaçlı yaptım.

12 Mayıs 2012 Cumartesi

SINAVDAYIM

Bugün aol sınavı var ,sabahki dersler felaket geçti öğleden sonra kimya var ondanda pek umudum yok .Şu 23 krediyi bir versemde kurtulsam.Dua edin biran önce bitireyim stresten ölecem artık.Ders çalışmazada örgü örüp,bilgisayar başından kalkmazsam olacağı buydu zaten.Bu yaştan sonra hırs yapıp ,ertelediğim şeylerin hepsini yapmaya karar verdim,diplomamıda alıcam inşallah.Pek işime yaramıycak bu saatten sonra belki ama olsun dedim ya hırs yaptım alıcam.Ben gidip hazırlanayım ikinci sınav saat 14 de başlıycak.Hoşçakalın.Yukarıdaki çiçekler benden size :)

11 Mayıs 2012 Cuma

KUMAŞ ÇANTAM



Bu çantayı dün diktim,fotoğraf makinasının şarjı bitmiş telefonla bu kadar çekebildim,havada çok kötü yağmurlu pek net çıkmadı.

MERHABAAAAA...

Herkese merhaba ,nette gezerken gördümki blogspot alemindekiler çok yakın,sıcak ve samimi arkadaşlıklar kurmuş eee bende geri kalmıyım,sizlerin arasında olayım istedim.Bu arada kendi yapıklarımı ve öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak istedim.Diğer blogum daha çok örgü,elişi ve yemek ağırlıklıydı burada herşey olacak inşallah.  İşte sizi takip ederken fikir edinip kumaş kapladığım kutu,artık elime her geçeni saklıyorum birşeyler yaparım diye.Eskiden sadece örgü ve dantel yapıyordum eh artık kendimi geliştireyim dedim değişik şeyler denemek lazım değilmi?